HABERLER  »  TUTSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

26 Eylül 2022 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2022 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler'in açılış konuşmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

2022 yılı Ağustos ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2022 yılı Ağustos ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Aydın "Odamızın tadilatı için TOBB'den Odamıza 1 milyon 380 bin lira geldi"

Bir diğer gündem maddesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB), 5 yıl tadilat ve tamirat için ödenek alınmayacağının taahhütü görüşüldü ve oybirliği kabul edildi.

Gündem maddesi ile ilgili olarak söz alan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Odamızın girişi çok iç açıcı değildi, bizlerde bu konuyla ilgili olarak çalışmaya başladık. Bu süreçte TOBB'un Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsalar Başkanı odamızı ziyaret etti. Kendisine konuyu aktardık. Bize destek olmalarını istedik. TOBB Başkanımız Rifat Hisarciklioğlu'na da konuyu ilettik. Onlarda bize 1 milyon 380 bin lira odamızın tadilat ve bakımı için para gönderdiler. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, çok büyük bir ivme kazandı. İnşallah odamızın girişinden, 2'nci katına kadar güzel bir yenileme çalışması yapacağız" dedi.

70 Üniversite Öğrencisine Burs

Gündemin diğer maddesi, üniversite öğrencilerine verilen burs sayısı ve ödeneğin yükseltilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Yapılan açıklamada 8 ay boyunca verilen bursun 70 öğrenciye ve aylık 400 liraya yükseltildiği belirtildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın "Odamızı Turgutlu'ya yakışır bir şekilde hep beraber yönettik"

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan seçimlerin tüm oda üyelerine ve ilçeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Aydın, "siz değerli meclis üyelerimizle birlikte burada 4 yıl hizmette bulunduk. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerçekten güzel işlere imza attık. Turgutlu, hem Türkiye, hemde bölgesel olarak çok büyük ivme ve itibar kazandı. Bürokrasi ile çok iyi iç içe çalıştık, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Valilerimizi, kaymakamlarımızı, Jandarma komutanlarımızı, emniyet müdürlerimizi, siyasi parti grup başkanvekillerimizi, hatta bakanlarımıza kadar bir çok ismi burada ağırladık. Odamızı Turgutlu'ya yakışır bir şekilde hep beraber yönettik" dedi.

Aydın "Odamızı kendi gelirini sağlayan bir oda haline getirdik"

Göreve geldikleri günden beri odanın daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını belirten başkan Aydın, "Biz yönetim kuruluna gelmeden önce odamızın 25 kuruş geliri yoktu. Biz ne yaptık 1 yıl içerisinde 450 bin lira gelir yarattık. Güneş enerjisi, restoran ve market ile odamıza gelir sağladık. Turgutlu'da KOSGEB destekli 150 firma açılmasına vesile olduk. Turgutlu Ticaret ve Sanayi odası meclisi ve yönetimi olarak üyelerimizi ve iş dünyamızı temsil ediyor, bütün sıkıntılarını ilgili mercilere aktarıyoruz" dedi.

Aydın "Amaç hizmet etmek"

Başkan Aydın "TUTSO yönetim kurulu olarak, siz değerli meclis üyelerimizin aldığı kararları hayata geçirmek için çalıştık. Sizlerden aldığımız güçle güzel çalışmalara imza attık. Bu sene 15 meslek grubumuzda yer alan üyelerimizle toplantılar düzenledik ve bunların devam etmesi istiyoruz. Biz sizden aldığımız güçle bugüne kadar yaptığımız işleri gerçekleştirdik. Buradan 25 kuruş hak huzur almadan, işimizden, aşımızdan zaman ayırarak burada hizmet ettik. Amaç budur, amaç hizmet etmektir. 4 yıl içinde yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın'ın konuşması sonrasında dilek ve temennilerde açıklamada bulunan Meclis başkanı Yavuz Semizler "siz değerli meclis üyelerimize, hem kendi meslek grubunuza hemde odamıza yapmış olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepimizin odamıza ve Turgutlu'muza katkısı var. Yönetim kurulu başkanımız Faruk Aydın'ın sürekli dediği gibi ben değil, biz varız. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde güzel çalışmalara imza attık, beraber çalıştık" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclisinde 2018 - 2022 yılları arasında görev yapan meclis üyelerine, Meclis Başkanı Yavuz Semizler ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın tarafından teşekkür belgesi verildi.