News  »  Florlu Sera Gazları İçeren Veya Çalışması Bu Gazlara Dayanan Ekipmanlara Müdahale Eden ve İlgili Faaliyetleri Yürüten Tüzel Kişilerin Alması Gereken Hizmet Yeri Belgesi Hakkında

17 Ocak 2022

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 14.01.2022 tarihli ve E-34221550-045.33-456 sayılı yazıda, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bir yazısına atıfta bulunularak, "Florlu Sera Gazı İçeren veya Çalışması Bu Gazlara Dayanan Ekipmana Müdahale Eden Gerçek ve Tüzel Kişilerin Belgelendirilmesine İlişkin Tebliğ"in 24.09.2020 tarihli ve 31254 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bilgisi verilmiştir.

Yazıda, florlu sera gazları içeren veya çalışması bu gazlara dayanan ekipmanlara müdahale eden ve ilgili faaliyetleri yürüten tüzel kişilerin, anılan tebliğ kapsamında zorunlu tutulan TS13905 numaralı standarda ilişkin Hizmet Yeri Belgesi alması gerektiği belirtilmektedir.

İlgili yazıda, KOSGEB tarafından sağlanan "İş Geliştirme Destek Programı" kapsamında "Belgelendirme Desteği" verildiği bilgisi paylaşılarak ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

Link: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destek-programi


Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası