News  »  EGE'NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI

21 Eylül 2023

Sayın üyemiz,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından odamıza iletilen yazıda “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması başlandığı belirtilmektedir.


“EGE'NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI”ÖDÜLLÜ GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak (TR33 Bölgesi) ve Ege Bölgesi’ndeki kadın girişimciliğin görünürlüğünü artırmak, ulusal/uluslararası ağlara entegre ederek etkinliğini teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması başlatılmıştır.

“Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci” ve “Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Şirket” ana kategorilerinden oluşmaktadır. Bu ana kategoriler dışında Jüri Özel Ödülleri başlığı altında “İlham Veren Öykülerle Kadınlar Anlatıyor” ve “En Dijitalleşen Kadın Girişimci” kategorileri bulunmaktadır. Kooperatiflerin başvuruları için de ayrıca “En Hızlı Büyüyen Kadın Kooperatifi” kategorisi bulunmaktadır.

Kadın girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile 22 Kasım 2023 tarihinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde, Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak (TR33 Bölgesi) ve Ege Bölgesi’ni kapsayacak şekilde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, “Ege’nin Girişimci Kadınları” adlı kadın girişimcilik yarışmasının ödül töreni düzenlenecektir.

 İki yılda bir tekrarlanması planlanan, “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması ile Türkiye’de kadın girişimci sayısını daha iyi seviyelere çıkarmak, sektörlerinde kadınları rekabete daha dayanıklı hale getirmek, yarışmaya giren girişimcilerin, sahibi oldukları şirketlerin başarı hikâyeleri ile potansiyel kadın girişimci adaylarına ilham kaynağı olması hedeflenmiştir.

Yarışmaya katılım koşullarını yerine getirenler, belirlenen değerlendirme kriterlerine göre sıralanacaklardır. Listeye girmeye hak kazanan adaylar ödüllerini, üst düzey katılım ile düzenlenecek ödül töreninde alacaktır.

Yarışma için son başvuru, 15 Ekim 2023 tarihinde olup, başvurular https://egeningirisimcikadinlari.kutso.org.tr adresinden yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası