ZAFER İN OPERASYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fri, 02 Dec 2016
02.12.2016 - Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İn Operasyonu (TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi) kapsamında 02.12.2016 günü Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkal Keçe, Operasyon Koordinatörü İskender Cem Leblebici ve çok değerli Ajans Uzmanları tarafından, Odamız üyelerine program kapsamında verilecek eğitim ve hizmetler hakkında bilgiler aktarıldı. 

Program hakkında geniş bilgi ve içerik aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Programdan başta üyelerimiz olmak üzere tüm sanayici ve esnafımızın faydalanmasını temenni ediyoruz.

ZAFER-İN OPERASYONU KÜNYE: 

Proje: TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması için Teknik Destek Projesi 
Faydalanıcı:T.C. Zafer Kalkınma Ajansı 
Sözleşme Makamı: T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı 
Yürütücü Konsorsiyum:Lider- WYG Türkiye; Ortaklar- Project Group, International Development Ireland Ltd (IE)
Operasyon Bütçesi:4,1 Milyon Avro
Projenin Süresi: 20 Ay
Operasyon Başlangıç Tarihi: 7 Ocak 2016 
Uygulama Alanı: TR33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak) 
Sürdürülebilir Proje Çıktısı: Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM)

Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimlerinin Hedefi Nedir?
Zafer-İN Operasyonu kapsamında düzenlenen KOBİ Eğitimleri, Bölge’de belirlenen 9 öncelikli sektörde işveren ve çalışanların mesleki beceri seviyelerinin ve hizmet sunma kalitelerinin arttırılmasını hedeflemektedir. Bu eğitimler tecrübeli yerli ve yabancı uzmanlar tarafından ücretsiz verilen eğitim modülleri olarak tasarlanmıştır. Projenin eğitim hedefi 100.000 saattir. 

Bir İşletmenin KOBİ Tanımına Uyması İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Resmi gazetede yayınlanan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde KOBİ tanımı “250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı ya da mali bilançosu 40 milyon TL’yi aşmayan ve bu yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ve kısaca KOBİ olarak adlandırılan ekonomik birimleri” ifade eder.

Eğitim Başlıkları Nelerdir? 
Eğitimler 3 modül olarak tasarlanmıştır;
- KOBİ’ler için Yalın Üretim Programı
- KOBİ işveren ve çalışanları için İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı
- KOBİ çalışanları için Mesleki Beceri Geliştirme Programları
Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimlerinden Kimler Yararlanabilir? 
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde faaliyet gösteren KOBİ işveren ve çalışanları eğitim programlarına başvurabilir.
Projenin Yalın Üretim ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programları (Liderlik, Motivasyon, Çalışan Katılımı) TR33 Bölgesi’nde bulunan KOBİ’lerde “yerinde eğitim” ile uygulanacaktır.  Mesleki Beceri Geliştirme Programlarına ise tüm KOBİ çalışanları ve işverenleri kişisel başvuruda bulunabilir.
Eğitimler Ne Zaman Başlayacak ve Ne Zamana Kadar Devam Edecek? 
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde verilecek olan eğitimler, Ocak 2017'de başlayacak ve Temmuz 2017’de sona erecektir. 
Eğitimler Ücretli Mi? 
Zafer-İN Operasyonu kapsamında verilecek olan eğitimlerin tümü 
ÜCRETSİZDİR. 

Eğitimlere Nasıl Başvuruda Bulunulacak? 
Eğitim başvuru formlarına, Zafer-İN Operasyonu’nun internet sitesinden -www.zaferin.org.tr -ulaşmak ve başvuruda bulunmak mümkündür. 
Ayrıca Bölge çapında düzenlenecek Zafer-İN Operasyonu KOBİEğitimleri Bilgilendirme Toplantıları’nda Eğitim Formları doldurularak başvuruda bulunulabilinir. 
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde düzenlenecek olan Bilgilendirme Toplantılarının tarihlerine www.zaferin.org.tr’den ulaşmak mümkündür. 

Eğitim Konuları Nasıl Belirlendi?
Tüm eğitim programları, Bölge’de belirlenen öncelikli sektörlerdeki mevcut iş gücünün demografik profilini çıkarmak, kısa-orta-uzun vadeli işgücü arz ve taleplerine yönelik projeksiyon oluşturmak için yapılan Sektörel İş Gücü Analizleri sonucunda ortaya çıkan piyasa taleplerine göre belirlenmiştir. İş Gücü Analizi sonuçları Bölge çapında düzenlenen Sektörel İstişare Toplantılarında KOBİ temsilcileriyle paylaşılarak onların görüş ve önerileri doğrultusunda son haline getirilmiştir.
Eğitimler Nerede Verilmektedir?
KOBİ’ler için Yalın Üretim Programı ve KOBİ’leriçin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, kurum talepleri çerçevesinde kurumun kendisinde veya uygulama sahasında belirlenen bir toplantı salonunda verilecektir. 
KOBİ çalışanları için Mesleki Beceri Geliştirme Programları ise eğitim konu başlıklarına ve katılımcı sayısına uygun olarak belirlenecek mekânlarda gerçekleştirilecektir. 
Eğitimlerin ne zaman başlayacağı, eğitim saatleri, eğitim mekânları vb. bilgilere Operasyon web sitesinden www.zaferin.org.tr erişilebilir.
Eğitimlerin Süresi Ne Kadardır?
Eğitim süreleri, verilen eğitimlerin içeriklerine ve ders saatlerine göre farklılık göstermektedir.

Eğitim Portalı
Tüm kayıtlı katılımcılar Operasyon web sitesinde (www.zaferin.org.tr) yer alan Eğitim Partalından eğitim takvimine, eğitim programlarının müfredatlarına ve eğitim materyallerine ulaşabilecektir.

Mesleki Yeterlilik Sınavına Girme Hakkı
MYK destekli eğitim programlarına katılanlar, ilgili Mesleki Yeterlilik Sınavı’na girme hakkı yakalayacaktır.

Eğitim Kurumları Hangileridir?
Proje kapsamında akredite edilen tüm eğitim kurumları adil, şeffaf ve rekabetçi seçim sürecine uygun olarak belirlenmiştir. Her eğitim kurumu yüksek kalitede mesleki eğitim garantisi vermektedir.

ZAFER-İN OPERASYONU KOBİ EĞİTİMLERİ KAPSAMI

I- YALIN ÜRETİM PROGRAMI 
TR33 Bölgesi KOBİ’leri için uygulanacak olan Yalın Üretim Programı’nda yerli ve yabancı eğitim uzmanları firmaların süreç, operasyon ve verimliliklerini arttırmak için destek verecek; mevcut üretim sistemlerini değerlendirerek uygulamalardaki boşlukları tespit edecek; yetersizlikleri, çıkmazları, kalite sorunlarını ve atık problemlerini saptayacaktır. Ardından her firma için bir eylem planı oluşturulacaktır. Uzman, KOBİ’nin onaylanan eylem planını uygulamasına destek verecektir.

Her firmada, Yalın Üretim Programının uygulanması için uygun araç ve yöntemler kullanılacaktır. Eğitim uzmanı işletmenin değerlendirmesini yaptıktan sonra hangi yalın üretim konularının ele alınacağına karar verecektir. Bu başlıklarla sınırlı olmamak üzere değer akışı haritalaması, atölye ortamında değişikliklerin yapılması, malzeme/stok ve bilgi akışının kolaylaştırılması, TPM, 5S, Kaizen, tek parça akışı (geçerli olduğunda), süreç sabitleme ve çeşitli verimlilik iyileştirmeleri yapılacaktır. 

II- İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Günümüz iş dünyasında, etkin liderliğin, motivasyonun ve çalışan katılımının önemi giderek şirket kârını arttırmakta ve herkesin çalışmaktan memnun olduğu ve açık hedeflere yönelik faaliyet gösterdiği bir çalışma ortamı oluşturmaktadır.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Eğitim Programı TR33 Bölgesi’ndeki KOBİ çalışanlarına yönelik hazırlanmıştır ve tüm çalışanlara, gerçek rekabetçi ortamda geliştirip uygulayabilecekleri özgün çözümler bulmaya destek vermeyi amaçlamaktadır. 

Bu eğitim modülü 3 konuyu ele almaktadır: “Liderlik”, “Motivasyon” ve “Çalışan Katılımı”. Katılımcıların iş hayatındaki uyum yeteneklerinin yükseltilmesini ve şirket rekabetçiliğini geliştirmeyi hedeflemektedir.

III- MESLEKİ BECERİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 
Günümüz iş dünyasında yaşanan hızlı değişim, bireylerin mesleki becerilere sahip olmalarını gerekli kılmaktadır. Bu beceriler bireylerin daha uzun süre çalışma hayatında kalmalarına, iş yaşamında verimliliklerinin artmasına ve değişen iş ve yaşam koşullarına daha hızlı uyum sağlamalarına imkân vermektedir. 

Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri kapsamında tekstil, deri ve ilgili ürünler, kauçuk ve plastik, metalik olmayan diğer mineraller, fabrikasyon metal ürünleri, elektrikli teçhizat, mobilya, turizm ve gıda sektörlerine yönelik olarak birçok eğitim programı düzenlenmektedir. 

Proje kapsamındaki eğitimlere katılanların sertifikasyon ve sınav ücretleri Zafer-İN Operasyonu bütçesinden karşılanacaktır. 

ODAMIZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Tue, 29 Nov 2016
28.11.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi akşamı Şükrü Cem Deligöz Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz, “Geçtiğimiz günlerde 24. Kasım Öğretmenler gününü kutladık. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü buradan bir kez daha kutluyorum.

Doların küresel piyasalar genelindeki değer artışı nedeniyle yaşadığı yükseliş ve yurtiçi gelişmelerin de etkisiyle geçtiğimiz hafta 3,47 liranın üzerine kadar çıkması, reel piyasaları, her geçen gün biraz daha fazla sıkıntıya sürüklemeye devam ediyor. 

Temennimiz Ülke içerisinde ve yurt dışında ekonomiyi düzenleyecek politikaların bir önce işlevsellik kazanması ve olumlu etkisinin piyasalara doğrudan yansıtılmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu kötü günlerin bir an önce geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; “  Geçen ay Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa himayelerinde, TOBB, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen forum için Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş adamlarıyla birlikte Bahreyn’ de olduğum için Meclis Toplantımıza katılamadım. Gittiğimiz her yerde olduğu gibi Odamızı ve İlçemizi Sizler adına başarıyla temsil ettik. İnşallah sizlerin desteği ve gayretiyle Odamızı ve İlçemizi adından daha çok söz edilen güçlü bir imajla her mecrada temsil etmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta Kasaba Ekonomi dergimizin yoğun süren çalışmaları tamamlanarak dergimiz baskıya gönderildi. Dergimizin bu sayısını spor konusuna ayırdık, keyifle okumanızı temenni ediyor, dergimize konu olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hafta içerisinde 2017 yılı takvimlerimizle birlikte Kasaba Ekonomi dergimiz tüm üyelerimize ulaştırılmaya başlayacaktır.

Sayın Üyeler, OSB Turgutlu’daki Sanayileşmenin önünün açılması noktasındaki en büyük projelerden biridir, gururla söylemek gerekir ki bu projenin yatırım planına alınmasından bu noktaya gelmesine kadar Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızın büyük emeği ve payı vardır. İlçemizdeki küçük sanayi sitesinde dar bir alanda yatırım yapan sanayicimizin daha uygun koşullarda üretim yapmasını sağlamak önceliği ile kurduğumuz OSB maalesef ki bu günlerde tahsislerde talep önceliklerinin ve Turgutlu Sanayicisinin taleplerinin göz ardı edildiğini duymaktayız. Turgutlu OSB yer tahsis taleplerinde Turgutlu’ lu sanayicimizin taleplerinin öncelikli olarak alınması ayrıca Orta ölçekli sanayi alanının oluşturulması için bir an önce çalışma yapılması gerekmektedir. OSB yönetim kuruluna bu husustaki hassasiyetlerimizi ve üyelerimizin sorun ve taleplerini ilettik. Umarız ilçe sanayicilerimizin talepleri doğrultusunda kararlar çıkar.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Ocak-Temmuz 2017 tarihleri arasında KOBİ Eğitimleri düzenlenecek. İşletmelerin, sektördeki değişim ve teknolojik gelişmeler nedeniyle farklılaşan taleplere uyum sağlayabilmesi için Bölge’de insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedefleyen Yalın Üretim Programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, Mesleki Beceri Geliştirme Programlarından oluşan Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri için 2 Aralık Cuma günü Odamızda bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya bütün sanayicilerimizin katılması çok önemlidir. 

Ayrıca başta inşaat sektörü olmak üzere yeterliliği tanımlanan tüm Mesleklerde Ocak 2017 den itibaren zorunlu olacak Mesleki Yeterlilik Belgeleri için eğitimler başlamıştır. İlk eğitim ahşap kalıpçılığı alanında İŞKUR desteği ile Turgutlu Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğümüzde devam etmektedir. Eğitimlerini tamamlayan ustalarımız için belgelendirme sınavlarını İlçemizde gerçekleştirmek adına Oda olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Birliğimizin iştiraki olan MEYBEM ile birlikte ustalarımızdan gelecek talepler doğrultusunda sınavlarını gerçekleştirecek ve belgelerini kendilerine vereceğiz. Bu konu ustalarımız için çok büyük önem teşkil etmektedir. Bu sebeple çevremizdeki ustaları İŞKUR’ a ve Odamıza mutlaka yönlendirelim.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ve Halkımıza hizmet etmeye tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğimizi belirtir, Hepinize saygıyla selamlarım.” dedi.

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ulcay, makine sanayinde yer alan bir iş veren olarak Turgutlu OSB’den talep ve beklentilerini dile getirdi.

Meclis üyesi Veysel Kuşoğlu ise bulunduğumuz bölgenin tarımsal zenginliklerini ve bu zenginliklerin bir önce değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Görüşleriyle ilgili geçmiş yıllardan günümüze örnekler veren Kuşoğlu, pamuk gibi zayiisi olmayan çok değerli bir tarım ürününün yeniden canlandırılarak ithalatının azaltılması gerektiğini belirtti. 

Konuyla ilgili söz alan Yönetim Kurulu Başkası Faruk Aydın, Başkanı olduğu  TOBB Tarım Kurulu olarak Bakanlıklar nezdinde bölgenin tarımsal sorunlarını ilettiklerini ve temennilerinin en kısa süre içerisinde tarımsal desteklerin arttırılarak bölge ve ülke tarımının gelişmesi olduğunu söyledi. 

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.

ZAFER-İN OPERASYONU KOBİ EĞİTİMLERİ BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK ARTTIRMA TOPLANTISI YAPILACAKTIR

Fri, 25 Nov 2016
25.11.2016 -  Ocak 2017’den itibaren KOBİ işveren ve çalışanlarına yönelik düzenlenecek eğitim programları hakkında 02.12.2016 tarihinde bilgilendirme toplantısı yapılacak olup, eğitim başvuruları alınacaktır.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Ocak-Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek KOBİ Eğitimleri hakkında Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma Toplantıları başlıyor. 

Bölge çapında düzenlenecek 17 Bilgilendirme Toplantısı’nda, Zafer-İn Operasyonu Teknik Destek Ekibi, eğitim programlarını KOBİ işveren ve çalışanlarıyla paylaşacak ve katılımcılardan eğitim başvurularını alacak.

İşletmelerin, sektördeki değişim ve teknolojik gelişmeler nedeniyle farklılaşan taleplere uyum sağlayabilmesi için Bölge’de insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedefleyen Yalın Üretim Programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, Mesleki Beceri Geliştirme Programları’ndan oluşan Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri;  tecrübeli yerli ve yabancı uzmanlar tarafından ücretsiz verilecek.

Konu: ZAFER-İN Operasyonu Bilgilendirme Toplantısı
Tarih: 02.12.2016 - Cuma
Saat: 11.00 – 12.30
Yer: Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu

ZORUNLU MESLEKİ YETERLİLİK BELGE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Thu, 24 Nov 2016
ZORUNLU MESLEKİ YETERLİLİK BELGE EĞİTİMLERİ BAŞLADI
         23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ un 24’ üncü maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’ na Ek 3’ üncü madde, 74’ üncü maddesi ile de 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanuna eklenen Ek 1’ inci madde hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra, ilgili kanun ve tebliğler doğrultusunda 25.05.2016 tarihinden itibaren mesleki yeterliliği tanımlanmış 40 meslek ve 24 Mart 2016 tarihinde yayınlanan ikinci tebliğ ile de asansör, metal ve makine sektörlerini kapsayan 8 meslek için mesleki yeterlilik belgesi ibraz etme, aksi takdirde işveren ve çalışan için çeşitli ve yüksek meblağlarda para cezalarının uygulanacağı bilinmektedir. 
         Bu kapsamda ustalarımızın ve işverenlerimizin cezai yaptırımlarla karşılaşmaması için çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu çalışmalardan ilki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Milli Eğitim’ in ortak protokolü kapsamında Turgutlu Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü’ nde başlamıştır.
İlçemizde ilk eğitim Ahşap Kalıpçılığı alanında yapılmaktadır. Turgutlu Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü’ nde başlayan eğitim esnasında Turgutlu İŞKUR Müdürü Serkan Özmen ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Avcı 22 ahşap kalıpçı ustasına, Mesleki Yeterlilik Belgesi önemi ve süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
    İş kazalarının önlenmesi ve özellikle tehlikeli mesleklerde çalışanlarının niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla sunulan Mesleki yeterlilik belge sürecinde eğitimlerini tamamlayan ustalarımız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş.’ nin düzenleyeceği teorik ve pratik sınavlar sonucunda belgelerini alacaklardır. 
    2017 yılının başından itibaren kanun kapsamında tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesi bulunmayan ustalarımızın ağır cezalarla karşılaşmaması için, Turgutlu İŞKUR Müdürlüğü ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızla iletişime geçmeleri önemle duyurulur.

Konuyla ilgili başvuru evrakları aşağıda bulunmaktadır.

Thu, 24 Nov 2016

İL EMNİYET MÜDÜRÜ BİLGİÇ TEN ODAMIZA İADE-İ ZİYARET

Mon, 14 Nov 2016
12.11.2016 - Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç göreve başladıktan sonra kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’e Turgutlu Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir eşlik etti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; "Sizlerin ziyareti bizleri onurlandırdı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman Emniyetimizin yanındayız, elimizden ne geliyorsa hizmet için destek olmaya hazırız” dedi. 

İl Emniyet Müdürü Bilgiç, emniyetin gerçekleştirdiği çalışmalarda kurum ve kuruluşların desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Bilgiç, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına emniyete verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

ODAMIZ YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA GÜNDEM TURGUTLU OSB OLDU

Mon, 14 Nov 2016
14.11.2016 -  Odamızın 14 Kasım tarihli Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 

   Toplantı gündem maddelerinden birisi olan Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak, Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdi.

Aydın; “Türkiye Ticaret ve Sanayi Şuralarının dokuzuncusu olan ve Başbakan Sn. Binali Yıldırım başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen Şurada, Turgutlu’ nun önemli 5 sorunundan 1 i olan OSB de Orta Ölçekli Sanayi yapılanması konusunu Bakanlık nezdinde gündeme getirdik ve İlçemize hizmet edecek 5 önemli sorunun, çözüm önerileriyle birlikte Ticaret ve Sanayi Şurası kitabına girmesini sağladık.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Şurası Kitabında yayınlanan İlçemizin 5 önemli sorunu ve çözüm önerileri aşağıdaki gibidir. 

1. Enerji Yatırımları
Sorun: İlçemizde çok sık yaşanan elektrik kesintileri reel sektörü zor durumda bırakmaktadır. Sanayicilerimiz makine arızaları yaşamakta, işlerini yetiştirememekte, müşteri ve zaman kaybetmektedirler. İlçemiz elektrik altyapısına çok acele yatırım yapılması ve sorunların ivedilikle çözülmesi elzemdir.
Çözüm Önerileri: Turgutlu da yaşanan hızlı nüfus artışı ve sanayileşme karşısında, elektrik altyapısı yatırımları hızlandırılmalı, yatırım miktarları arttırılmalıdır. Turgutlu' yu besleyen fiderler ve trafo merkezleri ivedilikle yenilenmelidir. 
Sanayicimizin makine ekipmanına zarar veren gerilim dalgalanmaları giderilmelidir. 1990 yılından kalma 15,8 kv şehir şebekesinin yerine 34,5 kv lık sistem kurulmalıdır. Bölgemizdeki dağıtım şirketi Gediz A.Ş. tarafından Scada projesi olarak adlandırılan altyapı yatırımı 2016 sonuna yetiştirilmelidir. Sanayicilerimize enerji verimliliği ve enerji altyapılarının iyileştirilmesi için eğitimler verilmeli ve bunların yatırıma dönmesi için hibe ve teşvikler verilmelidir.
Sorumlu Kurum: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
İlgili Kurum: Kalkınma Bakanlığı

2. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu Kurulması
Sorun: TUİK istatistiklerine göre nüfusu 155 bini geçen Turgutlu da, Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre 56.000 motorlu taşıt bulunmaktadır. Buna rağmen Turgutlu da TÜVTÜRK araç muayene istasyonu bulunmadığı için vatandaşlarımız araç muayenelerinde çevre ilçelere giderek zaman ve para kaybetmektedirler.

Çözüm Önerileri: Turgutlu’daki vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden muayene işlemlerini bitirmeleri için TÜVTÜRK araç muayene istasyonunun biran önce kurulması ve faaliyetlerine başlaması gerekmektedir. Konuyla ilgili yatırımın yapılacağı alan S.S. Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından ücretsiz olarak yatırımcıya tahsis edilecektir. TÜVTÜRK ün gezici istasyon ve çevre ilçelere yönlendirme politikası son derece isabetsiz ve yetersizdir. Araç muayene istasyonun Turgutlu da mümkün olan en kısa süre içerisinde faaliyete başlaması başta nakliye ve taşımacılık sektörü olmak üzere tüm vatandaşlarımız için büyük önem arz etmektedir.
Sorumlu Kurum: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
İlgili Kurum: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

3. Ahmetli Tarımsal OSB Kurulması
Sorun: Ahmetli ilçemiz,  çok verimli topraklar üzerinde kurulu olan önemli bir tarım havzasıdır, bu havzada yetişen tarımsal ürünlerimizin birçoğu yüksek katma değere sahiptir. Ahmetli de verimli topraklarımıza hizmet edecek bir tarımsal OSB olmaması tarımsal ürün potansiyelimizi israf etmektedir.
Çözüm Önerileri: Tarımsal girdilerimizin sınai ürün olarak katma değeri yüksek ürünler olarak piyasaya arzını sağlayacak tarımın önemli bir bölgesi olan Gediz havzasında mutlaka tarımsal organize sanayi bölgesi kurulması gerekmektedir. Özellikle stratejik konumu gelişime açık yapısı ile Ahmetli ilçemiz tarımsal organize sanayi bölgesi kurulması için çok iyi bir yerleşim yeridir. Ahmetli de kurulacak altyapısı güçlü bir OSB verimli toprakları ve ürün çeşitliliği ile Dünya da örnek gösterilecek ve yüksek katma değer üretecek ender OSB ler arasına girecektir.
Sorumlu Kurum: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
İlgili Kurum: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)

4. Makine Sanayi için Orta Ölçekli Sanayi Sitesi İnşa Etmek
Sorun: Turgutlu da sürekli gelişen makine sektörünün fiziksel olarak kümelenmesi ve orta ölçekli üretim alanı ihtiyaçlarının giderilmesi için Turgutlu OSB içerisinde 1000 metrekarelik kapalı alan imalathaneler bulunmamaktadır. 
Çözüm Önerileri: Turgutlu K.S.S de 917 firma bulunmaktadır. Bu firmalardan 270 m2 ve 360 m2 alana sahip firmalarımızın(52 Adet) 750, 1000 ve 2000 m2 lik alan ihtiyaçları olduğu bilinmektedir. Bu ihtiyaç küçük sanayi sitesi içerisinde mevcut şartlarda çözümlenemeyecek bir sorundur. Bu sorunun çözülmemesi halinde küçük-orta ölçekli firmaların Turgutlu da büyüme olanağı bulunmamaktadır. Bu işletmelerimiz için Turgutlu OSB içerisinde yapılacak yeni tahsislerle ilk etapta 1000 er m2 lik 40 adet kapalı imalathaneler inşa edilmelidir. Yapılacak imalathanelerde verilecek teşviklerle sanayici desteklenmelidir. 
Sorumlu Kurum: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
İlgili Kurum: TOKİ

5. Gediz Ovası Kapalı Sistem Sulama Sisteminin Kurulması
Sorun: Gediz Ovasında tarımsal sulama açık kanal ve kanalet sistemi ile yapılmaktadır. Mevcut tesisler ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olup damlama sulama başta olmak üzere çağdaş tarımsal üretimin ihtiyaçlarına cevap verememektedir.
Çözüm Önerileri: Kapalı sistem sulamaya geçiş için proje yapılmalı ve ivedilikle uygulanmaya geçilmelidir. Proje hazırlandığı takdirde devlet yatırımı veya yap-işlet-devret modeli ile yatırımın gerçekleştirilmesi mümkündür. Bu sayede;
1- Sulanabilen alan genişleyecektir.
2- Su ve enerji tasarrufu sağlanacaktır.
3- Kaliteli su temin edilecektir.
4- Yer altı suları korunacaktır.
5- 12 ay 24 saat sulama imkanı doğacaktır.
6- Açık kanallarda yaşanan muhtemel kaza ve ölümler önlenecektir.
Sorumlu Kurum: Orman ve Su İşleri Bakanlığı
İlgili Kurum: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasının ülkemize, milletimize ve ekonomimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ ANLATILDI

Fri, 11 Nov 2016
10.11.2016 - Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 21.10.2016 tarih ve 29864 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tarım alanında yatırım yapmak isteyenlere yönelik devlet tarafından verilecek olan yüzde 50 hibe desteğiyle ilgili Kırsal Kalkınma Uzmanları tarafından odamızda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Halil Karadeniz ve Ziraat Mühendisi Kırsal Kalkınma Uzmanı Şahin Abacı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye, tarım sektöründe yatırım yapmayı düşünen işadamları ve potansiyel yatırımcılar katıldı.

 “Yüzde 50’si sizden, yüzde 50’si bizden” sloganıyla yürütülen desteklemenin, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedef aldığını vurgulayan konuşmacılar, bunun yanı sıra gıda güvenliğinin sağlanması ve tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesinin de amaçlandığını belirttiler.

Hibe destekleri, bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları; ham derinin işlenmesi; soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması;  yenilenebilir enerji kullanan seralara verilecek hibe desteğinin çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri; bilişim sistemleri ve eğitim yatırımlarına yönelik veriliyor.

Tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere yönelik devlet tarafından verilen yüzde 50 hibe desteği başvuruları 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam ediyor.

SALİHLİ TSO İLE ORTAK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Thu, 10 Nov 2016
09.11.2016 - Ekonomi alanında meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya gelen Salihli ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri, son günlerde hızla değişen gündem hakkında görüş alışverişinde bulundu. Salihli Rey Manes Otel’de yapılan toplantıya Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Turgutlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ile her iki odanın yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katıldı.

Komşu Turgutlu ilçesinin ekonomisine yön veren isimlerle bir arada yaptıkları toplantının son derece verimli geçtiğini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yaşanan gelişmelerin karşılıklı istişarelerle daha iyi takip edilebildiğini kaydetti.

Yüksel, “Ülkenin genel sorunları ve bölgenin yerel sorunları konusunda görüş alış verişinde bulunduk. İş dünyasının önünü açmak için neler yapılması gerektiği üzerinde fikir teatisi yaptık. Ülkemizde ve yakın çevremizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen iş dünyasının geleceğe umutla bakması gerektiği konusunda görüş birliğine vardık.” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, “ Ticaret ve Sanayi Odaları, bulundukları bölgenin kanaat önderleri konumundadır. Bizler bir olarak bölgemizin gelişmesi için ortak çalışmalar içerisinde yer almalıyız.  Bugün burada komşu ilçemiz olan Salihli TSO ile geleceğe dönük neleri daha iyi yapabilirizi konuştuk. Gösterdikleri misafirperverlik dolayı Salihli Ticaret ve Sanayi Odasına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Thu, 10 Nov 2016

<< Geri   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134  İleri >>

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası