Mon, 17 Jun 2019
17.06.2019 - Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ünal Şimşek ve beraberindekiler, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ünal Şimşek ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Fri, 14 Jun 2019
14.06.2019 - Halkbank İzmir 3. Bölge Koordinatörü Murat Erdoğan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Faruk Aydın’ı ziyaret etti. 

Görüşmeye Halk Bankası İzmir 3. Bölge Koordinatörlüğü ekibinden Naciye Figen Gül, Mustafa Bacak, Sırdaş Ozan Develi, Turgutlu Halkbank Şube Müdürü Mikdat Işıldak  ile Halk Bankası Teftiş Kurulu üyesi Müfettiş Murat Yaşar da katıldılar.

Ziyaret sırasında, Halk Bankasının ekonomiye destek amacıyla finansman sağladığı İvme Finansman Paketiyle ilgili bilgi veren Murat Erdoğan, Halk Bankasının her zaman yerli ve milli sanayimizin yanında olduğunu ifade etti.

İVME Finansman Paketi ile ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi, böylece ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

İVME Finansman Paketi ile yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecektir. 

İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak üst limitler yatırım kredilerinde 150 Milyon TL, işletme kredilerinde azami 30 Milyon TL olabilecektir.

İşletme kredilerinde azami 1 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere  azami 5 yıl vade, yatırım kredilerinde azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir.

Kredilerin faiz oranları, DİBS Endeksli ve TÜFE Endeksli olmak üzere ikiye ayrılmakta olup kredi vadelerine göre değişiklik göstermektedir. Buna göre; 
Vadesi 0-2 Yıl olan kredilerin DİBS Endeksli Faiz Oranı 2 yıl vadeli DİBS+% 1,00
Vadesi 2+-5 Yıl olan kredilerin DİBS Endeksli Faiz Oranı 5 yıl vadeli DİBS+% 2,00
Vadesi 5+-10 Yıl olan kredilerin DİBS Endeksli Faiz Oranı 10 yıl vadeli DİBS+% 3,00
Vadesi 0-2 Yıl olan kredilerin Enflasyona Endeksli Faiz Oranı TÜFE+ % 2,00
Vadesi 2+-10 Yıl olan kredilerin Enflasyona Endeksli Faiz Oranı TÜFE+ % 3,00 olarak uygulanacaktır.

Halk Bankası ülke ekonomisine ve sanayisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Fri, 14 Jun 2019
14.06.2019 - Odamız ile Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Meslek Lisesinden derece ile mezun olan ve lisans eğitimi kazanan öğrenciye burs vermekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzun ödül törenine katılarak, onların yanında olduğumuzu gösterdik.

Mezuniyet törenine katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay yaptığı konuşmada, “Ülkemizin kalkınması ekonomimizin gelişmesi için en önemli itici güç,  meslek liseleridir. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizin köklü kurumu olan Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi başarı ile bitiren öğrencilerini ödüllendiriyoruz. Mezun olan tüm öğrencilerimize eğitim veyahut çalışma hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Tue, 21 May 2019
20.05.2019 - Odamız Mayıs ayı olağan meclis toplantısını Pazartesi günü iftar yemeği eşliğinde gerçekleştirdi. 

Odamız Mayıs ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında, Odamız Hizmet Binasında bulunan Elit Restaurant’ta Meclis Üyelerinin eşlerinin de katılımıyla iftar yemeği eşliğinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler, “ Mübarek Ramazan akşamında beraberliğimizin daim olmasını dilerim. Allah, tuttuğumuz oruçları ve ibadetleri kabul eylesin” dedi.
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Yönetim Kurulu izahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Mübarek Ramazan ayının herkes için barış, huzur, kardeşlik ve bereket içinde geçmesini diliyorum. Milli Mücadelemizin 100. yılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Her yıl geleneksel hale gelen gıda yardımlarının sahiplerine ulaştırıldığını belirten Aydın, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan mübarek ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze de olsa katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Gıda yardımları, ilçemiz mahalle muhtarları, odamız meclis üyeleri ve ilgili kurumlar aracılığıyla Turgutlu ve Ahmetli’de belirlenen yaklaşık 800 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak  iş ve inceleme gezilerine devam edeceklerini dile getiren Aydın, daha önce Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ettiklerini, 19-21 Eylül tarihlerinde de İç Anadolu Bölgesine bir ziyaret planladıklarını belirtti. 

Oda olarak birlik ve beraberliğe çok önem verdiklerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çiftçi Malları Koruma seçimlerinde de Meclis Üyelerimizle birlikte bunu gösterdiklerini söyledi. 

Toplantı gündem maddelerinin sona ermesinin ardından Meclis üyesi Cemal Şirinbaş’ın eşinin doğum günü münasebetiyle kutlama pastası kesildi. 

Meclis Başkanı Yavuz Semizler, toplantıya katılan herkese hayırlı ramazanlar dileyerek toplantıya son verdi.

Fri, 10 May 2019
10.05.2019 - Odamızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile her yıl geleneksel olarak yürüttüğü gıda yardımı bu yıl da mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Gıda yardımları, ilçemiz mahalle muhtarları, odamız meclis üyeleri ve ilgili kurumlar aracılığıyla Turgutlu ve Ahmetli’de belirlen yaklaşık 800 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılıyor. 

Her yıl geleneksel hale gelen gıda yardımlarıyla ilgili değerlendirme de bulunan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan mübarek ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze de olsa katkıda bulunmak için çalışıyoruz.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu mübarek Ramazan ayında da yardımda bulunmamıza öncülük eden TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Tue, 07 May 2019
04.05.2019 - Odamız ve Bilişim ve İnovasyon Girişimcileri Derneği’nin destekleriyle ilçemiz Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim öğrencileri insansı ilk robot fabrikasını ziyaret etti. 

Konya’da yer alan dünyanın ve Türkiye’nin ilk ve tek seri üretim insansı robot fabrikası olan Akın Robotics’e teknik gezi düzenlendi.

Düzenlenen bu gezi çerçevesinde Konya Bilim Merkezini de ziyaret eden meslek lisesi öğrencileri, burada bulunan teknoloji, bilim ve inovasyon alanındaki faaliyetleri inceleyip, geçmişten günümüze bilimsel anlamda icatları deneyimleme fırsatı buldular

Fri, 03 May 2019
02.05.2019 - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) olarak Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, TOBB Delegesi Ali Koyuncu ve Genel Sekreter Nevzat Avcı ile katıldık. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında ‘birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 1 senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim sürecinin geride kaldığını hatırlatan TOBB Başkanı, “Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün” dedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. Hükümetimiz seçim öncesinde bunun sinyalini verdi. Seçimler geride kaldığına göre artık hızla harekete geçilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuştu. Ahiliğin ve lonca teşkilatının bugünkü mirasçısı olan TOBB'un en başından beri hep birlikte çalıştıkları, yol yürüdükleri bir kuruluş olduğunu aktaran Erdoğan, ekonomi başta olmak üzere ülkenin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyasıyla istişareye özel önem verdiklerini söyledi.

Fri, 03 May 2019
01.05.2019 - Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, TOBB camiasına ve Türkiye ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket verildi. Törende Odamız Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Ali Koyuncu da, 10 yıllık delege olarak plaketini aldı.
 
Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

Wed, 01 May 2019
29.04.2019 - Nisan ayı Meclis toplantımızda KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası anlatıldı.

Meclis toplantımıza Halkbank Turgutlu şube müdürü Mikdat Işıldak, Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Halk Sigorta Ege Bölge satış yetkilisi Murat Kanat, Turgutlu Şubesi KOBİ Müşteri Hizmetleri Temsilcileri Kader Kalaçay Reis, Özkan Kanlıoğlu  ve Mehmet Emre Meletli katıldı.
Halk Sigorta Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumunda, alacak sigortasının, firmaların yapmış olduğu; herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına alan bir sigorta ürünü olduğunu belirtildi. 

Gürsoy, ticari alacak sigortasının, peşin, kredi kartlı, bankanın teminatı altında olmayan satışlar ile yurtiçinde kamu kurumları haricindeki satışlar; açık hesap, mal mukabili ve vesaik mukabili (çek ve senet dahil) satışlar, vadeli faturalı satışlar ve tüzel kişiliklere yapılan satışlarını teminat kapsamına alındığını söyledi. 

Kimlerin bundan faydalanacağı hakkında bilgi veren Gürsoy;  “Yönetmelikteki tanımlamalara göre sistemin başlangıcında bu sigortadan mikro ve küçük işletme sınıfına giren işletmeler yararlanabilecek. Yani Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nın hedef kitlesini, yurt içi yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler oluşturuyor. Orta büyüklükteki işletmelerin bu sistemden yararlanabilmesi için çalışmalar devam etmekte olup, ileriki dönemde bu sınıftaki işletmeler de KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’nden yararlanmaya başlayacaktır. Orta büyüklükteki işletmelerin de sisteme girişi ile yıllık net satış hasılatı 125 Milyon TL’ye kadarki KOBİ’ler sisteme girebilecektir” dedi. 

Alacak sigortasının işletmelere sağlayacağı faydalara değinen Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy,  “Şirket yönetimi alacak sorunlarını bir kenara bırakarak, asıl faaliyet alanına odaklanır. KOBİ’ler uygun maliyetlerle tahsilat hizmeti alarak, maliyetlerini azaltır. %5 kar marjı ile çalışan bir firmanın 100.000 TL’lik alacağını tahsil edemediğini düşünelim. Bu kaybı telafi edebilmek için 2.000.000 TL’lik yeni bir satış yapması gerekmektedir.  Bu da yeni bir risk anlamına gelmektedir. Sistem ile KOBİ’lerin  hem mevcut riskleri koruma altında olacak hem de yeni satışlarda daha güvenli şekilde hareket edebileceklerdir” dedi. 

Meclis üyelerimizin sorularını cevaplayan Halk Sigorta Ticari Alacak Sigorta Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek sunumunu tamamladı. 

Wed, 01 May 2019
29.04.2019 - Odamız Nisan ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında gerçekleşti. 

Meclis toplantısına ticari alacak sigortası hakkında meclis üyelerine bilgi vermek için; Halkbank Turgutlu şube müdürü Mikdat Işıldak, ticari alacak sigorta uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Halk Sigorta Ege Bölge satış yetkilisi Murat Kanat, Turgutlu Şubesi KOBİ müşteri hizmetleri temsilcileri Kader Kalaçay Reis, Özkan Kanlıoğlu  ve Mehmet Emre Meletli ile Ticari Arabulucuk hakkında bilgilendirme için Avukat Murat Şener katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, Meclis açılış konuşmasını yapan Semizler, meclisimize katılan Halkbank ve Halk Sigorta yetkilileri ile Avukat Murat Şener’e katılımlarından dolayı hoş teşekkür etti.  

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; geçen ay sonu gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinin ülkemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerden sonra Turgutlu OSB’deki ilk müteşebbis heyet toplantısına katıldık. Dileğimiz Turgutlu’nun gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak yeni projelerin bir birliktelik içerisinde yürütülmesidir. Yani sanayicisi, belediyesi ve ticaret ve sanayi odası beraber bu şehre değer katmalı ve ileriye taşımalıyız. 

Önümüzdeki hafta pazartesi günü mübarek Ramazan ayı başlıyor. Ramazan ayının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 

Nisan ayı içerisinde TOBB tarafından Meclis üyelerine düzenlenen bilgilendirme seminerlerine 16 meclis üyesi arkadaşımızla beraber katıldık. 3 gün boyunca çok önemli bir eğitim programından geçtik. 2015 yılında ilk kez düzenlendiğinde de oda olarak katılmış ve oldukça faydası görmüştük. Dileğimiz bir dahakine tüm meclis üyelerimizle beraber bu bilgilendirme toplantısında yer almaktır. 

Günümüzdeki 1-2 Mayıs tarihlerinde TOBB’un 75. Genel Kuruluna katılmak için Meclis Başkanımız, TOBB Delegemiz ve Genel Sekreterimizle birlikte Ankara’ya gideceğiz. 

Son olarak bugün meclis toplantımıza katılarak bizlere KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası ve Ticari Arabuluculuk hakkında bilgilendirme yapacak değerli misafirlerimize de hoş geldiniz diyerek, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından Halk Sigorta ticari alacak sigorta uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy tarafından ticari alacak sigortası, Avukat Murat Şener tarafından da ticari arabuluculuk hakkında  Meclis üyelerine  bilgilendirme sunumu yapıldı.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünün ardından, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, önümüzdeki hafta başlayacak olan mübarek Ramazan ayının ülkemize bereket, huzur ve esenlik getirmesini dileyerek, toplantıya katılan meclis üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek, toplantıya son verdi.  

<< Geri   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156  İleri >>