News  »  II.Uluslararası, XI. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi

27 Ocak 2023 -

Sayın Üyemiz,

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nden 25.01.2023 tarihinde Odamıza iletilen yazıda, 25-28 Ekim 2023 tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde, ’Krizlerde İSİG Yönetimi: BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ” temasıyla; II.Uluslararası, XI. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi’nin yapılacağı bildirilmektedir.

Bu tema çerçevesinde hedeflerinin, dünyanın karşı karşıya olduğu tüm kriz (afet, sağlık, enerji, iklim, ekonomik vb.) dönemlerinde, İSİG Yönetimi ve birlikte başarmanın önemini vurgulayan bir kongre programı oluşturmak, 2001 yılından beri kesintisiz sürdürdükleri kongrelerin 22 yıllık birikimini paylaşmak, süreç içindeki ulusal ve uluslararası gelişmeleri konuşmak olduğu belirtilmektedir.

Kongrede günümüzde yaşanan krizlerin birlikte mücadele ederek aşılabileceğinin, insanların sağlıklı ve güvenli yaşamalarının ve çalışmalarının her şeyden önemli olduğunun tekrar vurgulanacağı, uluslararası bilim insanlarının katkılar sunacağı, ülkemizin alanlarında uzman saygın akademisyenlerinin, ilgili Bakanlıkların ve Kamu kurumlarının yetkin isimlerinin, sendikal ve örgütlenme mücadelesinin değerli temsilcilerinin de yer alacağı ifade edilmektedir. Konunun muhatabı olan tüm taraftarı buluşturarak, ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmanın amaçlandığı belirtilmektedir.

Kongre Broşürü ekte iletilmiştir.

Bilgilerinize arz ederiz.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 

Ek: Broşür