News  »  Uluslararası Zeytinyağı Tadım Uzmanlığı Bursu

25 Mart 2024 -

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünden Odamıza iletilen 19.03.2024 tarih ve 9825 sayılı yazıda; 2024 yılı teknik iş birliği ve eğitim programı kapsamında, Uluslararası Zeytin Konseyi ve üyeler arasında teknik iş birliğini güçlendirmek, zeytinyağı duyusal analizini üye ülkelerde yaygınlaştırmak ve analiz kalitesini arttırmak amaçlarıyla; üye devletler tarafından aday gösterilen ve yapılacak seçim sürecinde başarılı olan adaylara UZK tarafından burs sağlanacağı belirtilmektedir.

Söz konusu yazıda, Jaen Üniversitesi (İspanya) tarafından verilecek “Uluslararası Zeytinyağı Tadım Uzmanlığı" bursu kapsamında; başarılı olan adayların UZK tarafından üniversite eğitim ücretinin karşılanacağı, ayrıca gidiş dönüş uçak masrafı da dâhil olacak şekilde aylık 1000 Euro burs verileceği ifade edilmektedir. Bahsedilen kurs 23 Eylül – 19 Aralık 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olup, eğitim dili İspanyolca ve İngilizcedir. Belirtilen burs kapsamında, başvuru yapacak adayların zeytin/zeytinyağı sektöründe tadım, kalite kontrol, araştırma veya akademik çalışmalar kapsamında en az 5 yıl tecrübeli olması ve belge ile kanıtlanmış iyi düzeyde İspanyolca veya İngilizce(en az B1 seviyesi) bilmesi gerekliliği belirtilmektedir.

Söz konusu yazıda, adaylarınhttps://www.internationaloliveoil.org/contracts/2024-call-for-applications-for-scholarships-for-the-21st-edition-of-international-expert-course-in-virgin-olive-oils-tasting-university-of-jaen/internet adresinde bulunan web formunu doldurması gerektiği ifade edilmektedir. Bahsedilen formun dijital ortamda doldurulması ve başvuran aday tarafından belirlenen bir kimlik bilgisi ve e-mail adresi ile forma erişim sağlanabileceği belirtilmektedir. Formun UZK tarafından kabul edilecek halinin, ekleri ile birlikte doldurulup tamamlandıktan sonra aday tarafından verilen e-mail adresine gönderileceği için aktif bir e-mail adresi ile formun doldurulmasının önem arz ettiği vurgulanmaktadır.

Başvuru sürecinde evrakların tam sayılması için tamamı doldurulmuş başvuru formunun, İngilizce/İspanyolca bilgisini kanıtlar nitelikteki doküman ve niyet mektubunun hazırlanması gerektiği belirtilmektedir. Öte yandan, sektörden alınmış bir referans mektubunun da artı değer sayılacağı UZK tarafından ayrıca vurgulanmıştır. Başvuruların Delegasyon Başkanlığı üzerinden UZK'ya iletilecek olup, seçimin UZK tarafından yapılacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu adayların yukarıda belirtilen dokümanları T.C. Ticaret Bakanlığına hitaben yazılmış bir dilekçe eki ile en geç 3 Nisan 2024 tarihine kadar Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğüne ve [email protected] e-posta adresine iletmeleri hususunu bilgilerinize sunarız.

 

Ayrıntılı bilgi için: Didem Baykara

Ticaret Uzmanı

Telefon No: 0312 449 43 93

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası