HABERLER  »  TUTSO\'da 2021 Yılının Son Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO\'da 2021 Yılının Son Meclis Toplantısı Yapıldı

27 Aralık 2021 - 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TUTSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. 

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde yemekli olarak gerçekleştirilen toplantı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında gerçekleştirildi.

 Mecliste 2021 yılı Kasım ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2021 Yılı Kasım ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

2021 Yılı Bütçesi Fasıllar Arası Hesap Aktarım Talebi görüşüldü oybirliği ile kabul edildi.

 2022 Yılı Bütçesinin görüşüldü. Yapılan görüşmede 2022 yılı tahmini bütçesi 3 milyon 120 bin lira olarak oy birliği ile kabul edildi.

3. Meslek Komitesinin Alkollü ve Alkolsüz İçeceklerin Toptan Ticareti Faaliyetinde Oluşan Fire ve Zayiat Kararı görüşüldü.

               9. Meslek Komitesinin Akaryakıt Tesislerinde Petrol ve Petrol Ürünlerinde Fire Oranı görüşüldü.

               Yönetim kurulunun izahatları bölümünde TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın, "İş Dünyamızın Beklentisi Piyasaların İstikrara Kavuşmasıdır"

               TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "2021 yılı salgınla mücadele ve ekonomik dalgalanmaları yaşandığı iş dünyamız için gerçekten zor bir yıl oldu.  Küresel kapanma daralma ve enflasyonist baskının etkilerini ülkemizde de maalesef hissettik özellikle finansal piyasalardaki ve döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma iş dünyamızı tedirgin etti, İş dünyamızın beklentisi piyasaların istikrara kavuşmasıdır. 2022 yılının ekonomik istikrara kavuştuğumuz büyüme ve kalkınma hedeflerine hep beraber adım attığımız bir yıl olması temennisi ile hepinizin yeni yılını kutlamak istiyorum" dedi.

Aydın, "Eğitime Desteklerimiz Devam Ediyor"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji fakültesinin Teknofest yarışmasındaki başarılarını gururla takip ettiklerini ve başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini belirten başkan Aydın, "Ülkemizin yeni buluşlara yeni arayışlara ihtiyacı var bu hususta teknoloji fakültemizdeki çalışmaları ve öğrencilerimizin yaptıkları faaliyetleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Bu çalışmalara destek vereceğini düşündüğümüz TEKMER’i ilçemize kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. SOGEP projemiz kapsamında Proje okulumuz Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisemize metal ve makine sanayi sektörümüzün de ihtiyacına dönük yeni bir eğitim laboratuar kurmak için çalışmalara başladık. Proje kapsamında ilçemizde mesleki eğitimler düzenleyip sektörün ihtiyaçlarına dönük nitelikli eleman sağlamak ve okulumuzun eğitim ve öğretim yapısını güçlendirmek için faaliyetlerimiz olacak"  dedi.

Aydın, "Proje, Eğitim ve Seminer Faaliyetlerimize Hız Vereceğiz"

               Zafer Kalkınama Ajansı özel sektör yatırımlarını desteklemek üzere yeni bir çağrıya  çıktığını belirten başkan Aydın, "Kobi'lerin Rekabet Gücünün Artırılması Finansman Desteği Programı (Kobifin) yeni yatırım yapmak isteyen üyelerimiz bu projeye başvuru yaparak kalkınma ajansımızın destekleri doğrultusunda yatırımlarını gerçekleştirebilecekler. Pandemi koşulları nedeni ile eğitim çalışmalarımız 2021 yılında biraz azaldı ama buna rağmen günün koşullarına ve gelen taleplere bağlı olarak eğitim çalışmalarımızı da sürdürdük en son enerji verimliliği ve iklim anlaşmasına kobilerimizin uyumu konularının ele alındığı eğitimi odamızda gerçekleştirdik. Önümüzdeki yılda yine güncel konular ve talepler doğrultusunda eğitim ve seminer faaliyetlerimize hız vermek istiyoruz" dedi.

Aydın, "2022 Bütçemiz 3 milyon 120 bin lira"

Turgutlu Ticaret ve Sanayi odasının 2022 yılı bütçesini geçen yıla göre %30 artırdıklarını belirten başkan Aydın, "Üyelerimizi korumak için hizmet ücretlerinde ve aidatlarda %15-20 aralığında kısmi artışlar öngördük. Odamızın kira ve faiz gelirlerindeki artışa bağlı olarak bütçemizi %30 artırdık. 3 milyon 120 bin lira gelir ve gider denk bütçe olarak hazırladık. 2022 yılında da oda üyelerimizin belge ihtiyaçlarını ücretsiz gidermeye devam edeceğiz" dedi.

Aydın, "Turgutlu ve Ülke ekonomimize katkı sağlamak için çalışıyoruz"

TUTSO'da ki görevlerine geldikleri günden bu güne kadar, üyelere en iyi hizmeti vermek ve üyelere sahip çıkmak için çalıştıklarını bildiren başkan Aydın, "bizim en büyük özelliklerimizden bir tanesi göreve geldiğimiz günden beri belge parası almamız ve bunu kaldırmamız oldu. Üyelerimizden hem aidat alıp, hemde belge parası almak hiç hoş bir şey değildi. Bu yalnızca bizim odamıza mahsus üyelerimize sahip çıkmak için yaptık. Hiçbirimiz hak-huzur parasıda almıyoruz. Sizlerin burada çok büyük bir emeği var. Hepinizde Allah razı olsun. İşinizden gücünüzden zamanınızdan ayırdınız ve toplantılarımıza katıldınız. Ülkemiz ve Turgutlu'muzun kalkınması için elimizden gelen herşeyi elbirliği ile yaptık. Birlikten kuvvet doğar dedik. Siz değerli meclis üyelerimizin odamıza ve ilçemize yaptığınız katkıları biliyoruz ve sizleri daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Hepinize yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.