HABERLER  »  KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ ANLATILDI

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ ANLATILDI

10.11.2016 - Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 21.10.2016 tarih ve 29864 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tarım alanında yatırım yapmak isteyenlere yönelik devlet tarafından verilecek olan yüzde 50 hibe desteğiyle ilgili Kırsal Kalkınma Uzmanları tarafından odamızda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Halil Karadeniz ve Ziraat Mühendisi Kırsal Kalkınma Uzmanı Şahin Abacı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye, tarım sektöründe yatırım yapmayı düşünen işadamları ve potansiyel yatırımcılar katıldı.

 “Yüzde 50’si sizden, yüzde 50’si bizden” sloganıyla yürütülen desteklemenin, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedef aldığını vurgulayan konuşmacılar, bunun yanı sıra gıda güvenliğinin sağlanması ve tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesinin de amaçlandığını belirttiler.

Hibe destekleri, bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları; ham derinin işlenmesi; soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması;  yenilenebilir enerji kullanan seralara verilecek hibe desteğinin çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri; bilişim sistemleri ve eğitim yatırımlarına yönelik veriliyor.

Tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere yönelik devlet tarafından verilen yüzde 50 hibe desteği başvuruları 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam ediyor.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası