News  »  D-8 Proje Destek Fonu
15 Şubat 2022 -
Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 11.02.2022 tarih ve 1453 sayılı yazıda, Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüt olduğu bilgisi verilmiştir.

20 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen 9. D-8 Zirvesi'nde D-8 proje faaliyetlerinde kullanılmak üzere Proje Destek Fonu oluşturma fikri ortaya çıktığı iletilmiştir.

Bu çerçevede, D-8 çerçevesindeki tarım, sanayi, ticaret, enerji, turizm, ulaştırma ve sağlık alanlarında proje ve programların uygulanması için yapılacak ön fizibilite ve fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla D-8 Proje Destek Fonu'nun kurulduğu ve bu Fondan istifade etmek isteyen D-8 Üyesi ülkelerin proje tekliflerini D-8 Sekretaryası'na iletmeleri gerektiği ifade edilmiştir.

D-8 Komisyonu tarafından seçilecek olan projede; en az 3 D-8 üyesi ülkenin yer alması gerekmektedir. Ön fizibilite ve fizibilite çalışmaları için D-8 tarafından, proje başına en fazla 20.000 Avro kadar bir finansman sağlanması, uygulama süresinin ise en fazla 12 ay olması öngörüldüğü iletilmiştir.

D-8 Proje Destek Fonu'nun Başvuru Şartnamesi ile Proje Teklif Formu ekte sunulmakta olup, anılan Fondan yararlanmak isteyen firmaların 30 Nisan 2022 tarihine kadar Proje Teklif Formu'nu doldurarak D-8 Sekretaryası'nın yetkilisine (Mr. Sheikh Mohammad Moinuddin, IT Expert, E-posta: [email protected]; Cep: 0506 395 61 83) iletmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

Ek: Form