HABERLER  »  BİGEM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BİGEM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

29.04.2016 - Afyonkarahisar'da Bölgesel İnsan Kaynakları Merkezi (BİGEM) kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.

 Bir otelde düzenlenen imza töreninde konuşan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Valisi Ahmet Okur, AB tarafından sağlanan 3 milyon 600 bin lira kaynağın ZEKA vasıtasıyla işgücü verimliliğinin ve kalitesinin arttırılması için kullanılacağını söyledi.

 Son yıllarda TR33 Bölgesi’nde giderek artan ticaret hacmi ve yatırımların oldukça sevindirici olduğunu belirten Vali Okur, “Bölgemizin ekonomik gelişmesine katkıda bulunacak, ülke ekonomisi içindeki rol ve fonksiyonlarını artıracak plan, program ve projelerin varlığı oldukça önemlidir. Bölgesel kalkınma anlayışımızın temelini, sürdürülebilir kalkınma sürecinde uygulanmakta olan programların insan odaklı, birbirleriyle uyumlu ele alınması oluşturmaktadır. Bölgemizin kalkınma fırsatlarını ortaya çıkararak rekabet gücünün geliştirilmesi temel önceliğimiz olmaktadır.  Günümüzdeki teknolojideki yenilikler, yeni iş modellerinin ortaya çıkması, tüketici taleplerinde yaşanan büyük değişiklikler, hem işletmeler hem de iş gücünün uyum sağlama yeteneğine hazır ve istekli olmasını gerektirmektedir. Şirketler açısından bunun anlamı sahip oldukları iş gücünü esnek bir şekilde yönetebilmek anlamına gelmektedir. İş ortamının küreselleşme ve yeni teknolojilere uyum sağlaması için kurumsal kabiliyetlerin güçlendirilmesi gerekmektedir. Bunun için değişimin işaretlerini okuyabilme ve harekete geçebilme yeteneğinin geliştirilmesi elzemdir” dedi. 

 İşletmelerde küresel değişimlere uyum yeteneğinin arttırılması Zafer Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan Zafer-İn Operasyonu’nun temel amacı olduğunu ifade eden Vali Okur, “ Perspektifi geniş ve ulaşılabilir hedeflere sahip zafer-in operasyonu ile KOBİ'lere yönelik iş destek hizmetleri sağlamak, işletmelerde kaynak verimliliğini yükseltmek, istihdamın niteliğini ve çalışanlar arasında etkileşim ve eş güdümü arttırmak hedeflenmektedir. Bu amaçla Zafer Kalkınma Ajansı bünyesinde, paydaşlarımızın ortaklığında bugün resmi olarak kurulacak olan Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM) işletmeleri, çalışanları ve paydaşları insan kaynaklarına yatırım yapmaları yönünde teşvik eden, devamlı öğrenmeyi destekleyerek TR33 Bölgesi’ndeki KOBİ işverenleri ve çalışanlarının uyum yeteneğini artırmaya çalışan programlar yürütecektir.  Operasyonun bitiminde, BİGEM, bölge’nin gelişimine etki edebilecek diğer sektörlerin belirlenmesi ve operasyon kapsamında gerçekleştirilmiş olan faaliyetlerin sürekliliğini, paydaşlarla devamlı iletişim halinde kalarak sağlayacaktır. Bu yapılanmanın bölgemiz için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak sözlerimi sonlandırıyorum.  Fikirleriyle, önerileriyle, çalışmalarıyla BİGEM’in olgunlaştırılmasına katkıda bulunan herkese özellikle teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Birinci Katip Mali İşbirliği Altyapı Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkan Yardımcısı Vivre Vimpari de protokolü yapılacak projenin bölge için büyük bir şans olduğunu söyledi.
 Vivre Vimpari, bölgedeki işletmelerin büyük çoğunluğunun nitelikli insan gücüne ihtiyacı dikkate alındığında projenin ilk ve en önemli çıktısının BİGEM'in kurulması olduğunu aktardı.
 BİGEM'in uygulayacağı aktif işgücü piyasası politikası sayesinde bir yandan bölgesel paydaşlarla KOBİ'lerin kapasitelerinin geliştirileceğini kaydeden Vimpari, diğer yandan da bölgede insan kaynaklarına daha fazla yatırım yapılması konusundaki farkındalığın arttırılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ZEKA bölgesinde bulunan illerdeki üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri, kaymakamlıklar, sendikalar ve belediyeler arasında protokol imzalandı.

 Törene Uşak Valisi Ahmet Okur, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan katıldı.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası