Fri, 03 May 2019
01.05.2019 - Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, TOBB camiasına ve Türkiye ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket verildi. Törende Odamız Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Ali Koyuncu da, 10 yıllık delege olarak plaketini aldı.
 
Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

Wed, 01 May 2019
29.04.2019 - Nisan ayı Meclis toplantımızda KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası anlatıldı.

Meclis toplantımıza Halkbank Turgutlu şube müdürü Mikdat Işıldak, Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Halk Sigorta Ege Bölge satış yetkilisi Murat Kanat, Turgutlu Şubesi KOBİ Müşteri Hizmetleri Temsilcileri Kader Kalaçay Reis, Özkan Kanlıoğlu  ve Mehmet Emre Meletli katıldı.
Halk Sigorta Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumunda, alacak sigortasının, firmaların yapmış olduğu; herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına alan bir sigorta ürünü olduğunu belirtildi. 

Gürsoy, ticari alacak sigortasının, peşin, kredi kartlı, bankanın teminatı altında olmayan satışlar ile yurtiçinde kamu kurumları haricindeki satışlar; açık hesap, mal mukabili ve vesaik mukabili (çek ve senet dahil) satışlar, vadeli faturalı satışlar ve tüzel kişiliklere yapılan satışlarını teminat kapsamına alındığını söyledi. 

Kimlerin bundan faydalanacağı hakkında bilgi veren Gürsoy;  “Yönetmelikteki tanımlamalara göre sistemin başlangıcında bu sigortadan mikro ve küçük işletme sınıfına giren işletmeler yararlanabilecek. Yani Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nın hedef kitlesini, yurt içi yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler oluşturuyor. Orta büyüklükteki işletmelerin bu sistemden yararlanabilmesi için çalışmalar devam etmekte olup, ileriki dönemde bu sınıftaki işletmeler de KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’nden yararlanmaya başlayacaktır. Orta büyüklükteki işletmelerin de sisteme girişi ile yıllık net satış hasılatı 125 Milyon TL’ye kadarki KOBİ’ler sisteme girebilecektir” dedi. 

Alacak sigortasının işletmelere sağlayacağı faydalara değinen Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy,  “Şirket yönetimi alacak sorunlarını bir kenara bırakarak, asıl faaliyet alanına odaklanır. KOBİ’ler uygun maliyetlerle tahsilat hizmeti alarak, maliyetlerini azaltır. %5 kar marjı ile çalışan bir firmanın 100.000 TL’lik alacağını tahsil edemediğini düşünelim. Bu kaybı telafi edebilmek için 2.000.000 TL’lik yeni bir satış yapması gerekmektedir.  Bu da yeni bir risk anlamına gelmektedir. Sistem ile KOBİ’lerin  hem mevcut riskleri koruma altında olacak hem de yeni satışlarda daha güvenli şekilde hareket edebileceklerdir” dedi. 

Meclis üyelerimizin sorularını cevaplayan Halk Sigorta Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek sunumunu tamamladı. 

Wed, 01 May 2019
29.04.2019 - Odamız Nisan ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında gerçekleşti. 

Meclis toplantısına ticari alacak sigortası hakkında meclis üyelerine bilgi vermek için; Halkbank Turgutlu şube müdürü Mikdat Işıldak, ticari alacak sigorta uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Halk Sigorta Ege Bölge satış yetkilisi Murat Kanat, Turgutlu Şubesi KOBİ müşteri hizmetleri temsilcileri Kader Kalaçay Reis, Özkan Kanlıoğlu  ve Mehmet Emre Meletli ile Ticari Arabulucuk hakkında bilgilendirme için Avukat Murat Şener katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, Meclis açılış konuşmasını yapan Semizler, meclisimize katılan Halkbank ve Halk Sigorta yetkilileri ile Avukat Murat Şener’e katılımlarından dolayı hoş teşekkür etti.  

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; geçen ay sonu gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinin ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerden sonra Turgutlu OSB’deki ilk müteşebbis heyet toplantısına katıldık. Dileğimiz Turgutlu’nun gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak yeni projelerin bir birliktelik içerisinde yürütülmesidir. Yani sanayicisi, belediyesi ve ticaret ve sanayi odası beraber bu şehre değer katmalı ve ileriye taşımalıyız. 

Önümüzdeki hafta pazartesi günü mübarek Ramazan ayı başlıyor. Ramazan ayının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 

Nisan ayı içerisinde TOBB tarafından Meclis üyelerine düzenlenen bilgilendirme seminerlerine 16 meclis üyesi arkadaşımızla beraber katıldık. 3 gün boyunca çok önemli bir eğitim programından geçtik. 2015 yılında ilk kez düzenlendiğinde de oda olarak katılmış ve oldukça faydası görmüştük. Dileğimiz bir dahakine tüm meclis üyelerimizle beraber bu bilgilendirme toplantısında yer almaktır. 

Günümüzdeki 1-2 Mayıs tarihlerinde TOBB’un 75. Genel Kuruluna katılmak için Meclis Başkanımız, TOBB Delegemiz ve Genel Sekreterimizle birlikte Ankara’ya gideceğiz. 

Son olarak bugün meclis toplantımıza katılarak bizlere KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası ve Ticari Arabuluculuk hakkında bilgilendirme yapacak değerli misafirlerimize de hoş geldiniz diyerek, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından Halk Sigorta ticari alacak sigorta uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy tarafından ticari alacak sigortası, Avukat Murat Şener tarafından da ticari arabuluculuk hakkında  Meclis üyelerine  bilgilendirme sunumu yapıldı.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünün ardından, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, önümüzdeki hafta başlayacak olan mübarek Ramazan ayının ülkemize bereket, huzur ve esenlik getirmesini dileyerek, toplantıya katılan meclis üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek, toplantıya son verdi.  

Mon, 29 Apr 2019
29.04.2019 - GTİ AŞ Genel Kurulu Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın da yer aldığı, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) AŞ Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin dış ticaretinin yarısının kara gümrük kapılarından yapıldığını ama yıllarca Gümrük kapılarına yatırım yapılmadığı için, kötü koşullardan dolayı bir sürü problem çıktığını ve ek maliyetlere neden olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, üyelerinin çektiği bu sıkıntıları çözebilmek için 2005 yılında ilk adımı attıklarını ifade etti.

GTİ AŞ.’nin kamu-özel sektör işbirliğinin en başarılı örneği haline geldiğini belirten TOBB Başkanı, dünyada örnek proje haline geldiğini, Birleşmiş Milletler’in de bu projeyi bütün dünyaya gösterdiğini, ‘Gümrüklerinizi güvenli ve hızlı hale getireceksiniz Türkiye gibi yapın, TOBB gibi yapın’ dediklerini aktardı.

GTİ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da konuşmasında şirketin 2018 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Tue, 16 Apr 2019
16.04.2019 - Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan, Meclis Başkan Yardımcısı Tamer Çalış, Meclis Üyesi Emrah Ek ve Genel Sekreter Nevzat Avcı, Turgutlu Belediye Başkanı seçilen Çetin Akın’a  hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Turgutlu Belediye Başkanı seçilen Çetin Akın’ı tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretten dolayı Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve beraberindeki heyete teşekkürlerini ileten Başkan Çetin Akın, Turgutlu’ya en iyi şekilde hizmet edeceklerini söyledi. 

Tue, 16 Apr 2019
16.04.2019 - Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan, Meclis Başkan Yardımcısı Tamer Çalış ve Genel Sekreter Nevzat Avcı, yeniden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

31 Mart yerel seçimlerinde tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yeni hizmet döneminde de başarılar diledi.

Ziyaretten dolayı Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve beraberindeki heyete teşekkürlerini ileten Başkan Ergün, yeni dönemde de Manisa’nın 17 ilçesine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Mon, 15 Apr 2019
15.04.2019 - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ve 12-13-14 Nisan 2019 tarihlerinde TOBB Birlik Merkezi ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversite’sinde üç gün süren Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan, Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Cebe, Fatih Akkaynak, Tayfun Erkan, Mustafa İlhan Demirel, Meclis Üyeleri Fevzi Canöz, Mustafa Kaşıkçı, Mustafa Edip Artun, Hasan Namlı, Emrah Ek, Ali Koyuncu, Salih Erdoğan, Mesut İçen ile Genel Sekreter Nevzat Avcı katıldı.

TOBB Danışmanı Cemil Çiçek’in ‘TOBB’un kurumsal yapısı’ üzerine söyleşisiyle başladı. 3 gün süren seminer programında; TEPAV, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Dönüşüm, Türk Dış Politikasının Bugünü ve Geleceği, Etkili Yönetim Becerileri, Protokol Kuralları, Finansal Yönetim, E-Ticaret ve Sosyal Medya, Medya İlişkileri, Mimikler Yalan Söylemez/Kültürlerarası Beden Dili, Kişisel Gelişim, Türkiye Ekonomisindeki Güncel Gelişmeler, TOBB İştirakleri konuları üzerine kapsamlı söyleşiler yer aldı. Seminer programı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sunumu ve Kampüs Gezisiyle sona erdi.

Eğitim programına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı değerlendirmede; “Meclis üyelerimizle birlikte 3 gün boyunca çok önemli bir eğitim programından geçtik. 2015 yılında ilk kez düzenlendiğinde de oda olarak katıldıklarını ve oldukça faydası gördüklerini dile getiren Aydın, bu eğitimleri düzenlediği için TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve eğitim sorumlularına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Wed, 03 Apr 2019
02.04.2019 - Odamız meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen İstihdam Teşvikleri bilgilendirme toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt, İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi Müdürü Mutlu Serkan Arslan, SGK ve İŞKUR personelleri ile çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren çok sayıda şirketin muhasebe ve insan kaynakları temsilcileri katıldı.

SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt ve İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi personeli İrfan Yalçınkaya’nın “İstihdam Seferberliği 2019” kapsamında uygulanan teşvikler hakkında açıklamalarda bulunduğu toplantıda, katılımcılara teşvikten yararlanma şartları hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasının yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Sonuçların ilçemize ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçilen tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza başarılar diliyorum.

Seçimler artık geride kaldı. 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Zira ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok işimiz var. Bu dönemi, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz.

Sandığa gidip oyunu kullanan, ülkemizin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Seçimler huzur ortamı içinde ve yüksek katılımla gerçekleşti. Bu da milletimizin demokrasiye sahip çıktığını ve yönetimde güçlü bir irade ortaya koyduğunu gösteriyor.

Ekonomiye odaklanabileceğimiz, böylece ekonominin temellerini daha güçlendirecek yapısal reformları arka arkaya hayata geçirebileceğimiz bu dönem, ülkemiz için çok büyük bir önem taşıyor. Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun, milletimizin kararını saygı duyup, 82 milyon el ele, gönül gönüle verip, aydınlık geleceğimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır.

Türkiye’nin bölgesinde ve küresel ekonomide yükselmesi için hepimize görev düşüyor.
Türk iş dünyası olarak el birliği ile daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız.

Özellikle istihdam teşviklerinin iş dünyasına sağladığı faydalanmanın en önemli yolu siz değerli meslek erbaplarının desteklerinden geçiyor. Bu nedenle bugün siz değerli paydaşlarımızla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.

İstihdam seferberliği kapsamında SGK teşvikleri hakkında bilgilendirme sunumu yapan il müdürü Yavuz Kurt, işverenin belirli şartları sağladığı taktirde Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve verginin yanında ücret ödemediğini, bunun yanı sıra asgari ücret desteğinin kapsamının da genişletildiğini dile getirdi.

Genel anlamdagGenç girişimci teşviki, işsizlik sigortası teşviki, yeni nesil teşvik  gibi düzenlemeler hakkında bilgi veren Kurt, işverenleri iş kazalarını takip etmekte daha dikkatli olmaya davet etti.
İŞKUR’un İstihdam Seferberliği kapsamında işverene sağladığı teşviklerle ilgili sunumu İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi personeli İrfan Yalçınkaya tarafından yapıldı.

Yalçınkaya, Kısa Çalışma Ödeneği, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile yetiştirilmek istenen personele yönelik destek programı ve diğer istihdam desteklerini işveren temsilcilerine anlattı. 

SGK ve İŞKUR temsilcilerinin sunumları sonrası muhasebeciler tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi. 

Wed, 27 Mar 2019
25.03.2019 - Odamız Mart ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Yardımcımız Tamer Çalış Başkanlığında gerçekleşti. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, Meclis açılış konuşmasını yapan Çalış, günümüzdeki hafta sonu yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlısı olması temennisinde bulundu. 

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “21 Ocak’ta TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar. Bizlerde ilçemizde müşterek meslek komitesi toplantılarımızla, mali müşavirlere özel toplantılarımızla üyelerimizin bu teşviklerden faydalanması için çalışmalar yürütüyoruz. Burası Turgutlu burada iş var diyoruz” dedi.

Aydın, “Geçtiğimiz günlerde Odamızın desteğiyle Palet Resim Grubu Karma Resim Sergisi açılışını gerçekleştirdik. İlçenin kültür hayatına katkıda bulunan Palet Resim Grubu üyelerinin birbirinden güzel eserleri Turgutlu halkı tarafından büyük bir takdir topladı. Kendilerini tekrar buradan tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Girişimcilik eğitimlerine bugüne kadar çok önem verdiklerini söyleyen Aydın, bununla ilgili sürekli eğitimler düzenleyerek, ülkemizin, şehrimizin kalkınması; girişimcilik ruhunun yaygınlaşması adına çalıştık. Ülkemizin dört bir yanından bizlere eğitim almaya gelen girişimci adaylarımız oldu. Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle odamız ev sahipliğinde bir girişimcilik eğitimi daha haftaya başlayacak. Katılmak isteyen girişimci adaylarının Salı günü gün bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. 
Aydın, önümüzde yerel seçimler var. Adaylar içerisinden hangisi seçilirse, Allah ona iyi yönetmeyi nasip etsin. Bizler Turgutlu’ya faydalı olmak için, kim seçilirse onunla Turgutlu için onunla çalışırız. Seçimlerin şehrimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Aydın konuşmasının son bölümünde,  TOBB tarafından 2013 seçimleri sonrası başlatılan ve bu yıl yinelenen Meclis Üyeleri bilgilendirme seminerlerine odamız meclis üyesi 17 arkadaşımız ile birlikte 12,13 ve 14 Nisan tarihlerinde katılacaklarını belirtti.  

Gündemin dilek ve temenniler bölümünün ardından, Meclis Başkan Yardımcısı Tamer Çalış, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, toplantıyı tamamladı. 

Tue, 26 Mar 2019
25.03.2019 - Üyelerin ihtiyaç duydukları kısa, orta, uzun vadeli nakdi ve gayri nakdi kredilerin uygun faizli temini ile birçok bankacılık hizmetinde masraf muafiyeti sunan protokol, VakıfBank ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanmıştır.

Odamız hizmet binasında gerçekleştirilen protokole, Vakıfbank adına Bölge Müdürü Hayati Yaman, Bölge Ticari Pazarlama Yöneticisi Kerim Karasınır, Şube Müdürü Halil Gökmenoğlu ile Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay ve Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Erkan katıldı.  

Protokolün detayları hakkında bilgi paylaşan Bölge Müdürü Hayati Yaman, “Protokol kapsamında Oda üyelerinin kredi ihtiyaçları, Bankanın kredi değerlendirme ve tahsis politikaları kapsamında değerlendirilecektir” dedi. 

Yaman, bu kapsamda KOBİ segmentinde olmak kaydıyla üyelere işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri, çevre bankacılığı enerji kredileri ile gayri nakdi krediler uygun maliyetlerle sunulacaktır. Ayrıca diğer bankacılık ürün ve hizmetleri ile finansal destekler sağlanacağını belirtti. 

Protokolün Oda üyelerine sağlayacağı faydaları sıralayan Yaman, üye işletmelerin:
- TL Nakit İşletme Kredileri kapsamında, işletme faaliyetleri ihtiyaçlarının çözümü için oluşturulan KOBİ Dost Kredi, Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi ve Makine Alım Kredi kampanyalarından faydalanabilecek. Aynı zamanda işletme faaliyetlerini sürdürecekleri, mesleklerini icra edecekleri, firma faaliyetlerinde veya yatırım amacıyla ticari işletmeleri adına gayrimenkul alımlarının finansmanı için İşyeri Edindirme Kredisi,  0 km ve ikinci el araç alımları ile araç filosu kurmak için kullanabilecekleri Araç ve Filo Kredilerini uygun maliyetlerle temin edebilecekler. Diğer nakdi krediler; Spot Kredi, Rotatif Kredi ve Çek karşılığı Avans Kredisi’ne, 
- İhracat Kredileri kapsamındaki Türk Eximbank Kaynaklı İhracat TL/Döviz Kredileri, TCMB Reeskont Kredileri ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kaynaklı Dış Ticaret Kredisi’ne, 
- Yatırım Kredileri kapsamındaki Banka Kaynaklı TL Yatırım Kredisi, Banka Kaynaklı Yabancı Para Yatırım Kredisi’ne, 
- Çevre Bankacılığı Enerji Kredileri kapsamındaki İmalatçının Yanındaki Güç Makine Alım Kampanyası’na, 
-  Gayri nakdi Krediler kapsamında; İş Taahhütleri Kredisi ve Diğer Konular, Avans ve Kesin Teminat Mektuplarına başvurabilecektir. 
Üyelere ayrıca diğer bankacılık ürün ve hizmetleri ile finansal destekler verilecektir. Bu kapsamda üyeler; 
- Mal ve hizmet alımında bulundukları kişi ve kuruluşlara olan ödemelerini topluca yapabilecekleri Toplu Ödeme Sistemi’nden TÖS Protokolü imzalayarak yararlanabilecek, 
- Çek işlemlerinde kolaylık sağlayan Sürekli Çek Basım Programı’ndan yararlanabilecek, 
- Fatura, vergi ve SGK gibi düzenli ödemeler Banka aracılığıyla yapılabilecek, 
- Dış Ticaret Paketleri’nden yararlanabilecekler, 
- Sektörde bir ilk olan GÜMKART avantajlarından yararlanabilecekler, 
- Tahsilat ürünlerinden yararlanabilecekler
- Leasing, faktöring, sigorta gibi diğer bankacılık ürünlerinden yararlanabilecekler. 

VakıfBank ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile üyelere 60 aya varan vade imkânı sunuluyor.  
- KOBİ Dost Kredisi Kampanyası, İş Yeri Edindirme Kredisi ve Araç Kredilerinde aylık 1,64 faiz oranı uygulanıyor. 
- Katma Değer Üreten İmalatçı- İhracatçı Kredisi’nde son yıl sonu cirosu 25 milyon TL üzerinde ve yerli malı belgesi olan üyelere, bir defalığına, 6 ay ödemesiz 60 ay vadede aylık 1,45 faiz oranı ve maksimum limit 2.5 milyon TL kredi kullandırılıyor. Kredi üzerinden %1 + BSMV masraf ve komisyon alınıyor. 
- İmalatçının Yanındaki Güç Makine Alım Kampanyası kapsamında masrafsız TL olarak yüzde 1,59 oranıyla kredi alınabiliyor.
- Protokol kapsamında verilecek Teminat Mektuplarında yıllık %1.25’ten başlayan komisyon oranları alınıyor”dedi.

Oda üyelerinin finansman gereksinimlerinin uygun şartlarla karşılanması amacıyla Vakıfbank ile bu protokolü imzaladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Bankanın belirlediği yeterlilik şartlarını sağlayan üyelerimiz bu imkanlardan yararlanabileceklerdir” dedi. Aydın, protokolün üyelerimize katkı sağlaması temennisiyle hayırlı olması dileğinde bulundu. 

<< Geri   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148  İleri >>