News  »  KOBİ?ler ve Girişim Sermayesi Pazarı Tanıtım Toplantısı


7 Aralık 2023

Sayın Üyemiz,

18 Aralık 2023 Pazartesi günü Odamızda İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenecek olan “KOBİ’ler ve Girişim Sermayesi Pazarı” adlı tanıtım toplantısına sizleri davet etmek isteriz.

Bilindiği üzere, ülkemizde üretimin önemli bir aktörü KOBİ’lerin karşılaştıkları en önemli zorluklardan biri finansmana erişimdir. KOBİ’lerin bu sorununa alternatif çözümler üretmek üzere yapılan çalışmaların bir sonucu olarak, KOBİ’lerin borsa aracılığıyla finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme yapılmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan düzenleme kapsamında oluşturulan Girişim Sermayesi Pazarı vasıtasıyla, işletmelerin Borsa İstanbul’da sadece nitelikli ve kurumsal yatırımcılara sermaye paylarını satabilmelerinin önü açılmıştır. Büyümek için ihtiyaç duyulan finansmanı öz kaynakla sağlamak isteyen, ancak halka arz kriterlerini sağlayamayan şirketlerin, sermaye artırımı yoluyla ihraç edecekleri paylarını nitelikli ve kurumsal yatırımcılara satmak suretiyle kaynak temin etmeleri mümkün olabilecektir. Bu düzenlemeden son yıla ait mali tablolarında aktif toplamı en az 20 milyon TL ve net satış hasılatı en az 10 milyon TL olan firmalar faydalanabilecektir.

Toplantıda Borsa İstanbul Kotasyon Direktörü Sayın Bülent AYDOĞAR ve INFORCE-GFG Finansal Çözümler, Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti Genel Müdürü Sayın Gökhan UGAN sunum gerçekleştireceklerdir.

Girişim Sermayesi Pazarıyla ilgili detaylı bilgilerin paylaşılacağı toplantıya katılım sağlamanızdan mutluluk duyarız.

Katılım sağlamak isteyen üyelerimizin Girişim Sermayesi Pazarı Tanıtım Toplantısı Kayıt Formu (google.com) doldurmaları gerekmektedir.

Toplantı davetiyesi ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası