HABERLER  »  TUTSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

27 Aralık 2022 -

TUTSO’nun 2023 Yılı Bütçesi 6 milyon 400 Bin Lira Oldu

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2022 yılı Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 2022 yılının son meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

2022 yılı Kasım  ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2022 yılı Kasım ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

2023 yılı tahmini bütçesi görüşüldü.

TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı tarafından 2023 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi kalem kalem okundu ve oylandı.

Denk bütçe olarak açıklanan 2023 yılı bütçesi 6 milyon 400 bin lira gelir ve gider olarak oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Aydın “TUTSO’ya Arabulucuk ve Tahkim Merkezi Kazandıracağız”

Yeni yılın ülkemize, ilçemize ve üyelerimize hayırlı, bol kazançlı ve sağlıklı günler getirmesi temennisi ile konuşmasına başlayan Başkan Aydın, “TOBB’ dan gelen destekle beraber TUTSO hizmet binamızda tadilat çalışmalarına başladık. Yapacağımız tadilat ile beraber giriş kattan başlayıp, başkanlık katımızı da yeniden dizayn edeceğiz. Tadilatla birlikte bir özürlü tuvaleti, kuracağımız arabuluculuk ve tahkim merkezi için odalar yapacağız.  Ayrıca arşiv alanımızı da yenileyeceğiz. Yaklaşık 3 ay sürecek çalışmalar sonucunda daha kullanışlı ve görsel olarak daha güzel bir bina ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Aydın, “İlçemize TOBB Destekli Bir Anaokulu Kazandırdık”

TOBB tarafından Ergenekon mahallesine 8 derslikli modern bir anaokulunun yapımının devam ettiğini belirten Başkan Aydın, “TOBB destekleri ile yine ilçemize bir anaokulu kazandırıyoruz. Ergenekon Mahallesinde yapılan anaokulunun 2023 yılında eğitim ve öğretime açılması için çalışmalar devam ediyor. Buradan desteklerinden dolayı TOBB başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. TOBB anaokulu ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Aydın, “Bütçemiz odamıza ve üyelerimize hayırlı olsun”

2023 yılı bütçesinin 6 milyon 400 bin lira gelir ve gider olarak denk bütçe olarak hazırladıklarını belirten başkan Aydın “Geçen yıl bütçemize yaklaşık %55 lik bir artış öngördük. Bütçe ve aidat tarifelerimiz brüt asgari ücrete endeksli olduğu için bu rakamları dikkate alarak tarifelerimizi oluşturduk. Bütçemizin odamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aydın “Gelir Vergisi Dilimlerinin Güncellenmesini Bekliyoruz”

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Asgari Ücretin 8 bin 506 lira açıklandığını belirten Başkan Aydın, “Yapılan zam oranının çalışanlarımızı rahatlatacak olmasından son derece memnuniyet duymaktayız. Sürdürülebilir bir üretim ve iş barışının istikrarı açısından, sanayicimiz 2023 yılında inanıyorum ki çalışanlarıyla birlikte gereken sorumluluğu gösterecektir. Bütün bunlar dikkate alınarak açıklanan asgari ücret, toplumumuza hayırlı olsun. Bununla birlikte İş dünyası olarak beklentimiz Gelir Vergisi dilimlerinde güncellemenin olması, asgari ücretteki artış oranında vergi dilimlerinde artışın gerçekleştirilmesi ve işverenlerimizi de rahatlatacak bazı ek düzenlemelerle sistemin sürdürebilirliğinin sağlanacağını düşünüyoruz” dedi.