News  »  Üretim Sürecine Katılım Projesi Hakkında Bilgilendirme

10 Kasım 2022 -

Sayın Üyemiz,

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen 9.11.2022 tarih ve E-14836613-730.06.01-191710 sayılı yazıda; üretim yapan işletmelerin daha verimli ve katma değerli üretim gerçekleştirmelerini ve ihracat odaklı istikrarlı büyümeye katkı sağlayacak nitelikli işgücünün istihdam edilmesini desteklemek amacıyla yeni bir istihdam modeli olarak "Üretim Sürecine Katılım Programının" geçtiğimiz aylarda hayata geçirildiği belirtilmektedir.

Program kapsamında geliştirilen ve 3 Kasım 2022 tarihinde İzmir'de Bakan Yardımcısı Sayın Lutfihak Alpkan tarafından açılışı gerçekleştirilen "Üretim Sürecine Katılım Projesi İzmir" T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğinde uygulanmaya başlanmıştır.

Proje kimya, makine, gıda, mobilya ve tekstil sektörlerini kapsamaktadır. Bu sektörlerde faaliyet gösteren proje faydalanıcısı işletmelere ilk aydan başlamak üzere istihdam ettikleri çalışanlar için üç aylık süre ile prim, ücret ve çalışma izni desteği sağlanacaktır.

Proje kapsamında tüm başvurular elektronik ortamda uretimedestek.csgb.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası