HABERLER  »  TUTSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

27 Şubat 2023

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2023 yılı Şubat  ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Şubat ayı meclisi, TUTSO Meclis Başkan vekili Tamer Çalış’ın

açılış konuşmasıyla başladı.

2023 yılı Ocak ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2023 yılı Ocak ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın “TOBB ve Resmi Kurumlarla Koordinasyon İçerisinde Bulunduk”

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde hissedilen, depremler nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü dile getiren TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Depremin ilk anından itibaren TOBB ve bölgedeki kurumlarla irtibata geçerek çalışmalar yapmaya başladık. Depremin ilk anından itibaren TOBB’la beraber hareket ederek devlet kurumlarımızla koordinasyon içerisinde devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık” dedi.

Aydın “TUTSO Gönüllü Heyetimiz Bölgede Çalışmalarda Bulundu”

Turgutlu’da başlatılan yardım kampanyasına üyelerle birlikte destek olduklarını belirten başkan Aydın, “başlatılan yardım kampanyası kapsamında bölgeye giden tırların mazot ihtiyacını karşıladık. Yine 10. meslek grubumuzun talebi üzerine çevre ve şehircilik bakanlığımızla koordinasyon içerisine girerek bölgedeki binaların hasar tespitlerinde görev almak isteyen 12 gönüllü üyemizin bölgeye intikalini sağladık. Bu esnada acil insani yardım malzemelerini de bölgeye gönderdik. Meclis üyemiz Halil Kaya kardeşimizde bölgeye ekibimizle giderek çalışmalarda bulundu başta kendisi olmak üzere tüm gönüllü ekibimize ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Manisa Celal Bayar Üniversitemizin doktorlarından oluşan 70 kişilik ekibin bölgeye transferini, bölgede çalışan doktorlarında geri intikalini sağladık. Yine 2 adet konteynır alımı yaparak bölgeye göndereceğiz” dedi.

Aydın, “TOBB Kalıcı Konut Kampanyası Başlatıldı”

TOBB tarafından bölgedeki yaraları sarmak için kalıcı konutlar yapılması amacı ile nakdi yardım kampanyası başlatıldığını belirten Başkan Aydın, “TUTSO olarak başlatılan bu kampanyaya 100 bin lira bağışladık. Değerli Meclis üyelerimiz başta olmak üzere tüm üyelerimizden bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz. TOBB olarak bölgeye kalıcı konut yapımı birinci önceliğimiz olmuş durumda .

Değerli Üyeler Ülke olarak deprem gerçeği ile yaşamak ve bu tür afetlere hazırlıklı olmak durumdayız. Bunun için önümüzdeki günlerde meclis toplantımıza konusunda uzman bir akademisyeni getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Depremde Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Gün birlik olma günü. Gün yaralarımızın hep beraber sarma günü” dedi.