HABERLER  »  ODAMIZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

28.11.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi akşamı Şükrü Cem Deligöz Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz, “Geçtiğimiz günlerde 24. Kasım Öğretmenler gününü kutladık. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü buradan bir kez daha kutluyorum.

Doların küresel piyasalar genelindeki değer artışı nedeniyle yaşadığı yükseliş ve yurtiçi gelişmelerin de etkisiyle geçtiğimiz hafta 3,47 liranın üzerine kadar çıkması, reel piyasaları, her geçen gün biraz daha fazla sıkıntıya sürüklemeye devam ediyor. 

Temennimiz Ülke içerisinde ve yurt dışında ekonomiyi düzenleyecek politikaların bir önce işlevsellik kazanması ve olumlu etkisinin piyasalara doğrudan yansıtılmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu kötü günlerin bir an önce geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; “  Geçen ay Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa himayelerinde, TOBB, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen forum için Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş adamlarıyla birlikte Bahreyn’ de olduğum için Meclis Toplantımıza katılamadım. Gittiğimiz her yerde olduğu gibi Odamızı ve İlçemizi Sizler adına başarıyla temsil ettik. İnşallah sizlerin desteği ve gayretiyle Odamızı ve İlçemizi adından daha çok söz edilen güçlü bir imajla her mecrada temsil etmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta Kasaba Ekonomi dergimizin yoğun süren çalışmaları tamamlanarak dergimiz baskıya gönderildi. Dergimizin bu sayısını spor konusuna ayırdık, keyifle okumanızı temenni ediyor, dergimize konu olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hafta içerisinde 2017 yılı takvimlerimizle birlikte Kasaba Ekonomi dergimiz tüm üyelerimize ulaştırılmaya başlayacaktır.

Sayın Üyeler, OSB Turgutlu’daki Sanayileşmenin önünün açılması noktasındaki en büyük projelerden biridir, gururla söylemek gerekir ki bu projenin yatırım planına alınmasından bu noktaya gelmesine kadar Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızın büyük emeği ve payı vardır. İlçemizdeki küçük sanayi sitesinde dar bir alanda yatırım yapan sanayicimizin daha uygun koşullarda üretim yapmasını sağlamak önceliği ile kurduğumuz OSB maalesef ki bu günlerde tahsislerde talep önceliklerinin ve Turgutlu Sanayicisinin taleplerinin göz ardı edildiğini duymaktayız. Turgutlu OSB yer tahsis taleplerinde Turgutlu’ lu sanayicimizin taleplerinin öncelikli olarak alınması ayrıca Orta ölçekli sanayi alanının oluşturulması için bir an önce çalışma yapılması gerekmektedir. OSB yönetim kuruluna bu husustaki hassasiyetlerimizi ve üyelerimizin sorun ve taleplerini ilettik. Umarız ilçe sanayicilerimizin talepleri doğrultusunda kararlar çıkar.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Ocak-Temmuz 2017 tarihleri arasında KOBİ Eğitimleri düzenlenecek. İşletmelerin, sektördeki değişim ve teknolojik gelişmeler nedeniyle farklılaşan taleplere uyum sağlayabilmesi için Bölge’de insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedefleyen Yalın Üretim Programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, Mesleki Beceri Geliştirme Programlarından oluşan Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri için 2 Aralık Cuma günü Odamızda bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya bütün sanayicilerimizin katılması çok önemlidir. 

Ayrıca başta inşaat sektörü olmak üzere yeterliliği tanımlanan tüm Mesleklerde Ocak 2017 den itibaren zorunlu olacak Mesleki Yeterlilik Belgeleri için eğitimler başlamıştır. İlk eğitim ahşap kalıpçılığı alanında İŞKUR desteği ile Turgutlu Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğümüzde devam etmektedir. Eğitimlerini tamamlayan ustalarımız için belgelendirme sınavlarını İlçemizde gerçekleştirmek adına Oda olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Birliğimizin iştiraki olan MEYBEM ile birlikte ustalarımızdan gelecek talepler doğrultusunda sınavlarını gerçekleştirecek ve belgelerini kendilerine vereceğiz. Bu konu ustalarımız için çok büyük önem teşkil etmektedir. Bu sebeple çevremizdeki ustaları İŞKUR’ a ve Odamıza mutlaka yönlendirelim.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ve Halkımıza hizmet etmeye tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğimizi belirtir, Hepinize saygıyla selamlarım.” dedi.

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ulcay, makine sanayinde yer alan bir iş veren olarak Turgutlu OSB’den talep ve beklentilerini dile getirdi.

Meclis üyesi Veysel Kuşoğlu ise bulunduğumuz bölgenin tarımsal zenginliklerini ve bu zenginliklerin bir önce değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Görüşleriyle ilgili geçmiş yıllardan günümüze örnekler veren Kuşoğlu, pamuk gibi zayiisi olmayan çok değerli bir tarım ürününün yeniden canlandırılarak ithalatının azaltılması gerektiğini belirtti. 

Konuyla ilgili söz alan Yönetim Kurulu Başkası Faruk Aydın, Başkanı olduğu  TOBB Tarım Kurulu olarak Bakanlıklar nezdinde bölgenin tarımsal sorunlarını ilettiklerini ve temennilerinin en kısa süre içerisinde tarımsal desteklerin arttırılarak bölge ve ülke tarımının gelişmesi olduğunu söyledi. 

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası