HABERLER  »  TUTSO\'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

TUTSO\'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart 2023 -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik yaptı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, TUTSO Kadın Girişimciler Kurulu ve Proje Yürütme Kurulu'nda yer aldığı Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kadın öğretmenleriyle kahvaltıda biraraya geldi.
TUTSO Hizmet Binası'nda yer alan Elit Restoran'da düzenlenen etkinlik sonrasında başkan Aydın, katılımcılara günün anlamına hediye takdim etti.
"Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımızın, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır" şeklinde konuşan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Atatürk, kadınlarımızın medeni, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu. Türk kadınının bu durumunu Atatürk’ün şu sözü en güzel şekilde ifade eder: "... Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez". Türk kadını, 1934'te yapılan anayasa değişikliği ile Avrupa ülkelerinin birçoğundan önce, milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır. Kadınların modern hayattaki konumları toplumların modernleşme ve sanayileşme tecrübeleriyle yakından ilişkilidir. Bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinden biri de kadınların iş hayatındaki oranıdır.
Ülkemizin gelişmesindeki en önemli role sahip olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyoruz" dedi.
Düzenlenen etkinliğe, TUTSO Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın ve eşi Fahriye Aydın, Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü Safa Karpat, TUTSO Kadın Girişimciler Kurulu temsilcileri Asuman Demirdöver ve Semahat Ünel, kadın girişimciler kurulu üyeleri ve öğretmenler katıldı.