HABERLER  »  TUTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

26 Temmuz 2022 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2022 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkan vekili Cem Deligöz’ün açılış konuşmasıyla başladı.

2022 yılı Haziran ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2022 Yılı Haziran ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın, Talep ve Sorunları Ekonomik Şurada Bildirdik

TOBB Yönetim Kurum Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen Ekonomik Şuraya katıldıklarını belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleşen Ekonomik Şuraya katılım sağladık. TUTSO üyelerini dinliyor programı kapsamında üyelerimizden gelen talepler başta olmak üzere, Turgutlu ve bölgemizde iş dünyasının yaşadığı sorunları ve talepleri dile getirdik. Özellikle Araç Muayene istasyonunun ilçemiz açısında elzem bir konu olduğunu bir kez daha toplantıda ifade ettik” dedi.

Aydın, TSE Denetimlerinden Başarıyla Geçtik

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın TSE Denetimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Aydın, “TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Sistemi belgelerine sahip ve aynı zamanda TOBB Akreditasyon sistemine dahil bir oda ve bu kalite yönetim sistemlerinin devamlılığı açısından her yıl düzenli denetime dahil oluyor. Bu sene yapılan tetkikler sonucu Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamız denetimleri başarı ile tamamlayarak kalite sisteminden taviz vermeden çalışmalarına devam ettiğini bir kez daha gösterdi. Oda üyelerimize en iyi en kaliteli  hizmeti vermek için kendimizi sürekli olarak yeniliyoruz, geliştiriyoruz” dedi.

Başkan Aydın, “Asgari ücretteki güncelleme neticesinde 5174 sayılı kanun gereği kayıt ücreti ve aidat yönetmeliğimiz gereği tavan ve taban ücretlerimiz asgari ücrete endekslenmiş durumda. Taban ücret brüt asgari ücretin 1/10 az olamaz tavan ücrette brüt asgari ücretin yarısından fazla olamaz hükmü gereği TOBB’dan gelen yazı doğrultusunda kayıt ücretlerimizi yenilemek durumunda kaldık. Yine 2022 yılında artan giderlere bağlı olarak da artan gelirlerimiz mevcut bu doğrultuda önümüzdeki ay 2022 yılı bütçemize ek bütçe yapma gereksinimimiz doğdu gerekli çalışmaları tamamlayarak ek bütçemizi meclisimizin onayına gelecek ay içerisinde sunacağız” dedi.