HABERLER  »  TUTSO TOGG\'a Kavuştu

TUTSO TOGG\'a Kavuştu

26 Eylül 2023 -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'na, yerli ve milli araç TOGG teslim edildi. Oda hizmet aracı olarak envantere kaydedilen aracı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın teslim aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79. Genel Kurulu’nda yapılan kura çekimi neticesinde 135. sıradan teslim almaya hak kazandığı yerli ve milli ilk elektrikli otomobil TOGG, Turgutlu Ticaret ve Saanayi Odası'na (TUTSO) teslim edildi.
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı ve TOBB’un da hissedarı olduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli otomobil, TUTSO'da hizmet aracı olarak envantere kaydedildi.
TOGG’u Oda adına teslim alan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın,“Türkiye'nin ilk elektrikli otomobil fabrikasının kurulmasında etkin rol oynayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun girişimleri ile ülkemizdeki oda ve borsalara TOGG kazandırılması yönündeki çalışmalarda 135. sırayı çekmiştik. Bugünde sıra bizlere ulaştı, yerli ve milli aracımız teslim edildi. Türkiye’nin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili TOGG’u teslim almanın gururunu yaşıyoruz. Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve aracın üretiminde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" dedi.