HABERLER  »  TUTSO Heyetinden Kosova\'daki Kardeş Odaya Ziyaret

TUTSO Heyetinden Kosova\'daki Kardeş Odaya Ziyaret

19 Eylül 2023 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) heyeti,  kardeş oda protokolü imzaladıkları Kosava'nın Gilan şehri Ticaret Odası'nı ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Gilan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tahiri'nin imzalarını attığı, iki oda üyelerine daha iyi hizmet vermek ve yeni pazarlar açmayı hedeflenen 'kardeş oda' protokolü sonrasında TUTSO heyeti Kosovaya giderek ziyaretlerde bulundu.
İlk ziyaretini Gilan Ticaret Odası'na gerçekleştiren Başkan Faruk Aydın ve TUTSO heyeti daha sonra ise Gilan belediye başkanı Alban Hyseni’yi ziyaret etti.
Gilan ve bölge hakkında tarihi, ekonomik ve kültürel bilgilerin verildiği ziyarette, Başkan Aydın'da Turgutlu ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler verip, başkan başkanı Alban Hyseni’yi Turgutlu'da misafir etmek istediklerini belirtti.
Gilan Ticaret Odası Yönetim Kurulu ile TUTSO Yönetim Kurulu bir araya gelip, iki ülke arasında yapılabilecek ticari faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Gilan ticaret odası başkanı İbrahim Tahiri ziyaretimizden duyduğu menuniyeti dile getirdi.
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Geçtiğimiz yıl Gilan Ticaret Odası tarafından odamızla kardeş oda olma yönünde talep gelmişti. Kosova ile tarihi ve kültürel birlikteliğimizin ekonomik bir iş birliğine dönmesi noktasında bu talep bizleri memnun etmişti. Bu kapsamda Gilan Ticaret ODası heyetini ilçemizde ağırlamış, kardeş oda protokolü imzalamış ve ilçemizin önemli sanayi kuruluşları ile esnaflarını ziyaret etmiştik. Bugünde TUTSO olarak biz Kosova'ya gelip çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Amacımız her 2 ülke arasında ticareti arttırmak ve yeni pazarlar oluşturmak" dedi.