TUTSO DESTEĞİYLE YANSIMALAR FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Mon, 26 May 2014
23.05.2014- Turgutlu Meslek YÜksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Zülfiye Acar’ın ‘Yansımalar’ sergisinin açılışını  Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın yaptı.
CBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Zülfiye Acar’ın 55 fotoğraftan oluşan ‘Yansımalar’ adlı fotoğraf sergisi açıldı. Sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek olan gelir Engelli çocukların eğitim gördüğü Firdevs Gürel Eğitim ve Uygulama Okuluna bağışlanacak.
TUTSO Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın “Yüksekokulda Öğretim Görevlisi olarak çalışan ve TUTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan Dr. Zülfiye Acar’ı kendi çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kardeşim geçen yıl açtığı fotoğraf sergisinden oluşan “Kadından Yüzler” sergisinin gelirini şehir ve gazi yakınları derneğine bağışlamıştı. Bugün ise açılışını yaptığımız bu güzel serginin gelirini de Firdevs Gürel Eğitim ve Uygulama Merkezine bağışlayacak olması da bizleri son derece mutlu etti. Bizler de oda olarak hocamızın bu güzel çalışmalarını takdir ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda da yardımlarımızı devam ettireceğimiz” dedi.
Serginin açılışında bulunan Firdevs Gürel Eğitim ve Uygulama Okulunun Müdürü İbrahim Çakmak ise: “Değerli öğretmenimiz Dr. Zülfiye Acar’ın bu anlamlı güzel serginin gelirini okulumuza bağışlayacağı haberi bizleri sevindirdi. Biz de okul olarak TUTSO yönetimi ve Dr. Zülfiye Acar’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Dr. Zülfiye Acar ise kendisine verilen destekten dolayı ve sergisine katılarak yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

TOBB’UN 70. MALİ GENEL KURULU YAPILDI

Fri, 23 May 2014
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Soma ‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan Genel Kurul’da konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün gelecekten umutlu olduğunu ifade ederken, yeni bir büyüme modeli ve yeni yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) gerçekleştirilen TOBB 70. Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve misafirler katıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Genel Kurul konuşmasına Soma’da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek başladı. Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı.
Geride bıraktığımız 2013 yılına bakıldığında özel sektör olarak, gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini belirten Hisarcıklıoğlu,”Hayalleri hep birlikte gerçek yapacağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler, TUTSO  TOBB Delegeleri; Ahmet Orhan, Ali Koyuncu ve TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı 70. Mali Genel Kurulda yer alarak, TUTSO’yu temsil eden isimler oldular.

YÜKSEKOKULDAN TUTSO’YA İADE-İ ZİYARET

Thu, 22 May 2014
Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü  Doç. Dr. Mehmet Karabacak ile Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Faruk Durmaz ve Öğr. Gör. Altay Erbulak Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.
TUTSO ile karşılıklı iyi niyet ve işbirliğine dayanan ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Mehmet Karabacak, “Yüksekokul olarak TUTSO ile işbirliği halinde olmak diyaloğu sürekli hale getirip en iyi seviyelere çıkarmak bizim için memnuniyet verici” dedi.
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ise “Turgutlu Meslek Yüksekokulu’nun bize, kurumumuza ve ilçemize olan katkıları çok önemli. Turgutlu’nun ekonomik, sosyal ve bilimsel çevresine katkı sağlayan Meslek Yüksekokulu ile projeler ve etkinliklerin sürekliliğini sağlamak için ortak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Ziyaret sonunda Turgutlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yapılan el işi çini desen çalışması Doç. Dr. Mehmet Karabacak tarafından Faruk Aydın’a verildi.

TOBB dan SOMA MADEN KAZASI YARDIM KAMPANYASI

Thu, 15 May 2014

TOBB dan SOMA MADEN KAZASI YARDIM KAMPANYASI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte Soma’da kazanın meydana geldiği madene giderek, incelemelerde bulundu.​

Buradan Soma Ticaret ve Sanayi Odası’na giden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk AYDIN’ın da aralarında bulunduğu Manisa ili Oda ve Borsa Başkanları ile görüştü. Görüşmede Soma’da yaşanan felakete dikkat çekilerek şehit madencilerin aileleri için  ülke çapında bir yardım kampanyası başlatılması kararlaştırıldı.

Görüşmede konuşan Hisarcıklıoğlu; “TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, şehit madencilerimizin artık bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bunun ilk adımı olarak 5 milyon lira katkıda bulunuyoruz. Tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum” dedi.

 Ne yazık ki herkesi tarifsiz acılara boğan bir olay yaşadıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, : “Soma’da çok sayıda işçi kardeşimizi feci bir maden kazasında şehit verdik. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Böyle zamanlar birbirimize sığınacağımız, acıları birlikte paylaşacağımız zamandır. Kavga etmeyelim. Siyaset yapmayalım. Acımızın daha da büyümemesi ve mahsur kalanların kurtulması için dua edelim, zira bu günler milletçe dayanışma günleridir. Büyük bir millet olduğumuzu en çok böyle günlerde idrak eder ve gösteririz. Şimdi yine büyük bir seferberlik başlatarak acıları paylaşmalı ve yaraları birlikte sarmalıyız.” Dedi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN Soma’da yaşanan ve vicdanımızı sızlatan kaza nedeni ile acımız çok büyük, vefat eden şehitlerimize Allah tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, TOBB öncülüğünde yaralarımızı bir nebzede olsa sarmak için bir yardım kampanyası başlatıldı tüm üyelerimizin kampanyaya desteklerini bekliyorum” dedi

Yardım kampanyasına katılmak isteyenler için banka hesap numarası şöyle:

Türkiye İş Bankası AŞ TOBB Şubesi 4375 - 45045 numaralı “TOBB - SOMA MADEN FACİASI YARDIM HESABI”.

 

IBAN numarası: TR29 0006 4000 0014 3750 0450 45.  

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Wed, 14 May 2014
Soma'da yaşanan ve 3 gün Milli yas ilan edilmesine sebep olan maden faciası sebebi ile işletmelerimizde de bayraklar yarıya indiriliyor.Duyduğumuz derin acı ve üzüntüyü siz değerli üyelerimiz ile paylaşıyoruz.Milletimizin başı sağolsun. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

TUTSO YÖNETİMİ AHMETLİ BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ.

Tue, 13 May 2014
TUTSO Yönetim Kurulu, 30 Mart 2014 seçimlerinde yeniden Ahmetli Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Alhan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve  beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Eğerci ve Nazım Balyapan ile Yönetim Kurulu üyesi Zeynel Yaşar ve İsmail Ulcay  katıldı.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden Başkan seçilen Alhan’ı kutlayarak, çiçek takdim etti. Göreve ikinci kez seçilmesinden dolayı Başkan Alhan’ı tebrik eden Faruk Aydın, ‘Sayın Başkan’ım sizlerin yeniden seçilmenizden dolayı Odamız ve şahsım adına tebrik ediyorum. Görev sürecinizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim’ dedi.

TUTSO ÜYELERİYLE BERABER 37. İSTANBUL YAPI FUARINA KATILDI

Tue, 13 May 2014
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, bölgenin en büyük ve kapsamlı yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarı YAPI FUARI - TURKEYBUILD İSTANBUL’ u sektör üyeleri ve Celal Bayar Üniversitesi Öğrencileri ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ülkemizde düzenlenen ve her yıl yurt dışından bir ülkenin konuk ülke olarak katıldığı fuarda , Rusya, Almanya ve Azerbaycan’ ın ardından bu yıl da Konuk Ülke olarak Güney Kore ağırlandı.
Türkiye’ nin en büyük ve kapsamlı Yapı fuarında İlçemizin yapı sektöründe gözde firmalarından Seramiksan A.Ş., Kudret Tuğla A.Ş., Bloksan A.Ş. ve Dev Blok A.Ş.’ de açmış oldukları stantlarıyla katılımcıların beğenilerini topladılar. 
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ ın fuar ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin sektördeki yenilikleri yakından takip etmeleri açısından fuarlara katılmanın çok önemli olduğunu belirterek, gerek yurtiçi gerekse yurtdışı fuarlara sektör üyeleriyle katılımlarının devam edeceğini söyledi.

İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ODAMIZI ZİYARET ETTİ

Mon, 12 May 2014
Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve çalışanları Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına desteklerinden dolayı tablo hediye ederek teşekkür etti.

TUTSO İLÇE HALK KÜTÜPHANESİNİ ZİYARET ETTİ

Mon, 12 May 2014
İlçemizin değerli kurumlarının başında gelen İlçe Halk Kütüphanesi ziyaret ederek , kütüphanenin ihtiyaçlarını giderdik. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ENERJİ GÜNEŞTİR PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

Mon, 05 May 2014

Odamız tarafından Şubat ayında hazırlanarak, Zafer Kalkınma Ajansı’ na sunulan “Enerji Güneştir” projemiz, Ajans’ ın 30.04.2014 tarih ve 2014 – 04 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısında kabul edilerek desteklenmeye hak kazanmıştır.

            Projemiz dâhilinde Odamız Hizmet Binasının enerji ihtiyacı güneşten elde edilecek, bu sayede hem yüksek teknoloji kullanılacak hem de Ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Toplam 313.068,00 TL maliyeti olan projenin %50 si Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecektir.

            Konuyla ilgili açıklama yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN; “Enerji Güneştir” projemizin desteklenmeye hak kazanmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Projemiz sayesinde Odamıza orta ve uzun vadede ekonomik katkı sağlayacak aynı zamanda enerji verimliliği ve alternatif enerji kaynakları konusunda bölgemizde farkındalık yaratacak bir projeyi hayata geçirmek için önümüzdeki haftalarda Ajansımızla destek sözleşmesi imzalanacağını bildirdi.

            AYDIN; “Odamızın projesi ile beraber aynı dönemde başlayan Rekabetçi Kobi Mali Destek Programında ise Odamız üyesi 2 firma asil, 1 firmamız ise yedek listede projelerini Ajansımıza kabul ettirmişlerdir. Asil listede yer alan Ege Redüktör Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Yakamoz Sirke Fermantasyon Ürünleri Gıda Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ve yedek listede yer alan Azim-Tav Makine Hayvancılık Gıda İnşaat Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şirketlerini de tebrik ediyorum.” Dedi.

            Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlçemizde oluşan proje kültürünün daha yaygın hale gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz diyen AYDIN; Bölgemizin kalkınmasında en önemli aktörlerden bir olan Zafer Kalkınma Ajansı ve yetkililerine teşekkür etti. 

<< Geri   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181  İleri >>

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası