HABERLER  »  TUTSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2023 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Mayıs ayı meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

2023 yılı Nisan ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2023 yılı Nisan ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın “Seçimler Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olsun”

Başkan Aydın “14 Mayıs Pazar günü birinci etap, 28 Mayıs Pazar günü 2.etap olmak üzere ülkemiz seçim süreçlerini tamamlamış TBMM seçilen milletvekillerimiz ve 23.Dönem cumhurbaşkanımız seçilmiştir. Seçimlerde gösterdiği başarıyla milletimizin teveccühünü tekrar kazanan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Türkiye’de bir defa daha milli irade tecelli etmiş ve milletimiz tercihini yapmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Yüksek bir katılımla milletimiz geleceğine ve demokrasiye sahip çıkarak, ülkemizin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Yine Manisa’mızı temsil hakkı kazanan milletvekillerimiz ; Bahadır Yenişehirlioğlu ,Murat Baybatur ,Tamer Akkal ,Ahmet Mücahit Arınç ,Özgür Özel , Ahmet Vehbi Bakıroğlu , Bekir Başevirgen,  Selma Aliye Kavaf ,Erkan Akçay ,Şenol Suat’ı buradan bir kez daha tebrik eder ilçemiz ve ilimiz adına yapılacak çalışmalarda birlik içerisinde çalışacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Artık seçim dönemi bitmiştir. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutladığımız bugünlere nasıl gelindiğini daha iyi anlama, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu bir Türkiye için hep beraber daha çok çalışma zamanıdır. Artık gün ekonomiyi konuşma ihracatı konuşma günüdür” dedi.

Aydın “TOBB Genel Kuruluna Katılacağız”

Başkan Aydın “30 Mayıs - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında TOBB seçimli genel kurulunu gerçekleştirmek üzere Ankara’da olacağız. TOBB başkanımız sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve yeni yönetim kurulunun ve birliğimizin yeni organlarının oluşumunu gerçekleştireceğiz. İlk seçildiği günden bugüne vizyonu ile camiamızın büyük bir değişimine vesile olan başkanımızla bir dönem daha beraber çalışmanın mutluluğu bizler için önemli.  Şimdiden Çarşamba günü gerçekleşecek TOBB seçimlerimizin de camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aydın “İstanbul’un Fethi Kutlu Olsun”

Başkan Aydın “Bugün 29 Mayıs 2023 İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünde, büyük kahramanlık öyküsünü yeniden hatırlıyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in liderliğindeki askerlerin cesareti ve kararlılığıyla gerçekleşen bu zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu simgeler. İstanbul'un Fethi'nin kutlu olsun. Bu vesile ile Buradan bugüne kadar vatanı için canını vermiş tüm Şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

TUTSO Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın’ın konuşması sonrasında dilek ve temennilerde söz alan Meclis Başkanı Yavuz Semizler “6 Nisan 1453’de başlayıp, 29 Mayıs 1453 bitip, 53 gün süren bir savaştan sonra İstanbul’u kazanmamızın 570’nci yılını kutluyorum. Tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Allah onlardan razı olsun inşallah. Onların sayesinde bu bayrağın altında yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ankara’da Genel kurulumuz var. Hem odalarımız hem de ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk defa 2 turlu bir seçim geçirdik. Tekrar Cumhurbaşkanımız seçilen sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Umuyoruz hızlı kararlar alınıp bütün sorunları ivedilikle çözmekte başarılı olurlar” dedi.