HABERLER  »  TUTSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

29 Kasım 2021 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Kasım ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

               Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Kasım ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkan vekili Tamer Çalış açılış konuşmasıyla başladı.

               Mecliste 2021 yılı Ekim ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

               2021 Yılı Ekim ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

               Yönetim kurulunun izahatları bölümünde TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın "Gelir Vergisi dilimleri yükseltilmeli, asgari ücret desteği artırılmalıdır"

Başkan Aydın, "Döviz kurlarının artması reel sektörümüzü tedirgin etmektedir. Temennimiz piyasadaki faizlerin ve enflasyonun düşeceği, finansal istikrarın tesis edileceği ortama en kısa sürede kavuşmaktır. Önümüzdeki günlerde Asgari ücret görüşmeleri başlayacak; İş dünyamızın en önemli paydaşları alın teri ile ekmeklerini kazanan işçilerimiz için  asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde artırılması gerekmektedir. Ancak işletmelerimizin zarar görmemesi için işveren üzerindeki işçi maliyetlerin düşürülmesi gerekmektedir. Asgari ücrette vergi kaldırılmalı. Gelir Vergisi dilimleri yükseltilmeli, asgari ücret desteği artırılmalıdır" dedi

Aydın "Kuyum Ticareti Yetki Belgesi İçin Odamıza Başvurmaları Gerekmektedir"

Kuyum Ticareti ile iştigal olan üyelerin yetki belgesi almak için TUTSO'ya başvurması gerektiğini belirten başkan Aydın, "14 Nisan 2021 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kuyum Ticareti hakkında yönetmelik kapsamında kuyum ticareti işi ile iştigal olan üyelerimize yetki belgesi alması zorunluluğu getirilmiştir. Ticaret bakanlığımız kapsamında düzenlenen yetki belgelerinin alınması hususunda odamız tarafından üyelerimize destek olunmaktadır. Yetki belgesi almak isteyen üyelerimiz odamıza müracaat ederek başvurularını gerçekleştirebilir" dedi.

Aydın "Dijital Ehliyet Verme Yetkisi Odamıza Verilmiştir"

Takograf cihazlarında kullanılan dijital ehliyetlerin TUTSO'da verilmeye başlandığını belirten başkan Aydın, "Şoför esnafımızın sayısal takograf cihazında kullandığı halk tarafından dijital ehliyet olarak adlandırılan sürücü kartı, servis kartı, şirket kartı başvuru işlemleri ile ilgili TOBB yaptığımız başvuru olumlu sonuçlanmıştır. Kamyon, kamyonet, otobüs sahipleri bundan böyle Manisa’ya gitmeden işlemlerini odamızdan halledebilecek. Odamız üyelerinden ve taşımacılık işiyle uğraşan bölgemizdeki esnaftan gelen yoğun talep üzerine dijital takograf kartı verme yetkisini TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun desteğiyle Turgutlu’ya getirdik. Bu konudaki destekleri için Başkan Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız. Bu hizmetimizin şoför esnafına hayırlı olmasını dileriz. Odamızda hizmet çeşitliliğini ve hizmet kalitesini artırmayı ve yerinden hizmeti üyelerimize bizzat sunmayı ilke edinmiştir" dedi.