HABERLER  »  TUTSO, TOBB 70. yıl etkinliklerine Katıldı

TUTSO, TOBB 70. yıl etkinliklerine Katıldı

27 Haziran 2022 -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) heyeti, Ankara'da düzenlenen Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB, 70’inci yıl etkinliklerine katıldı.
TOBB 70. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıya TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Genel Kurul Delegesi Ali Koyuncu ve Genel Sekreter Nevzat  Avcı katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70’inci kuruluş yıldönümünde; 81 ilden gelen iş dünyasının temsilcileri Ankara’da Birlik Merkezi’nde buluştu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıda; Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Başkanlığı yapmış olan Cemil Çiçek, Ticaret Bakanlığı yapmış olan Hayati Yazıcı, Milletvekilleri, Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile delegeler yer aldı.
-70’inci Yıl Hatıra Ormanı
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, camia olarak 70 yılda büyük bir yol kat ettiklerini belirttiği etkinlikte, 70’inci kuruluş yıldönümünü taçlandırmak adına 70’inci Yıl Hatıra Ormanı oluşturma kararı aldıklarını açıkladı.
Hisarcıklıoğlu, “Tam 70 bin fidan dikeceğiz. Camiamıza yakışan bu ormanı, ülkemize kazandıracağız. Böylece hem çevreye ve doğaya katkı verecek, hem de gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmış olacağız” dedi.
TOBB’un 70 yılda yerel bir kurumdan, küresel bir aktöre dönüştüğünü bildiren Hisarcıklıoğlu, artırdıkları faaliyetler ve geliştirdikleri kurumsal kapasitesiyle, özel sektörde güç birliği sağladıklarını ifade etti. Özel sektörün hak ve hukukunu, uluslararası düzeyde savunan bir konuma geldiklerini söyleyen TOBB Başkanı, iş ve yatırım ortamı önündeki engelleri tespit edip, hükümete aktardıklarını belirtti.
-Hizmet Şeref Belgesi ve Takdimi
70. yıl etkinliğinde ayrıca 10-20-30 yıl görev yapmış delege ve genel sekreterlere hizmet şeref belgesi ve plaketleri takdim edildi.
Bu kapsamda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Avcı'ya,uzun süreli hizmetleri nedeni hizmet şeref belgesi ile plaket verildi.