HABERLER  »  TUTSO GİRİŞİMCİLERİ HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

TUTSO GİRİŞİMCİLERİ HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB’ in ortaklaşa düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin sertifika töreni yapıldı.

Törene, KOSGEB Manisa Merkez Müdürü Recep ÖZÇEVİK, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Odamızın KOSGEB’ ile ortaklaşa düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin sekizincisini 26 Eylül 2013 tarihinde tamamlamış bulunmaktayız. Bugün Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan kişilere sertifikalarını vermek için bir araya geldik. 

Programın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır.

 KOSGEB’in yeni iş yeri açanlara verdiği,  30 bin hibe ve 70 bin geri ödemeli Girişimci desteğinin başta istihdam olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda,  önce yerelimizin sonra da ülkemizin kalkınması açısından önemi büyüktür. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu bilinçle daha çok girişimciye ulaşmaya çalışıyoruz. 

2013 yılı içerisinde 3 , toplamda sekizincisini düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonunda 230 kişi KOSGEB destekli iş yeri açma hakkını kazandılar. KOSGEB’e iş planını sunacak olan 27 girişimcimiz daha ‘Yeni Girişimci Desteğinden iş planları KOSGEB tarafından onaylandığı takdirde yararlanabilecekler. Amacımız yöremizdeki girişimci sayısı arttırmaktır. Proje hazırlama kültürünü de yaygınlaştırmalıyız. Burada aldığınız eğitimin size çok faydası olacaktır. Sertifika alacak tüm arkadaşlara iş yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.

KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep ÖZÇEVİK ise ‘Manisa merkez  ve ilçelerde toplam 75 eğitimin tamamlandığını, 8 eğitimin de önümüzdeki günlerde başlayacağı bilgisini verdi. Bugün sertifikalarını alan girişimcilerin eğitim sonrası işyerlerini açmaları halinde;

-İşletme Kuruluş Desteği olarak 3.000 TL,

- Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat Ve Ofis Donanım Desteği olarak 15.000 TL,

- İşletme Giderleri Desteği(Personel net ücretleri (asgari geçim indirimi net ücrete dahil edilmez), Kira, Elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makinelere ait yakıt giderleri) olarak aylık 1.000 TL ve toplam 12.000 TL olmak üzere genel toplamda 30.000 TL hibe destek verileceğini,

Alacakları makine, teçhizat için Sabit Yatırım Desteği adı altında faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz 70.000 TL Teminat Mektubu karşılığı kredi kullanabileceklerini ifade etti.

Ayrıca Yeni Girişimci Desteği için destekleme oranının %70 olduğunu, girişimcinin kadın veya özürlü olması durumunda bu oranın %10 artırılarak %80 olduğunu vurguladı.

Bu zamana kadar eğitimini tamamlayarak işletmesini kuran ve Yeni Girişimci Desteği almaya hak kazanan 288 girişimciye destek verdiklerini söyledi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası