HABERLER  »  TUTSO 2024\'nın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO 2024\'nın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

30 Ocak 2024 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2024 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 2024 yılının ilk meclisi, TUTSO Meclis Başkan Vekili Tamer Çalış’ın konuşmasıyla başladı.
2023 yılı Aralık ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2023 yılı kesin mizan, bilanço ve kesin hesaplarının tasdiki ile yönetim kurulu ibrası görüşüldü.

TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı tarafından mizan, bilanço ve kesin hesaplar okundu ve oylandı.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın “İş dünyası olarak zor bir süreçten geçiyoruz”
Aydın, “Bildiğiniz üzere Merkez Bankası politika faizi geçtiğimiz günlerde 250 baz puan daha artış ile %45 seviyesine çıktı. Faizlerin 2024 3. Çeyreğine kadar yüksek seyrini koruyacağını düşünüyoruz. Bir yandan enflasyonla mücadele ederken bir yandan da üretimin, istihdamın ve ihracatın öncelikle dirildiği politikaların bir denge içinde götürülmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizmek isterim. Yatırım ve istihdam ortamındaki daralmalar ekonomik anlamda önümüzdeki günlerde inşallah kronik bir sorun olarak başımızı ağrıtmaz. İş dünyası olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Üreten istihdam yaratan tüm üyelerimiz ve camiamızdaki kişilerin Allah yardımcısı olsun” dedi.

Aydın “Sorun ve çözüm önerilerimizi bakanımıza ileteceğiz”

Aydın “Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Polat beyin katılımları ile 1 Şubat 2024 Perşembe günü TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret odaları müşterek konsey toplantısını gerçekleştireceğiz. Tacir ve sanayimizin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi bakanımıza ileteceğiz. Bu hususta dile getirilmesini istediğiniz konuları bizlere iletebilirsiniz. Öncelikle yüksek faiz nedeni ile finansmana erişimdeki zorluklar ile birlikte tacirlerimiz için esnaf kefalet benzeri bir sistemin camiamız içinde önemli olduğunu yazılı olarak ilettik aynı zamanda nitelikli eleman sorunu çeken sanayicimiz için mevcut meslek liselerimizin niteliğinin artması ve meslek lisesi sayısının artırılması taleplerimizi gönderdik. Şimdiden yapılacak şuranın camiamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aydın “Ankara’da Eğitim Seminerine Katılacağız”

Aydın “08 - 10 Mart 2024 tarihleri arasında 22 meclis üyemizin katılımı ile TOBB’un misafiri olarak eğitim seminerlerine katılacağız. Seminere katılacak meclis üyelerimize detaylı program aktarılacak verimli bir eğitim toplantısı olduğuna inandığımız çalışmanın katılan meclis üyelerimize katkı sağlayacağı inancındayız” dedi.

Aydın “Tüm Adaylarımıza Başarılar Dileriz”

“Bildiğiniz gibi yerel seçim süreçleri başladı. 31 mart 2024 tarihinde Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, Büyük Şehir Belediye Başkanı ve Mahalle Muhtarlarımızın seçimlerini gerçekleştireceğiz. Yerinden yönetimin çok önemli olduğu bilinci ile şimdiden  aday olan ve ilçemizi yönetmeye talip olan kişilere başarı dileklerimizi iletmek isterim. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak misyonumuzun gereği ilçemizin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü çalışma ve projenin yanında olacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

TUTSO’nun meclis toplantısına misafir olarak katılan CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, görev süresince yaptığı çalışmalar ve seçilirse yapacak olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Akın’la birlikte toplantıya, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz ve Ahmet Daşkan ve CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma’da katıldı.