HABERLER  »  TOBB dan SOMA MADEN KAZASI YARDIM KAMPANYASI

TOBB dan SOMA MADEN KAZASI YARDIM KAMPANYASI

TOBB dan SOMA MADEN KAZASI YARDIM KAMPANYASI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte Soma’da kazanın meydana geldiği madene giderek, incelemelerde bulundu.

Buradan Soma Ticaret ve Sanayi Odası’na giden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk AYDIN’ın da aralarında bulunduğu Manisa ili Oda ve Borsa Başkanları ile görüştü. Görüşmede Soma’da yaşanan felakete dikkat çekilerek şehit madencilerin aileleri için  ülke çapında bir yardım kampanyası başlatılması kararlaştırıldı.

Görüşmede konuşan Hisarcıklıoğlu; “TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, şehit madencilerimizin artık bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bunun ilk adımı olarak 5 milyon lira katkıda bulunuyoruz. Tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum” dedi.

 Ne yazık ki herkesi tarifsiz acılara boğan bir olay yaşadıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, : “Soma’da çok sayıda işçi kardeşimizi feci bir maden kazasında şehit verdik. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Böyle zamanlar birbirimize sığınacağımız, acıları birlikte paylaşacağımız zamandır. Kavga etmeyelim. Siyaset yapmayalım. Acımızın daha da büyümemesi ve mahsur kalanların kurtulması için dua edelim, zira bu günler milletçe dayanışma günleridir. Büyük bir millet olduğumuzu en çok böyle günlerde idrak eder ve gösteririz. Şimdi yine büyük bir seferberlik başlatarak acıları paylaşmalı ve yaraları birlikte sarmalıyız.” Dedi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN Soma’da yaşanan ve vicdanımızı sızlatan kaza nedeni ile acımız çok büyük, vefat eden şehitlerimize Allah tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, TOBB öncülüğünde yaralarımızı bir nebzede olsa sarmak için bir yardım kampanyası başlatıldı tüm üyelerimizin kampanyaya desteklerini bekliyorum” dedi

Yardım kampanyasına katılmak isteyenler için banka hesap numarası şöyle:

Türkiye İş Bankası AŞ TOBB Şubesi 4375 - 45045 numaralı “TOBB - SOMA MADEN FACİASI YARDIM HESABI”.

 

IBAN numarası: TR29 0006 4000 0014 3750 0450 45.  



TOBB dan SOMA MADEN KAZASI YARDIM KAMPANYASI

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası