News  »  Manisa'da Ortalama Hız İhlal Sistemi Devreye Alındı

29 Ocak 2023 -

Sayın Üyemiz;

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada Manisa İl Genelinde bazı geçiş güzergahlarında Ortalama Hız İhlal Tespit Sisteminin devreye alınarak, ‘Hız Koridorları’ uygulamasına geçildi bildirilmiştir.

Yapılan açıklama şu şekildedir;

Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) bünyesindeki Plaka Tanıma Sistemlerine (PTS) ait mevcut yazılım ve donanımlar kullanılarak Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin ülkemiz geneline yaygınlaştırılmasına ve trafik denetimlerinde kullanılmasına devam edilmektedir.

İlimizde de bahse konu proje kapsamında kurularak trafik denetimlerinde kullanılacak olan ortalama hız ihlal tespit koridorları belirlenmiş olup, hız koridorlarını belirlenen dakikanın altında geçtiği tespit edilen araçlara idari yaptırım uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması önceliğimiz olup, İlimiz genelinde trafiğin daha güvenli ve sağlıklı işlemesi adına tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması büyük önem arz etmektedir.

Halkımızın trafik kurallarına uymaları, trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek için tek çözümdür, Hız Koridoru Uygulaması da bu amaçla yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hız Koridoru Uygulaması Yapılacak Güzergâhlar

Ahmetli Turgutlu İstikameti

Turgutlu-Ahmetli İstikameti

Turgutlu-Manisa Merkez İstikameti

Manisa Merkez-Turgutlu İstikameti

Ahmetli-Alaşehir İstikameti

Alaşehir-Ahmetli İstikameti

Uşak Merkez-Kula İstikameti

Kula-Ahmetli İstikameti

Ahmetli-Kula İstikameti

Kula-Alaşehir İstikameti

Alaşehir-Kula İstikameti

Denizli Buldan-Alaşehir İstikameti

 

Hız koridorlarında ortalama hız sınırları:

Otomobil: 110 km - Açık kasa kamyonet: 85 km - Motosiklet: 90 km - Otobüs-Minibüs: 90 km - Kamyon: 85 km - Panel Van: 100 km

 
Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası