News  »  DEPARK Büyümeye Devam Ediyor

05 Eylül 2023

Sayın Üyemiz,

Depark’tan Odamıza iletilen duyuruda; İzmir ve Ege Bölgesi’nin inovasyon ekosistemi için stratejik öneme sahip teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan ve sağlık alanında yeni projelerin ve işbirliklerinin geliştirilmesi vizyonu ile 2013 yılında Türkiye’nin İlk Sağlık İhtisas Teknoparkı olarak kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi – DEPARK’ın 130’un üzerinde Ar-Ge firmasına ve 1700’ün üzerinde Ar-Ge personeline ev sahipliği yaptığı belirtilmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve DEPARK, ulusal sağlık endüstrisini hızlandırmak ve geleceğe hazırlamak için DUSED (Dokuz Eylül Ulusal Sağlık Endüstrileri Derneği)’i kurmuştur. DUSED, odaklı ve katılımcı bir yönetişim modeliyle Türkiye’nin önemli kümelerinden biri olacak, sağlık teknolojilerinin ticarileşme ve uluslararasılaşma hedeflerini gerçekleştirmeye devam ederek, DEPARK bünyesinde, Ticaret Bakanlığı’nın UR-GE ve HİSER desteklerini kapsamında yeni projeler ile sektörde önemli rol oynamaya devam etmektedir.

15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesinde bulunan TGB-1 alanında Zeytin Binası ve Nar Kompleksi ile Tınaztepe Yerleşkesinde bulunan TGB-2 alanında Alfa ve Beta binaları ile farklı sektörlerde firmalara ev sahipliği yapmaktadır.

3 Ağustos 2023 tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesinde içerisinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi - TGB – 3 ilan edilen 6.061 metrekarelik alan, milli teknoloji hamlesine katkı sunacak Ar-Ge firmalarına kapılarını açmaya hazır olup, bu konuda talepleri kabul etmektedir.

Buna göre;konuyu TGB-3 bölgesinde yer almak isteyen tüm ekosistem paydaşlarının bilgilerine sunarız.

Depark ile iletişime geçmek için [email protected] mail adresive/veya 0232 412 8000 nolu telefon üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası