News  »  Hidrojen Görev Gücü Hakkında

29 Mayıs 2023

Sayın Üyelerimiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 26.05.2023 tarihli ve 5795 sayılı yazıda, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bir yazısına atıfta bulunularak Bakanlık ve Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı arasında "Yeşil Enerji Alanında İş Birliği Niyet Beyanı"nın imzalandığı ve bu Beyan kapsamında yeşil hidrojen alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin ve bu alanda karşılıklı bilgi ve teknoloji alışverişinin desteklenmesinin hedeflendiği bildirilmektedir.

İşbirliği kapsamında; yeşil hidrojenin üretimi, işlenmesi, depolanması, kullanımı ve taşınması ile ilgili hem araştırma ve geliştirme hem de ticari projelerin uygulanmasının teşvik edilmesi konularında anlaşmaya varıldığı bilgisi verilmektedir.

Anlaşmaya varılan konuların uygulanması için iki ülke temsilcileri tarafında ortaklaşa yönetilecek olan "Hidrojen Görev Gücü"nün oluşturulduğu belirtilerek Hidrojen Görev Gücü çalışmaları kapsamında ele alınması talep edilen öncelikli çalışma konuları hakkında görüş, öneri ve değerlendirmelerimiz talep edilmektedir.

Bu kapsamda, Hidrojen Görev Gücü çalışmaları kapsamında ele alınması talep edilen öncelikli çalışma konuları hakkında görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin 09 Haziran 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar [email protected] e-posta adresine iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası