HABERLER  »  ODAMIZ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Odamız Temmuz  Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı pazar akşamı Ege Sevilen Otel’de iftar yemeği eşliğinde gerçekleştirildi.
Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in katılamadığı toplantıya Meclis Başkanvekili Sabit Altay başkanlık yaptı. Yemekli olarak düzenlenen toplantıya Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Levent Türker, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ercan Hızal, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol ve TUTSO’nun meclis üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanvekili Sabit Altay: “11 ayın sultanı, hayır ve bereket kapısı mübarek Ramazan ayını sevinç ve heyecan içerisinde geçiriyoruz. Bu mübarek ayda sahurda huzur bulacak, gün boyu manevi haz duyacak, arkasından da iftar sofralarında verilen nimetlere kavuşacak ve şükredeceğiz. 
Oruç ibadeti, nefsin terbiyesi, ruhun sükûnet bulması, niyazların semada birleşmesi, kalplerin sonsuz imanla çarpması demektir. Çok şükür ki; yine bir rahmet ayına, yine bir mağfiret iklimine ve manevi arınmamızı sağlayacak kutlu bir döneme vasıl olduk.
İçinde bulunduğumuz bu mübarek aylarda Ülkemiz ekonomisindeki değişiklikler, halkımızın kafasını karıştırmaktadır. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’ nun son 3 ay içerisinde faiz oranları ile ilgili yapmış olduğu iki sert değişiklik, piyasalarda çalkalanmaya sebep olmuştur. Mayıs ayında özellikle borç verme faiz oranının 7,00 den 6,50 ye düşmesi ve geçtiğimiz hafta 6,50 den 7,25 e yükselmesi, piyasada şok etkisi yaratmıştır. Her ne kadar Merkez Bankası yurt dışındaki konjonktüre uyum sağlamak amacıyla bu değişikliklerin olması zorunluydu dese de, bu çalkalanma iç piyasada pek olumlu karşılanmamıştır. 
Merkez Bankası bu çalkantıyla ilgili olarak; borç verme faiz oranını Mayıs ayında düşürmekteki amacının ihracat ve enflasyon endeksli olduğunu açıkladı, fakat bu durum kredilerde beklenenin ötesinde bir artışa yol açtı. Bu yüzden kredi artışının istikrarı olumsuz etkileyeceğine kanaat getirerek borç verme faiz oranlarını tekrar yükselttikleri açıklamasında bulundu. Bizim temennimiz bu süreçte üyelerimizin ve Halkımızın zarar görmemesi yönündedir.
Bu vesileyle Mübarek Ramazan ayının aziz milletimiz için sağlık, güzellik, gerçek anlamıyla barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, bu mübarek ayda dayanışma ve yardımlaşma iradesinin herkesi sarıp kuşatmasını temenni ediyorum.” dedi.
2013 yılı haziran ayı meclis tutanağının okunarak onaylanması, 2013 yılı haziran ayı mizan cetvelinin tasdiki ve Yönetim Kurulu tarafından teklif edilen fasıllar arası aktarmaların görüşülmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yönetim kurulu izahatlarını açıkladı.
Aydın yaptığı konuşmada: “İçinde bulunduğumuz bu ayda, Odamızın zorlu bir tetkikten başarıyla geçtiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Odamızda TSE tarafından, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çerçevesinde 25.07.2013 tarihinde 1 günlük gözetim tetkiki yapılmıştır. TSE Baş denetçilerden, yüksek mimar ve istatistik uzmanı Mojga Maria AKPULAT tarafından gerçekleştirilen denetimde, Kalite Yönetim Sistemimizin, özellikle 5 ve 8. Maddeleri üzerinde durularak detaylı bir tetkik gerçekleştirilmiştir. 
5. ve 8. Maddeler kapsamında müşteri odaklılık, kalite hedefleri, yönetim temsilcisi, iç iletişim, ölçme, analiz ve iyileştirme, düzeltici-önleyici faaliyetler, insan kaynakları ve eğitim gibi başlıklarda yapılan detaylı incelemeler sonucunda Odamız hizmet kalitesini bir kez daha tescilleme başarısı göstermiştir. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Odamız, dayanışma ve yardımlaşmanın doruklara ulaştığı bu Mübarek Ramazan ayında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen desteklerle birlikte, siz değerli Meclis üyelerimiz, sosyal yardımlaşma kurumlarımız ve muhtarlarımız aracılığıyla 1000 den fazla ihtiyaç sahibine Ramazan paketlerini ulaştırmıştır. Bu şefaat ve mağfiret ayında temennimiz paylaşımların yüz güldürdüğü, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasıdır.
Geçtiğimiz haftalarda Turgutlu dumanlı papaz eriğine coğrafi işaret almak ve marka değeri oluşturmak amacıyla Ticaret Borsamız, Ziraat Odamız ve Hal Derneğimiz ortaklığıyla imzaladığımız protokolümüz gereği, gayretli çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen gözlemsel, fiziksel ve kimyasal analizlerin sonuçları Odamıza tebliğ edilmiştir. Bu sonuçlar doğrultusunda kendine has özelliklere haiz olan Turgutlu eriğimiz için yapmış olduğumuz başvurumuzun başarı yolunda ilerlemesi, bizleri son derece memnun etmiştir. Sürecin yakından takipçileri olarak, değerli basınımız aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.  
Bu gelişmelerle birlikte bayram arifesinde Türkiye de bulunan 365 Oda ve Borsamızın üst kuruluşu olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kuruluna, sizleri ve üyelerimizi temsilen gideceğiz. Göreve geldiği günden beri Birliğimize, Oda ve Borsalarımıza çağ atlatan değerli Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ nu Birliğimiz Organ seçimlerinde destekleyecek ve kendisinin yeniden Başkan olarak göreve gelmesi için oy kullanacağız. Sayın Başkanın ve oluşturacağı güçlü ekip arkadaşlarının Ülkemiz adına hayırlı işler yapacağına dair inancım tamdır. Bu görüş ve anlayış içerisinde, 1 Ağustos tarihinde Ankara da gerçekleştirilecek Birliğimiz Genel Kurul ve Organ seçimlerinin vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bu güzel iftar yemeği ve Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle, Ülkemizde ve Dünyada yaşanan tüm olumsuzluk ve kötülüklerin bir an önce sona ermesini, tüm Dünyaya barış, dostluk ve kardeşlik duygusunun hâkim olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Dilek ve Temenniler bölümünün ardından Meclis Başkanvekili Sabit Altay toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası