HABERLER  »  TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, İzmir Ege Medya Platformu Üyelerini Ağırladı

TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, İzmir Ege Medya Platformu Üyelerini Ağırladı

16 Eylül 2022 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Ege Bölgesinde görevli gazeteci ve köşe yazarlarından oluşan Ege Medya Platformu üyelerini konuk etti.

İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ile İzmir ve Manisa’da görev yapan gazeteci ve köşe yazarlarından oluşan heyet, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda ağırlayan yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın, TUTSO, Turgutlu ve çevresi hakkında bilgiler paylaştı.

Kahvaltılı olarak organize edilen etkinlikte, İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan “İzmir’den Egeye doğru, bölgesel nitelikle Uşak, Manisa, Aydın, Denizli, Afyon, Balıkesir, Muğla gibi illerden arkadaşlarımızla bir araya gelerek yeni bir oluşum ortaya çıktı. Bu model hakikatten Türkiye’de örnek bir model,  bölgesel bir oluşum haline geldik. Ege Bölgesinden 100’ü aşkın gazeteci grubumuzda şuan. Mesleki reflekslerle bir araya geldiğimiz oluşum. Bu şekilde yapmış olduğumuz toplantılarda haber kaynaklarımızla bir araya geliyoruz. Sektörlerde, siyasette, çeşitli alanlarda neler oluyor, neler bitiyor buna dair sahada gazetecilik yapıyoruz aynı zamanda. Şehirlerinde ekonomileriyle ilgili olarak gelişmeleri, bugün burada olduğu gibi yerinde görme ve dinleme imkanıda elde etmiş oluyoruz. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanımız, aynı zamanda TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanıda kendilerine bizi burada misafir ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmir Ege Medya Platformu üyeleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın 15 meslek grubunda 2 bin 600 üyesine hizmet veren bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğunu bildirdi.

Göreve geldikleri günden bugüne üyelerin sorunlarını gidermek, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak, hizmet yapılarını daha kaliteli bir hale getirerek güçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, TUTSO’nun eğitim, sağlık ve emniyet gibi birçok konuda destek sağladığı açıkladı.

Aydın, “Odamız kalite yönetim sistemi belgesi, müşteri memnuniyet sistemi belgesi ve akreditasyon  belgesine sahip yani uluslararası arenada kaliteden ödün vermeden uluslararası standartlara uygun hizmet veren bir oda. Bu hususta  bir çok kriterden her yıl denetlenen odamız kaliteden ödün vermeden hizmetlerini yürütmeye devam ediyor. Yine ilçemizde ekonomik yapının gelişmesi için projeler yürütüyoruz, hizmet binamızın üzerine güneş enerji sisteminden yararlanarak elektrik enerjisi üretmeye başladık makine ve gıda sanayimizin gelişimi için projeler yürütüyoruz. Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yönetimine girdik. Mesleki eğitim çalışmalarına ve nitelikli eleman sorununa lokalde çözüm bulmaya çalışıyoruz, Bunun için ilçemizdeki tüm meslek liselerimiz ve çıraklık eğitim merkezimizle ,meslek yüksekokulumuz ve teknoloji fakültemiz ile ortaklaşa çalışmalar içerisindeyiz. Salihli Ticaret ve Sanayi Odamızla ortaklaşa mesleki eğitim projemizi yürütüyoruz. Yine ilçemizde ARGE ve inovasyon kapasitemizin artması için ilçemize TEKMER kazandırmak ve Ahmetli ilçemize organize sanayi bölgesi kurmak istiyoruz. Üyelerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim çalışmaları ve güncel gelişmeleri aktarmak üzere seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Üyelerimizin KOSGEB, Zafer Kalkınma Ajansı gibi kaynaklardan daha etkin bir şekilde faydalanması için danışmanlık ve yönlendirme faaliyetleri yürütüyoruz.

Odamızın Hizmet kapasitesini artırmak Turgutlu halkına lokalde hizmet vermek için çalışmalar yürüttük özellikle sigortacılık işlemleri ,dijital ehliyet ,ihracat evraklarının tasdiki ,iş makinesi tescil işlemleri ,K belgesi işlemleri, Kapasite Raporu, Bilirkişi ve Eksper işlemleri  kosgeb ve iş kur işlemlerinin odamızdan yapılarak üyelerimize tek merkezden hızlı ve kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Yine Odamız Bünyesinde Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi ile İhracat Destek Ofisi kurmak için çalışmalarımıza başladık. Dijital dönüşüm çağında oda hizmetlerimizi dijitalleştirmek sureti ile çağa ayak uydurarak birçok hizmetimizi online olarak vermeye başladık. Geçtiğimiz aylarda tüm meslek gruplarımızı toplayarak sorunlarını ve taleplerini dinledik. Üyelerimizin en çok yakındıkları sorunların başında enerji maliyetleri ve finansmana erişim konuları gelmekte. Özellikle elektrik firmalarının fiyat artışları ve buna bağlı olarak tek taraflı sözleşme feshileri ve yeni sözleşme öncesi üyelerimizden teminat artırmalarını talep etmeleri konusunda üyelerimiz şikayetçi. İlçemiz önemli bir Ticaret ve Sanayi merkezi olmakla birlikte Gediz Havası üzerinde yer alması nedeni ile verimli topraklara sahip bir ilçe bu nedenle önemli gelir kaynaklarından biriside tarım ve hayvancılık özellikle sultaniye üzüm pamuk ve domates, salatalık öncelikli olmak üzere birçok tarımsal ürün  ve son dönelerde başta erik kiraz olmak üzere meyvecilik ilçemizin önemli gelir kaynaklarından” dedi.

Başkan Aydın, konuşması sonrasında gazetecilerden gelen soruları cevapladı.