News  »  KOSGEB ?Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı? Başvuruları Alınmaya Başladı
04 Ocak 2022
Sayın Üyemiz,
    KOSGEB tarafından odamıza iletilen yazıda; Covid-19 salgınından etkilenen Mikro Küçük İşletmelere (MKİ) yönelik olarak 2021 yılında KOSGEB, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı - JICA işbirliğinde “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi” başlatıldığı, projenin amacının; imalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Covid-19 salgını etkilerinin nispeten yoğun olduğu diğer sektörlerdeki MKİ’lerin faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanması olduğu ifade edilmiştir.
    Proje kapsamında KOSGEB tarafından hazırlanan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” ile; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ve Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’ler ve yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanacaktır.
    Her iki bileşene; güncel KOBİ Bilgi Beyannamesindeki NACE Rev 2 faaliyet kodları arasında; Program Kapsamındaki Sektörler Tablosundaki kodlardan biri olan MKİ’ler başvurabilecektir.
    Program Kapsamındaki Sektörler Tablosu ekte sunulmuş olup tabloya https://webdosya.kosgeb.gov.tr/Content/Upload/Dosya/Hizli%20Destek%20Projesi/2021.12.31/SEKT%C3%96R_L%C4%B0STES%C4%B0_nace_%C4%B0K%C4%B0L%C4%B0.pdf linkinden de ulaşılabilmektedir.
    Mikro ve Küçük İşletmelere ( MKİ) Hızlı Destek Programının 3. Başvuru dönemi 29 Aralık 2021 - 31 Mart 2022 tarihleri olarak belirlenmiş ve başvurular alınmaya başlanmıştır.
    Programa ilişkin detaylı bilginin yer aldığı bilgi notları ekte yer almakta olup ayrıca detaylı bilgiye https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7579/proje-ozeti-ve-amaci linkinden de ulaşılabilmektedir.
    Anılan programa ilişkin başvurular www.kosgeb.gov.tr adresindeki E-Hizmetler bölümünden başvuru koşullarını taşıyan işletmeler tarafından bugün itibariyle yapabileceklerdir. KOSGEB İzmir Müdürlüğünden başvuru alınmamaktadır.
    Gelen bilgilendirme metninde, önceki iki dönem uygulamasından farklı olarak başvuru sırasına göre bir öncelik olacağı belirtilmiştir.
Bilginize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası