HABERLER  »  ODAMIZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

31.10.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler:  “Hafta sonu Cumhuriyetimizin 93. yılını coşku ile kutladık. 29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet’ in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. Yönetim şekli, halkın mukadderatını bizzat ve fiili olarak yönetmesi ilkesine dayanır. Türk Milletinin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir’’ diyerek Milletin egemenliğinin esas alındığını ilan etmiştir.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu coşku ile Cumhuriyet bayramımızı kutluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Sınırlarımız çevresinde yaşanan olumsuz durumlar, zaten kırılgan olan Ülke ekonomimizi daha derinden etkilemeye devam etmektedir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, Ülke olarak kalkınmanın temeli üretmektir. Bu noktada üretimin en önemli dinamikleri olan sanayicilerimiz; başta nakit akışı olmak üzere döviz kurlarından, banka borçlarına, hammadde alımından, enerji sorununa kadar birçok alanda ekonomik sorunlar yaşamakta ve bu sorunlar her geçen gün daha da çekilemez boyutlara doğru ilerlemektedir. Devletin bu sorunlara bir an önce çözüm bulması, Ülkemizin istikbali için elzemdir.
Bu düşüncelerle önümüzdeki hafta aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünü geçireceğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü özlem ve rahmetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hazırlatılan ‘Demokrasi Vazgeçilmezimiz’ filmi Meclis Üyelerine izletildi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ulcay ; “  Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın; Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa himayelerinde, TOBB, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleşecek ve 3 gün sürecek forum için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş adamlarıyla birlikte Bahreyn’ e gittiği için bugün aramızda değil, Kendisi hepinize selamlarını iletti.

Odamız yönetim kurulu üyeliğinde Metin Eğerci’ nin istifası sonrasında yerine Hakan Cebe kardeşimiz gelmiş bulunmaktadır. Bu hafta yönetim kurulu üyesi olarak yeni görevine başlayan Hakan Cebe kardeşimizi şahsım ve Odamız adına tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. 

Hafta sonunda Milletimizin bölünmez bütünlüğünün timsali olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tüm yurtta coşkuyla kutladık. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923'te, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Yılına kavuşmuş bulunuyoruz. Milli birlik ve beraberliğimize kastetmeye çalışan tüm düşmanlarımıza cevap olan Milli Bayramımızın tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Her Yıl geleneksel hale gelen okul yardımlarımızı Ekim ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen 30 bin liralık ayakkabı ve kıyafet, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Turgutlu ve Ahmetli’deki köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler başta olmak üzere 30 farklı okulda eğitim gören yaklaşık 1000 öğrenciye ihtiyacına göre ayakkabı ve kıyafet yardımı yapıldı.

Geçtiğimiz ay Odamız Meclis toplantısında alınan karara istinaden Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş’ ye 40.000,00 TL tutarında hisse payı alarak ortak olma kararımız Bakanlıktan gelen onay yazımızla birlikte resmiyete hazır hale gelmiştir. Nasip olursa önümüzdeki haftalarda Rektörlük ile imzalayacağımız protokol neticesinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’ ye resmen ortak olacak, üyelerimize teknoloji transferi ve akademik danışmanlık noktasında çok kapsamlı bir hizmet alanı daha açmış olacağız. 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ve Halkımıza hizmet etmeye tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğimizi belirtir, Hepinize saygıyla selamlarım” dedi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası