News  »  TOBB ve AmCham İşbirliği ile ABD?ye E-ihracatta Mentorluk Desteği hk
23 Şubat 2022 -
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen 18.02.2022 tarih ve 1679 sayılı yazıda, sınır ötesi elektronik ticarete olan ilgi son dönemlerde artma eğilimi göstermekte; bu durum, yeni ticaret olanakları için girişimcilerimizin aktif olarak desteklenmesini elzem hale getirdiği bilgisi iletilmiştir. Bu kapsamda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) işbirliği ile girişimcilerimizi Amerika'ya e-ihracat yapma yolunda desteklemek amacıyla hayata geçirilen mentorluk desteği Şubat ayı itibariyle başladığı bildirilmiştir.
Söz konusu işbirliği ile mobilya, tekstil, hazır giyim, makine yan sanayi olmak üzere öncelikli sektörlerde faaliyet gösteren, ABD'ye e-ihracat yapmayı hedefleyen, başvurusu onaylanan firmalara birebir mentorluk desteği verilecek olup, proje aracılığıyla seçilen firmalara ABD pazarına e-ihracat süreçlerini olgunlaştırabilmeleri için stratejik planlama, danışmanlık ve iş geliştirme desteği verilmesi planlandığı ifade edilmiştir.
Mentorlar ile birebir görüşmeler yapacak firmaların, pazar analizleri sonucunda ABD pazarına e-ihracat ile giriş yapması öngörülmektedir. Mentorluk desteğine başvurmak, eğitimlerden yararlanmak ve ABD'ye e-ihracat yapmak isteyen üyelerimizin https://www.tobb.org.tr/TurkiyeSektorMeclisleri/anket adresindeki anketi 28 Şubat 2022 tarihine kadar doldurması gerekmektedir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası