News  »  Ege Bölgesi Kariyer Fuarı
18 Ocak 2022 -

Sayın Üyemiz,

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, bölgedeki 19 paydaş üniversitenin katılımıyla 21 – 22 Mart 2022 tarihleri arasında İzmir Fuar alanında Ege Bölgesi Kariyer Fuarı düzenlenecektir.

Etkinlik; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kavram Meslek Yüksekokulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin öğrencilerine ve mezunlarına yönelik olacaktır.

Söz konusu etkinlikte, katılımcı firmalar ile Ege bölgesindeki 19 üniversiteden katılım gösterecek öğrencileri bir araya getirilerek karşılıklı olarak kariyer fırsatlarını değerlendirme imkânı sunulacaktır.

Yanı sıra, öğrenci ve mezunlar, firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler, ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların İK temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecektir.

Etkinliğe paralel olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla bir internet platformu olan ‘Yetenek Kapısı’nı üniversitelerin hizmetine sunmuştur. Kariyer Merkezleri’nin ihtiyaçlarına göre hazırlanan ‘Yetenek Kapısı’ platformu gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlamaktadır. Öğrenciler ve mezunlar, ‘Yetenek Kapısı’nda profil oluşturarak, kariyer ağına ilk adımı atabilecek; oluşturulan profil aracılığıyla, kariyer fuarlarını, etkinlikleri ve eğitimleri inceleyebilecek ve ayrıca ‘Yetenek Kapısı’ işverenler için de doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmayı kolaylaştıracaktır.


Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

EK : Broşür