HABERLER  »  TURGUTLU CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

TURGUTLU CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

28.10.2019- Turgutlu Cumhuriyet Kupası satranç turnuvası 26.10.2019 ve 27.10.2019 tarihinde Kaynesia Hotelde yapıldı. Turnuva 7/8 , 9/10 , 11/12 ve açık kategori olmak üzere 4 kategoride gerçekleşti.  Turnuvanın açılış konuşmasını Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Faruk Aydın yaptı. Aydın yaptığı konuşmada; “ Sayın Kaymakamım, değerli katılımcılar sizleri Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası adına saygı ile selamlıyorum .
Salı Günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.yılını kutlayacağız.29 Ekim 1923 de Mustafa Kemal ATATÜRK  “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutlayarak, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum
Bugün burada Turgutlu Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasının açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Turnuva 4 kategoride gerçekleştirecek ve başarılı olanları ödüllendireceğiz. Bence bu turnuvaya iştirak eden tüm arkadaşlarımız başarılı birer bireyler, hepinizi şimdiden kutluyorum. Turnuvadaki amacımız öğrencilerimize güzel alışkanlıklar kazandırmak, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak, onların ufkunu genişletmek, matematiksel zekalarını daha üst seviyelere çıkartmak. Satranç bir oyun gibi olsa da insanların hayatlarını da düzenleyen bir oyundur. Burada yapacağınız hamleler belki ileriki yaşamımızda yapacağımız hamlelerde bize destek olacaktır. Bu nedenle bugünkü faaliyeti geleneksel hale getirmek amaçlarımızdan birisi.
Bildiğiniz gibi Suriye’de Şanlı Türk ordumuz Barış Pınarı harekatını yürütüyor. Bu harekatta  buradan bir kez daha Türk iş dünyası olarak dualarımızın ve gönlümüzün devletimizin kahraman askerlerinin yanında olduğunu ifade etmek isterim” dedi.