News  »  ASYA KALKINMA BANKASI İŞ FIRSATLARI SEMİNERİ (WEBİNAR) 2021
12 Ekim 2021 - 
Sayın Üyemiz,
Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank/ADB) dünyanın en önemli bölgesel kalkınma bankaları arasında yer almaktadır. 1966 yılında kurulmuş olan ADB'ye şu anda, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 68 ülke üye olmuş olup, bu ülkelerin 49'u Asya-Pasifik bölgesinde bulunmaktadır. Merkezi Filipinler'in başkenti Manila'da olan bankanın aynı zamanda 31 ülkede ofisi bulunmaktadır.
Türkiye, Türk özel sektörüne yeni pazar olanakları açılması ve Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetlerinin kalkınmasına destek olunması amacıyla, Asya Kalkınma Bankası'na 1991 yılında "donör ülke" statüsü ile üye olmuştur. Asya'nın kalkınmakta olan ülkelerinde Asya Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen projelerde 1997 yılından bu yana özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmaları Bankanın projelerine malzeme, ürün, hizmet ve danışmanlık sağlayabilmekte ve bu kapsamda Asya Kalkınma Bankası'nın ihalelerine teklif verebilmektedir.
17 Eylül 2020 tarihinde Birliğimiz ve Asya Kalkınma Bankası işbirliğinde 1. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Semineri düzenlenmiş olup, bankanın yapısı, faaliyetleri ve enerji ile ulaştırma altyapı sektöründe finanse edilen projeler ele alınmıştı. 
Bu defa, 20 Ekim 2021 Çarşamba günü 10:00-11:45 saatleri arasında çevrimiçi olarak 2. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Seminerinin düzenlenmesi planlanmaktadır.
Türkçe-İngilizce simultane tercüme hizmeti sağlanacak olan Seminerde, Asya Kalkınma Bankası temsilcileri tarafından katılımcılara yenilebilir enerji ve uygun fiyatlı konut proje imkânları ile Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında bilgi verilecektir. Seminere katılacak firmalar, Asya Kalkınma Bankası uzmanlarına soru sormaları imkân bulacaktır. 
Taslak programı ekte sunulan söz konusu Seminere katılmak isteyen firmalarımızın kayıtlarını (İngilizce olarak) adb.tobb.org.tr adresinden en geç 15 Ekim 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Saygılarımızla,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası