HABERLER  »  TUTSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

31 Ekim 2023 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2023 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Ekim ayı meclisi, TUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz’ün açılış konuşmasıyla başladı.
Deligöz, “Hafta sonu Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ile kutladık. Bundan 100 yıl önce; bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konarak Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir ifadeleriyle ilan edilmiştir. Halkın egemenliğine dayalı yönetim olan Cumhuriyet Bayramımızı nice yüzyıllara diyerek bir kez daha kutluyorum. Bu vesile ile büyük önderimiz M. Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu arada İsrail tarafından Filistin’in Müslüman halkına yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz. Hiçbir din, hiçbir inanç, sivil halka, bebeklere, savunmasız kadın ve çocuklara zulmü öngöremez. Zorlu bir süreç içerisinde olan ekonomimizin gidişatı hakkında bizlere bilgi vermek için burada olan odamızın akademik danışmanı çok değerli hocamız Prof. Dr. Mahmut Kargın’a hoşgeldin diyorum. Hocamızın ekonomik öngörüleri biz iş insanlarımız için çok değerlidir” dedi.

2023 yılı Eylül ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.
2023 yılı Eylül ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

TUTSO tarafından Yüksek Öğrenim Öğrencilerine verilen burslar görüşüldü.

TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı tarafından yapılan açıklama sonrasında öğrenci burslarının yükseltilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Kafe ve Restoran işletmelerinin fiyat tarifesi hakkında 8. Meslek komitesinin kararları görüşüldü ve fiyat tarifesi oluşturulması oybirliği ile kabul edildi.
Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun”

Aydın “Pazar günü Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm ülkede coşku ile kutladık. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu hep beraber yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor, toprakları kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Aydın “Kredi ve Yüksek Faiz Oranlarını Dile Getirdik”

23 Ekim Pazartesi günü TOBB tarafından düzenlenen Ege Bölgesi oda ve borsaları istişare toplantısına katıldıklarını belirten Başkan Aydın” TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda sizlerden ve üyelerimizden gelen sorunları başkanımıza iletme fırsatı bulduk. Özellikle kredilerdeki daralma ve yüksek faiz oranları nedeni ile üyelerimizden gelen talep ve şikâyetleri ve çözüm önerilerimizi ilettik” dedi.

Aydın, “Üyelerimizin Ticari İlişkilerini Artırmak İçin Çalışıyoruz”

TUTSO olarak üyelere en iyi hizmeti vermek ve ekonomik ilişkileri arttırmak için çalışmalarını sürdüklerini belirten Aydın, Ankara’da Kosova heyetini, Turgutlu’da ise Kuzey Makedonya heyetini ağırladıklarını belirtti.

Aydın “Ankara’da TOBB başkanımızı ziyarete gelen ve kardeş odamızı ziyaretimiz esnasında ilişkilerimizi geliştirdiğimiz Kosova Odalar Birliği Başkanı Lulzim Rafuna ve yönetim kurulu üyeleri ile Ankara'da bir araya gelip, kendilerini ağırladık. Kendileri ile Turgutlu ile Kosova arasında ticari ilişkilerin arttırılması ve bölgelerimizin ekonomisi ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Ayrıca Kuzey Makedonya Cumhuriyeti; Çaşka Belediye Başkanı Goran Stojanovski,  Kriva Planka Belediye Başkanı Saso Mitovski, Rosoman Belediye Başkanı Stojan Nikolon Mayor ile Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ı odamızda misafir ettik. Kendilerine odamız faaliyetleri ve ilçe ekonomimiz hakkında bilgiler verdik.

Makedonya ile ilçemizdeki sosyal ve kültürel birlikteliklerin ekonomik ilişkilere dönüşmesi noktasında istişarelerde bulunduk” dedi.

Meclis toplantısı TUTSO Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Karğın'ın, Türk ve Dünya ekonomisiyle ilgili sunumuyla sona erdi.