News  »  Üretim Sürecine Katılım Programına Dair Detaylar Hakkında Bilgilendirme


23 Şubat 2023

Sayın Üyemiz,

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen 22.02.2023 tarih ve E-14836613-000-228011 sayılı yazıda; T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından; üretim yapan işletmelerin daha verimli ve katma değerli üretim gerçekleştirmelerini ve ihracat odaklı istikrarlı büyümeye katkı sağlayacak nitelikli işgücünün istihdam edilmesini desteklemek amacıyla yeni bir istihdam modeli olarak "Üretim Sürecine Katılım Programının" geçtiğimiz aylarda hayata geçirildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda 28 Temmuz 2022 tarihinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat BİLGİN tarafından açılışı gerçekleştirilen "Üretim Sürecine Katılım Programı Bursa" hayata geçirilmiş, daha sonra program kapsamında "Üretim Sürecine Katılım Programı İzmir"in açılışı ise 3 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Programlar iki ilde de Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğinde yürütülmektedir.

Proje tüm imalat sektörleri için uygulanacaktır. Bu kapsamda; program kapsamında iş arayan ve işverenler arasındaki işbirliğinin arttırılması ve eşleştirilmenin daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için iş arayan ve işverenlere ilişkin kriterler güncellenmiştir.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 

 

Bilgi: T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü

E-posta: [email protected]

ek