HABERLER  »  ORGAN BAĞIŞINA FARKINDALIK KONSERİ VERİLECEK

ORGAN BAĞIŞINA FARKINDALIK KONSERİ VERİLECEK

22.01.2016 - Ege Üniversitesi'nde "Korneanın Sesi" konseri Turgutlu’da 

 Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 8 kurumun organizasyonuyla organ bağışında farkındalık kazandırmak ve dikkat çekmek için 10 Şubat 2016 tarihinde TUTSO Konferans Salonunda Konser verilecek. 
Konseri Ege Üniversitesi 'Engelsiz Ege Birimi' tarafından organ bağışına dikkat çekmek için kurulan "Korneanın Sesi" grubu verecek. 

Korneanın Sesi Müzik Topluluğu Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Ege Üniversitesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü, Bağlama ve Ses Sanatçısı Prof. Dr. Sait Eğrilmez, doğuştan görme engelli Cem Cansız, görme engelli Mazlum Acar, gitar sanatçısı, kornea bağışçısı Özgün Düzgün gibi üyelerinden oluşuyor.
Konserde Aşık Veysel ve Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirerek konser sonunda organ bağışı etkinliği düzenlenecek.

 Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın konserle ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde organ bağışında son yıllarda yapılan organ nakilleriyle birlikte bir gelişme yaşanmaktadır. Bu organ bağışına bir farkındalık kazandırmak ve dikkat çekmek için 8 kurumun ortaklaşa olarak düzenlediğimiz konsere herkesi davet ediyoruz. Binlerce kişi şuanda ülkemizde organ bağışından gelecek müjdeli haberleri beklemektedir. Organ bağışına herkesin katkıda bulunması gerekir. Kurum olarak bizlerde buna katkıda bulunmayı bu konserle amaçlıyoruz. Şunu unutmayalım hepimiz bir gün organ ihtiyaç duyabiliriz. Bu nedenle bu konsere katılarak organ bağışında katkıda bulunalım” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası