News  »  Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
25 Şubat 2022 -
Sayın Üyemiz,
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 25 Şubat 2022 tarih ve 31761 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
Yönetmeliğin 57 nci maddesinin ikinci fıkrasına “c) Kullanıcılara teknik gereksinimlerle uyumlu estetik iç mekân tasarımı sunmak amacıyla havaalanı terminal binaları, yatak kapasitesi 300’den fazla olan hastane binaları, yapı inşaat alanı 30.000 m²’den fazla olan alışveriş merkezi binalarının gerekli olan iç mekânları için mimari projeye uygun olarak iç mekânların ayrım, düzen ve tasarımının sistem kesitleri, nokta detayları ve malzeme bilgileri ile birlikte gerekli ölçeklerde mimar veya iç mimarlarca hazırlanan iç mekânların tasarımına dair iç mekân projeleri de eklenir. Bu projelerin ruhsat aşamasında ilgili idareye sunulma zorunluluğu yoktur. Ancak bu projeler yapı kullanma izin belgesi alınmadan önce idareye sunulur.” bendi eklenmiştir.
Ayrıca 57 nci maddeden sonra gelmek üzere “Binalarda tasarruf tedbirleri ve iklim değişikliğine dair ilkeler” maddesi ilave edilmiştir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası
Ek: Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde DeğişiklikYapılmasına Dair Yönetmelik