HABERLER  »  Üye İhtiyaç Analiz Toplantıları 5, 11 ve 12\'nci Gruplarla Devam Etti

Üye İhtiyaç Analiz Toplantıları 5, 11 ve 12\'nci Gruplarla Devam Etti

19 Şubat 2024 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TUTSO), 'Üye İhtiyaç Analiz' toplantıları 5, 11 ve 12'nci meslek gruplarıyla devam etti.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerle bilgi alışverişinde bulunmak, istek ve şikayetlerini dinlemek amacıyla hayata geçirilen ‘Üye İhtiyaç Analiz’ toplantıları devam ediyor.

‘Üye İhtiyaç Analiz’ toplantıları kapsamında 5, 11 ve 12'nci meslek grupları ile TUTSO hizmet binasında bulunan Elit Restoranda, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın başkanlığında kahvaltılı toplantı gerçekleştirildi.

Aydın "3 Bin 851 Üyemize Hizmet Veriyoruz"

TUTSO'nun 4 yıllık stratejik planını hazırlamak için çıktığı yolda, meslek komitesi üyelerinin, genç ve kadın girişimciler kurulunun ve üyelerin katkılarını almak için toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Faruk Aydın, "Üyelerimizle birlikte durum değerlendirmesi yapmak, önümüzdeki dönemde yapılması gereken iş ve işlemleri oluşturmak istiyoruz. Stratejik plan, bir kurum, kuruluşun başarılı olabilmesinde bir rehberdir. Stratejik yönetim sürecinin başında, şu an nerede bulunduğumuzun tespiti çok önemli bu nedenle sizlerden çalışmaya katılım ve destek bekliyoruz.  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizin bugünkü ekonomik performansını sürdürülebilir kılmak, sanayiden, tarıma, ticaretten, ihracata tüm potansiyeli harekete geçirmek için paydaşları ile birlikte etkin birliktelikler sağlayarak tüm gücümüzle çalışmakta, şehrimizin en köklü ve güçlü kuruluşu olarak üyelerimize ve Turgutlu’muza hizmet etmekteyiz. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızın gücü 15 meslek komitesi 9 yönetim kurulu üyesi 35 meclis üyesi 81 meslek komitesi üyesi 35 kadın girişimciler kurulu 35 genç girişimciler kurulu üyesi ve konusunda uzman 8 personeli ve 3 bin 851 toplam üyesinden gelmektedir" dedi.

Aydın "TOBB Anaokulumuz Yeni Dönemde Açılıyor"

Ergenekon Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve önümüzdeki eğitim döneminde faaliyete geçirilecek olan 14 milyon yatırım bedelli, 8 derslik anaokuluyla ilgili olarak bilgi veren Başkan Aydın "TUTSO olarak TOBB destekleri ile kurduğumuz Ergenekon Mahallesindeki TOBB Anaokulumuz yeni eğitim, öğretim yılında öğretime başlayacak. Yine Odamız bünyesinde Tahkim ve Arabuluculuk hizmetlerini sunmak için çalışmalarımız hızla sürüyor. Dış Ticaret hizmetleri için danışmanlık faaliyetleri yürütmek üzere yine dış ticaret ofisimizi yakın zamanda faaliyete geçireceğiz. Odamız bünyesinde pazartesi ve Cuma günleri KOSGEB bilgilendirmesi için Manisa KOSGEB’den bir uzman odamızda hizmet sunmaya başladı. Yine geçtiğimiz günlerde dijital ehliyet hizmetlerini odamızda sunmaya başladık. Ulaştırma Bakanlığının belgelendirme hizmetleri içinde çözüm noktası olmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Aydın "Turgutlu Teknoloji Geliştirme Merkezi İçin Çalışıyoruz"

Teknolojinin hayatın her anında yanımızda olduğunu ve bunun geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Aydın, ilçeye 'Teknoloji Geliştirme Merkezi' kurulması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Aydın "Teknolojik gelişime önem veriyoruz. Bu nedenle Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji fakültemiz bünyesinde İlçemizde bir kuluçka merkezi ve Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruluşu için çalışmalara devam ediyoruz. Turgutlu’muzun tüm paydaşları ile ilçemize ait ekonomik değerlerin hayata kazandırılması için çalışıyoruz. Bu çalışmaları daha etkin kılmak üzere paydaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz" dedi.

Aydın "Ben Yok, Biz Varız"

Aydın "Sizlerin değerli görüşleri ile yapacağımız planlamanın gelecek çalışmalarımıza etkin bir şekilde yansıması sizlerin bu çalışmaya ancak etkin katılımlarınız ile mümkün olacaktır.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasını yönetirken temel felsefemiz 'Ben Yok Biz Varız' oldu. Yaptığımız çalışmalarda sizlerin görüş ve önerilerini ve taleplerini alarak çalışmalarımıza yön verdik. Şimdiden katılım ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor, yapılan çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

TUTSO Başkanı Faruk Aydın’ın konuşması sonrasında, Egeko Danışmanlık yönetici Caner Urhan'ın koordinasyonunda, grup üyelerinin sektörleriyle ilgili olarak yaşadıkları sıkıntılar ile istekleri konusunda çalışma yapıldı.