News  »  Yazılım İş Gücü Anketi

21 Nisan 2022
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda; Birliğin bünyesinde çalışmalarına devam eden TOBB Türkiye Yazılım Meclisi veri odaklı çalışma stratejisi çerçevesinde Türkiye Yazılım İş Gücü İhtiyaçları ve Kayıpları Durum Tespiti, Uzaktan Çalışma ve Eğitim İhtiyaçları Anketi hazırlandığı bildirilmektedir.
Anket ile Türkiye’deki ;
- Yazılım iş gücü ihtiyaçları,
- Yazılım iş gücü kayıpları,
- İşe alımda yazılım iş gücü tercihleri,
- İhtiyaç duyulan programlama araçları,
- Eğitim ihtiyacı ve eğitim konuları,
- İş gücü istihdama yönelik teşvik ve destekler,
- Yazılım sektörüne özel değerlendirmelere ilişkin verinin elde edilmesi ve bu kapsamda durum tespiti ve analiz yapılarak kamuoyunun sağlıklı olarak bilgilendirilmesi hedeflenmiştir.
Ankete; yazılım geliştirme faaliyeti olan tüm kamu kurumları, özel şirketler, yazılım geliştiren firmalar, eğitim kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar katılabilecektir.
Yazıda devamla, bahse konu anket hazırlanırken; ticari/kişisel/kurumsal mahremiyeti gözetilmiş ve yukarıda bahsedilen hedefe yönelik olacak şekilde düzenlendiği, kişisel verilerin talep edilmediği, bu kapsamda, Google tarafından e-mail adresinizle oturum açmanız istenmesi durumunda oturum açmadan anketin doldurulmasının mümkün olduğu belirtilerek ankete adresinden erişilebilen ankete aşağıdaki link adresi üzerinden destek olunmasından memnuniyet duyulacağı ifade edilmektedir.
Anket Linki : https://forms.gle/3iq6FKaWJ9EMbiMq9
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası