News  »  İş Sağlığı ve Güvenliği Odaklı Faaliyetlerin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında İzmir Çalıştayı ve Eğitimi Hakkında

28 Ekim 2022 -

Sayın Üyemiz,

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Odamıza iletilen 25.10.2022 tarihli ve 75577333-TİM.EİB.GSK.00.2.2022/170-10742 sayılı yazıda, Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen “Doğal Taş Madenciliği Sektöründe İş Kazalarını ve Yaralanmaları Önlemek İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Odaklı Faaliyetlerin Geliştirilmesi” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında doğal taş firmalarının işveren, İSG uzmanları ve çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verileceği ifade edilmektedir.

Verilecek olan eğitim ve workshop ile doğal taş madenciliği sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yükseltilmesi konusunda farkındalığın artırılması, doğal taş madenciliği sektöründe koruyucu sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanarak Türkiye'de doğal taş madenciliği sektöründe iş kazalarının ve yaralanmaların azalması, sektörün itibarının arttırılması ve madencilik sektöründe yeni yaklaşımların geliştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Ayrıca eğitimlere katılan her katılımcının, VR Gözlük kullanarak maden ocağını sanal ortamda görme ve ocaktaki olası risk faktörlerini uzaktan tanımlayarak eğitim alma deneyimi kazanacağı, katılımcılara iş kazalarının önlenmesine yönelik en önemli tedbir olan denetim ve önceden tedbir almayı tüm çalışanlar için basitleştiren bir İSG aplikasyonu olan “Periyodik Değerlendirme Amaçlı Açık Ocak Şevleri Denetleme Formu” mobil uygulama tanıtımının da yapılacağı bilgisi paylaşılmıştır.

Ege İhracatçı Birlikleri Hizmet Binasında (Atatürk Cad. No:382 Alsancak -İzmir) 02-03 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan eğitim ve çalıştayın programı ekte yer almaktadır.

Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlı olup, programa katılım için http://eib.li/A3856 linkinde yer alan kayıt formunun doldurulması gerekmektedir.

Program

İletişim: Kaan CEYLAN– Uzman Yardımcısı

Tel: 0232 488 61 96 / 0232 488 60 89

e-posta: [email protected]


Bilginize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası