News  »  Kadın Girişimciler İçin POS Desteği
25 Nisan 2022
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 21.04.2022 tarih ve E-34221550-010.99-4207 sayılı yazıda; pandemi ile kullanımı daha çok artan kartlı ödemelerin kadın girişimciler tarafından kabul edilmesini sağlamak ve bu yolla kadın girişimcilerin dijital dönüşümlerine katkı sunmak amacıyla TOBB ve Visa işbirliğinde Akıllı KOBİ Platformu çerçevesinde "Kadın Girişimciler İçin POS Desteği" kampanyası başlatıldığı belirtilmektedir.
Kampanyada, başvuranlar arasından kriterlere uyan ve belirlenen tarihler arasında ilk kez POS cihazı satın almış 1.000 kadın girişimciye 500 TL nakdi destek sağlanmaktadır.
Kampanyadan yararlanmak isteyen kadın girişimciler https://akillikobi.org.tr/pos-destegi/ adresinden başvuru yapabilmektedir. Başvuru kriterleri aşağıda yer almaktadır.
· Kadın girişimci olarak ticari işletmenin sahibi olunması veya kadın girişimcilerin şirketteki payının en az %51 olması,
· Ticari işletmenin/Şirketin TOBB'a bağlı Oda/Borsalara ve Ticaret Sicil'e kayıtlı olması, Desteğe konu POS Makinesinin, ticari işletmenin/şirketin ilk POS makinesi olması ve 1.1.2021 tarihinden sonra satın alınmış olması
Bilginize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası