Fri, 06 Oct 2017
06.10.2017 - Bilgikent Okulları Müdürü İrfan URHAN ve idareci Seçil Baysal, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, teşekkür etti.

Thu, 05 Oct 2017
04.10.2017 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, sektörel sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantılara devam ediyor.

Turgutlu’da bilişim sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi. Sektörün temsilcilerinin ve akademisyenlerin yer aldığı toplantıda bilişimcilere İşyeri Uygulama Eğitimi ve Merkezi Yönetim Sistemi ile ilgili bilgiler verildi.

Odamız Hizmet Binası içerisinde yer alan Elit Restaurant’ta sabah kahvaltısıyla başlayan toplantı Odamız Meclis Toplantı Salonundaki sunumla devam etti. Bilişimcilere MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Kenan Yalınız tarafından Uygulama Eğitimi ve Merkezi Yönetim Sistemi ile ilgili bilgiler verildi. Sektörün temsilcileri mevcut piyasa şartlarında yaşadıkları sıkıntıları masaya yatırdı.

Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, MCBÜ Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Türk, MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Kenan Yalınız, akademisyenler ve bilişim sektörünün temsilcileri katıldı.

Sektörel toplantıların bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu’da yer alan işletmelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde ihtiyaç ve beklentilerini karşılama noktasında sektör temsilcilerini ağırlıyoruz. Toplantılarımıza teşrifleriyle değer katan Sayın Kaymakamımız Uğur Turan başta olmak üzere kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.

Wed, 04 Oct 2017
27.09.2017 - Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi Güdümlü Projesi (MCBÜ-AKÜM)” başlangıç ve mutabakat toplantısı MCBÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda yapıldı.

Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın da katıldığı toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Manisa Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, ticaret ve sanayi odalarının yönetim kurulu başkanları, genel sekreterleri ve firma temsilcileri yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, “Manisa Teknokentin 2017 Mart ayında çalışmaya başlamasının üzerinden 6 aylık gibi kısa bir süre geçmesine rağmen zamanı etkin ve verimli kullanarak şu an itibariyle başladığı zamana oranla önemli mesafe kat ettiğini ifade ederek, “Şu an sistemimizde 65 firmamız var, bu firmalarımızdan 56’sı proje yürütüyor. Proje sayımız 156, yürütülen projelerin bütçesi 54 milyonu aşmış durumda ve şu an 197 Ar-Ge personeli çalışmaya başladı, bunlardan daha da sevindirici olanı 15 tanesi bizim öğrencimiz” dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Zafer Kalkınma Ajansının ilimize ve bölgemize katkı sağlayabilmesi noktasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, “Bugün burada toplanmamıza vesile olan Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma-Eğitim Merkezi (MCBÜ-AKÜM) olarak adlandırdığımız projenin bizim için çok büyük önemi var. Söz konusu proje kapsamında Manisa ili başta olmak üzere bölgemizin imalat sanayiindeki rekabet gücünü artırmayı ve sanayide endüstri 4.0 dönüşümünü hızlandırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, ülkemize Manisa İlimizden bir örnek teşkil etmek istiyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Ben göreve geldiğimde öncelik verdiğim iki konu vardı. Birincisi Üniversite-Sanayi işbirliği, ikincisi de iş hayatının, kurumların ihtiyaç duyduğu vasıflara sahip öğrencileri yetiştirmek. Yani kaliteli ve ihtiyaçlar doğrultusunda bir yükseköğretim. Bu kapsamda üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleşmesinde Teknokentin büyük bir öneme sahip olduğunu gördük. Biz bunu nerede, ne şekilde başaracağız; Teknokent üzerinden başaracağız. Üniversite ile sanayi ve diğer ilgili sektörler Teknokentte bir araya gelecek, paylaşacak, bir sinerji oraya çıkacak ve buradan başta Manisa olmak üzere, bölgemize ve ülkemize gerekli katkıyı sağlamış olacağız. Aynı zamanda intörn (işbaşı) eğitimi başlattık. Fen Bilimlerinin yanında Sosyal Bilimlerde okuyan öğrencilerimiz de okullarının son dönemlerinde bizim anlaşmalı olduğumuz firmalarda çalışma imkanına kavuştu” dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Amaç harikulade, taraflar harikulade, inanç tam, niyet sağlam. İnancın beslediği, oluşturduğu bu sağlam niyetle, sadece sesler ve sözler buluşmamış. Bir kararlılık,  bir irade ve bir eylem birlikteliği var. İnşallah bu yol başarıya gider.  Allah’ın ismini anarak, haddimizi bilerek başlayalım, sorumluluğumuzun idraki ile başlayalım, gücümüzün farkında olarak başlayalım. Türkiye büyük bir ülke, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu büyüklüğü nedeniyle de büyük sorumlulukları var. Büyüklüğümüz çerçevesinde büyük hayaller kurarak hayallerimizi hedeflere dönüştürdük. Stratejik hedeflerimiz, stratejik planlarımız var. Bu planların ön gördüğü yol haritalarımız var. Manisa’nın da taşıdığı kıymetler itibariyle çok önemli bir ağırlığı var. Üniversitemiz Manisa’nın çok önemli bir değeri. Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi bu görevi üstün bir gayretle ve layıkıyla yerine getiriyor. Bu projenin Manisa ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere başta Rektörümüz olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Bahattin Akgül tarafından projenin teknik sunumu yapıldı. Akgül, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yerleşkesinde, Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi (MCBÜ-AKÜM) kurularak üniversite-sanayi işbirliği içerisinde öncelikli Manisa ili olmak üzere TR33 Bölgesi’nin imalat sanayisindeki rekabet gücünün artırılması ve sanayide endüstri 4.0 dönüşümünün hızlandırılması sağlanacak. Projenin toplam maliyeti 6.5 Milyon TL olup Kalkınma Ajansı tarafından fonlanacak. MCBÜ-AKÜM 3 (üç) ana bileşenden oluşacak: 

1) Tasarım, Analiz ve Tarama (TAT) Bileşeni: Bu bileşen kapsamında CBÜ-AKÜM bünyesinde multi-disipliner mühendislik konularında birçok farklı tasarımı, analizi ve simülasyonu yapabilecek yazılım ve donanım altyapısı oluşturulacak. Bununla birlikte bu bileşen kapsamında alınacak optik tarama sistemi sayesinde ihtiyaç duyulan ürünlerin CAD (computer aided design) verisi oluşturulabilecek. Söz konusu bileşen sayesinde rekabetçi bir sanayi için temel faktörlerden biri olan yenilikçi tasarım yeteneği konusunda MCBÜ-AKÜM bünyesinde nitelikli iş gücü oluşturulabilecek, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi için KOBİ’lere tasarım desteği verilebilecek. Tasarım geliştirme çalışmalarına ek olarak bu bileşen kapsamında yeni geliştirilecek veya ülkemizde üretilmeyen katma değeri yüksek ürünlerde birçok farklı analiz, simülasyon ve kıyaslama (benchmark) çalışması yapılabileceği için önemli bir know-how’un oluşturulması hedeflenmekte. Çalışmalar yazılım marifetiyle yürütüleceği için fiziksel prototipleme maliyetleri de minimize edilecek. 
2) Prototipleme ve Sanal Gerçeklik (PSG) Bileşeni: Bu bileşen marifetiyle tasarım süreci tamamlanarak CAD verisi oluşturulan ürünler için prototip oluşturma faaliyetleri bu bileşen sayesinde yapılacak. Bu işlemi yapabilmek için MCBÜ-AKÜM bünyesine üç boyutlu (3D) yazıcı alınacak. Kurulacak merkezin prototip bölümü Bölge sanayisinin faaliyet gösterdiği beyaz eşya, ev aletleri, otomotiv gibi sektörler başta olmak üzere, bütün sektör ve ihtiyaçlara cevap verebilecek yetenekte olacak. Hızlı Prototipleme Laboratuvarı içerisinde sert, kauçuk, şeffaf, renkli vb. basabilen bir makine ile gerçek plastik malzemeden üretim yapabilen ve son kullanım parça olarak kullanılabilecek ürünler üreten bir makine alınacak. Buna ek olarak, fiziksel prototip oluşturma maliyeti yüksek olan ürünler ya da büyük boyutlu üretim hatları için sanal gerçeklik uygulaması kullanılarak daha düşük maliyetle ve daha kısa süre içerisinde bunların demonstrasyonu ve test edilebilmesi sağlanacak. Bunun için de MCBÜ-AKÜM’e bir adet taşınabilir bir etkileşimli sanal gerçeklik sistemi kurulacak. PSG bileşeni kapsamında özel sektöre sunulacak bir hizmet de fuarlara katılım sağlayan firmalara sanal gerçeklik sisteminin kiralanacak olmasıdır. Bu sayede firmalar sınırlı bir fiziki mekânda ürünlerinin birçoğunun ya da fiziksel açıdan büyük ürün/üretim sistemlerinin tanıtımını etkili bir şekilde yapabilecekler. 
3) Akıllı Sanayi Uygulamaları (ASU) Bileşeni: Bu bileşen kapsamında MCBÜ-AKÜM bünyesinde bir adet endüstri 4.0 araştırma, uygulama ve eğitim alanı oluşturulacak. Söz konusu alanda endüstri 4.0 prensiplerine uygun olarak çalışacak bir adet mini akıllı fabrikanın kurulumu gerçekleştirilecek. Bu fabrika sayesinde; araştırmacılar tarafından endüstri 4.0 konseptinin araştırılması, öğrenilmesi ve model geliştirilmesi, endüstri 4.0 uygulamaları konusunda öğrencilerin eğitimi ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, sanayiye endüstri 4.0 uygulamalarının ve bunun somut faydalarının canlı olarak gösterilebilmesi ve Manisa ve Bölge’de endüstri 4.0 konusunda farkındalık oluşturulması ve endüstri 4.0’a geçiş sürecinin hızlandırılması sağlanacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent bünyesinde kurulması planlanan Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde sanayi ve üniversite iş birliğinin artırılması ve nitelikli hale getirilmesi ile ülkemizde pek çok sanayi kuruluşunda yer almayan ekipman ve yazılımların kullanımı sağlanarak hem sanayinin gelişimi hem de üniversite bünyesinde tasarım, üretim planlama gibi mühendislik hizmetlerinin ortak kullanımı sağlanarak Endüstri 4.0 çerçevesinde verilmesi mümkün kılınacak. 

Manisa ve çevresindeki sanayi şirketlerinin büyük çoğunluğunda sanayideki mevcut ve oluşturulacak bilgi ve tecrübe sayısallaştırılamamakta ve dijital ortamda kayıt altına alınamamakta, bilgi paylaşım platformu oluşturulamamakta ve bu nedenle verilerin ürün geliştirme ve kalite artırma amaçlı kullanımı sağlanamamakta. Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi kapsamında bu hizmetlerin hem akademi hem sanayi bakış açısı ortaklığı ile verilmesinin bilim ve sanayi gelişimine büyük oranda katkı sağlayacağı düşünülmekte. Kurulumu planlanan bu merkez ile tamamen yenilikçi bir yapı kurgulanmakta olup sanayi-akademi ortaklığının katkıları ile verilecek eğitimler sayesinde tamamen sürdürülebilir bir yapı oluşturulacak. Proje ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde kurulacak olan Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde hızlı prototipleme, sanal gerçeklik ve akıllı ürün üretimi ile tamamen dijitalleşmeye yönelik yüksek katma değerli ürünlerin üretiminin sağlanması isteği projenin temel gerekçesini oluşturmakta. Böylelikle yenilikçi fikirler, Teknokent bünyesinde bulunacak olan tasarım ve hızlı prototipleme merkezi, kuluçka merkezi ve hızlandırma programlarının katkısı ile yüksek teknolojili ürünlere ve akıllı fabrikalara dönüştürülecek” diye konuştu.

Toplantı Mutabakat Metninin, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in himayelerinde Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş tarafından imzalanması ile sona erdi

Wed, 27 Sep 2017
27.09.2017 - CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ve beraberindeki heyet, Odamızı ziyaret etti.

Ziyarete CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Merkezi Başkanlık Tarım Danışmanı Okan Gaytancıoğlu, İzmir  Milletvekili Musa Çam,  CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve partililer katıldı.

Özel;“Mitingi hayatın tamamen üzüme bağlı olduğu üç ilçemizin coğrafi merkezi olan Alaşehir’de gerçekleştiriyoruz. Gayretimiz kalabalık bir siyasi miting yapmak değil, sorunun gerçek sahibi çiftçinin kendi sorununa sahip çıktığı, sorunu dile getirdiği ve Türkiye’ye dünyaya evindeki mutfağındaki cüzdanındaki yangını ifade edebildiği bir süreç. Manisa’da bugün işsizlik sorunu çiftçinin parasızlığından kaynaklanan sorundur. Bugün Manisa’da eski işlerini bulamadığını söyleyen esnaf aslında çiftçide para olmamasından şikâyetçidir. Sorunun gerçek sahiplerinin her ortamda dile getirdikleri çöküşü ve isyanı Alaşehir’deki büyük mitingde haykırmaya davet ediyoruz. Hangi partiye oy verirse versin bütün çiftçilerin kendi sorunlarına sahip çıktıklarında, yarınlarının bugünlerden ve dünden daha iyi olduğunu göreceğine inanıyorum.” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Sayın Vekilimiz sağolsunlar her Turgutlu ziyaretlerinde Odamıza gelerek bizleri ziyaret ediyorlar. Bizlere gösterdikleri teveccüh için kendilerine çok teşekkür ederim. Manisa’mızın değerli topraklarında yetişen üzümün bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkısı çok önemlidir. En verimli topraklara sahip olduğumuz Gediz Havzası dediğimiz bölgede tarımın gelişmesi için siyasi söylem gözetmeksizin katkı yapmalı destek olmalıyız” dedi. 

Tue, 26 Sep 2017
25.09.2017 - Odamız Eylül ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler; “ Oda ve Borsaların 2017 yılının Ekim- Kasım aylarında tamamlanması gereken organ seçimleri, Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılı Nisan ayına ertelenmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki zamanda da birlik ve beraberlik içinde özveri ile Meclisimizin çalışmaları devam edecektir. Ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam etmektedir. Türkiye kendisi için biçtiği 2023 gelecek vizyonunu olarak, sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri, kaynakları yok etmeksizin kullanarak gelişen, ortaya çıkan fırsatları nitelikli insan kaynağı ile en etkin şekilde kullanabilen, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımları değerlendiren kendi kaderini tayin eden bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. 2023’ün temel hedeflerinin başında ekonomik kalkınma gelmektedir. Bunun başlıca göstergesi olarak dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek yer almaktadır. ” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Bildiğiniz üzere 24.09.2017 tarih ve 30190 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2017/10828 sayılı bakanlar kurulu kararı ile oda seçimlerimiz Nisan ayına ertelenmiş bulunmaktadır.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Turgutlu Sanayi ve Ticaretini ulusal ve uluslararası etkileşimlerin sağladığı faydalara açan, üyelerinin üretim çabalarına yenilikçilik, sinerji ve verimlilik başta olmak üzere katma değer sağlayan, kurumsal, evrensel ve güçlü bir kuruluş olmak vizyonu ile hareket ediyor ve stratejik hedefler belirleyerek ilçemizin ekonomik sosyal ve kültürel gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Nihai olarak göreve geldiğimiz 4 yıldan bu yana Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile çok çalışma ve başarılı projeye imza attık yine nisan ayına kadar hep beraber aynı heyecan ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz.
Bildiğiniz gibi girişimcilik eğitimlerine önem veriyoruz. Bu ay içerisinde 1 tanesi zafer kalkınma ajansı tarafından 2 tanesi Odamız tarafından düzenlenmek üzere 3 girişimcilik eğitimi yapacağız, yapacağımız eğitimlerden bir tanesi geçen ay Meclisimizde sunum yapan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yapılacak 30 denetimli serbestlik müdürlüğümüze bağlı hükümlünün, eğitimini tamamlayarak iş hayatında yer tutunmaları için çalışacağız.
Her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim yardımlarımızın dağıtımına başladık. Köy ilköğretim okullarımızda okuyan öğrencilerimizin kıyafet ve ayakkabı ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 1000 öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz.

Hedef bazlı ve proje bazlı çalışmak arzusunda olduğumuzu daha öncede ifade etmiştik. Turgutlu’ya Değer, Enerji Güneştir projelerimizi hayata geçirdik. Celal Bayar Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Valiliği tarafından yürütülen projelerde partner kuruluş olarak faaliyetlerde bulunduk. Üyelerimizin proje yazma alışkanlıklarını artırmak ve ulusal ve uluslararası hibe kaynaklarına erişimini sağlamak için faaliyetlerde bulunduk. Özellikle Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB projelerine ilçemizden üyelerimizin proje sunumu konusunda destekleyici danışmanlık faaliyetleri yürüttük. Bu noktada bir çok üyemizin bu fon ve hibe kaynaklarına erişimine aracılık ettik. Şu an KOSGEB yeni bir program açıkladı. KOBİ Gelişim ve Destek Programı. Bu programa göre 2016 yılı cirosu 300 bin TL üzeri ve en az 3 kişi çalıştıran imalatçı Kobilerimiz başvurabiliyor. Program kapsamında 300 bin TL hibe 700 bin TL geri ödemeli olmak üzere 1 Milyon TL lik kaynağa Kobilerimiz erişim sağlayabilir. Program ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen üyelerimiz KOSGEB temsilciliğimiz ile temas kurabilirler.

Odamız tüm bu çalışmaları yürütürken kaliteden de asla taviz vermemekte Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamız ISO 9001-2015 kalite yönetim belgesi,10002 Müşteri memnuniyet belgesi denetimlerini geçtiğimiz günlerde başarı ile tamamladı ve belgeler için süre uzatımı aldı. Odamız aynı zamanda  TOBB akreditasyon belgesine sahip 5 yıldızlı bir odadır. 2018 yılı içerisinde Akreditasyon sistemi ile ilgili yine odamızda denetimler yapılacaktır.
Makine sanayi ilçemizde gelişiminin ilçemiz ekonomisinin geleceği için önemli olduğu görüşündeyiz. Bu hususta Manisa Eski Valimiz Erdoğan Pektaş’ın himayelerinde başlayan ilçe kaymakamımız sayın Uğur Turan’ın destek ve liderliklerinde ilçemizde bu gelişime katkı sağlayacak tüm paydaşların yer aldığı, Turgutlu Metal Sanayicileri Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Teknoloji Fakültesi Turgutlu MYO’dan oluşturduğumuz makine sanayi çalışma grubumuz ile beraber bir takım stratejiler oluşturduk bu stratejilerin bir tanesi de ilçemizde bir orta ölçekli sanayi kazandırmak bu hususta çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Manisa’mızın en önemli yatırımlarından olan ve ilimizi geleceğe taşıyacağına inandığımız Teknokentse siz değerli meclis üyelerimizin olurları ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak olduk, sermaye ortağı olarak bulunduğumuz Teknokentteki inavasyon çalışmalarını üyelerimize yaygınlaştırmak en temel hedefimiz hayalimiz Teknokent’in ileride burada bir kuluçka merkezini faaliyete geçirerek AR_GE temelli çalışan üyelerimizin çalışmalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Yine Teknokent’in ilimizde yürüteceği ve Çarşamba günü düzenlenecek törenle imzalarının atılacağı Zafer Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesinin  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje ortağıyız. Projenin ismi “Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim merkezi projesi “ proje kapsamında Teknokent’in içinde kurulacak merkezle Manisa’da yenilikçi ürün geliştirmek isteyen sanayicilerimizin örnek ürün tasarımına kadar birçok destek hizmet sunulmaya başlanacak.” dedi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.

Wed, 20 Sep 2017
20.09.2017 - Oda Yönetimimiz, karabük Vali Yardımcılığı görevinden Ahmetli Kaymakamlığı görevine atanan Gökay Özkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ulcay, Meclis Üyesi Fatih Akkaynak ve Genel Sekreter Nevzat Avcı katıldı. Özkan’a yeni görevinde başarılar dileyen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Oda çalışmaları hakkında bilgi de verdi.

Wed, 20 Sep 2017
20.09.2017 - Oda Yönetimimiz, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Süleyman Selçuk Gökçe’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Başsavcı Süleyman Selçuk Gökçe’ye  yeni görev yerinin hayırlı olmasını dileyerek, Oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Selçuk Gökçe, oda yönetiminin ziyaretinden dolayı kendilerine çok teşekkür etti.

Tue, 12 Sep 2017
08.09.2017 - Odamızın, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘TS EN ISO 9001Kalite Yönetimi Sistemi Standardı ve TS  ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi  belge yenileme tetkiki gerçekleşti.

Gözetim tetkikleri  7-8 Eylül 2017 tarihlerinde   Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Baş Tetkik Görevlileri; Arzu Gülhan Yüzeroğlu ve Muhammet  Topçu tarafından gerçekleştirildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak kaliteli hizmet sunumundan ödün vermediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, bu tür tetkiklerin hizmet sunumumuza değer katmaktadır. Oda olarak üyelerimize her zaman en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. 

Tue, 12 Sep 2017
08.09.2017- Odamızın, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘TS EN ISO 9001Kalite Yönetimi Sistemi Standardı ve TS  ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi  belge yenileme tetkiki gerçekleşti.

Gözetim tetkikleri  7-8 Eylül 2017 tarihlerinde   Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Baş Tetkik Görevlileri; Arzu Gülhan Yüzeroğlu ve Muhammet  Topçu tarafından gerçekleştirildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak kaliteli hizmet sunumundan ödün vermediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, bu tür tetkiklerin hizmet sunumumuza değer katmaktadır. Oda olarak üyelerimize her zaman en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. 

Tue, 29 Aug 2017

<< Geri   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113  İleri >>