News  »  Türk Standartları Enstitüsü İhale Duyurusu Hk.

28 Ekim 2022 -

Sayın Üyemiz,

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Odamıza iletilen yazıda, TSE’nin 76 ilde (Bursa, Manisa, Konya, Adana ve Malatya dışında tüm iller) Araç Kontrol Merkezleri (AKM) oluşturmak üzere ihaleye çıktığı belirtilmiştir.

Konu ile ilgili, TSE’nin motorlu taşıtlarda Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Tadilat) onayı için, AİTM Montaj Uygunluk Raporu, AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk), ADR Araç Uygunluk Kontrolü, Taşıt Uygunluk Kontrolü, Atık Taşıma Aracı Uygunluk Belgesi onayı ve benzeri araç kontrol faaliyetlerini daha uygun şartlarda gerçekleştirmek üzere bir ihale gerçekleştirdiği belirtilmiştir.

İhaleyi kazanan işletmecilerin, 1 Şubat 2023-31 Ocak 2026 tarihleri arasında ihaleyi kazanmış olduğu ilde TSE’nin yetkili uzmanları tarafından yürütülen araç kontrol faaliyetleri için yerleşke temin edeceği; aynı zamanda, söz konusu hizmetleri TSE tabelası ile vereceği ifade edilmiştir.

24 Ekim 2022 tarihli gazetelerde yayınlanan ihale ilanına göre 8 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek TSE Araç Kontrol Merkezi ihalesi ile ilgili detaylı bilgiler https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=6299linkinde yer almaktadır.


Bilginize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası