HABERLER  »  AYDIN “KOBİ KREDİLERİNDE YAŞANAN DARALMA SEKTÖRLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

AYDIN “KOBİ KREDİLERİNDE YAŞANAN DARALMA SEKTÖRLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

01 Ağustos 2023 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2023 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

TUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Temmuz ayı meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

2023 yılı Haziran ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2023 yılı Haziran ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

2023 yılı ek bütçe görüşüldü.

TUTSO Genel sekreteri Nevzat Avcı’nın, Ek bütçe ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar sonrasında, 2023 yılı bütçesine ek 3 milyon lira bütçe oy birliği ile kabul edilerek, 6 milyon 400 bin lira olan 2023 yılı bütçesi 9 milyon 400 bin lira olarak güncellendi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Pazar günü gece saatlerinde aniden rahatsızlanan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren, TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “TUTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcımız Nazım Balyapan, Pazar günü gece saatlerinde aniden rahatsızlanıp, önce Turgutlu Devlet Hastanesine ardından da Manisa Şehir Hastanesine sevk edildi. Kendisi şuan kontrol altında tutuluyor. Sağlık durumu her geçen gün iyiye doğru gidiyor. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha burada iletiyorum” dedi.

AYDIN “2023 YILI BÜTÇEMİZ 9 MİLYON 400 BİN LİRA”

Ekonomide yaşanan son gelişmeler sonrasında ek bütçede güncelleme yapıldığını belirten başkan Aydın, “asgari ücret artışına bağlı olarak ücret güncellemesi, TOBB gelen bina yardım desteği ve aidat tahakkuklarımızdaki artış ve buna bağlı olarak hizmet binamızdaki tadilat, personel ücret artışları ve tazminat ödemeleri ve enflasyona bağlı gider planlarımızı güncelleyerek 6 milyon 400 bin  lira olan 2023 yılı bütçemize 3 milyon lira ek bütçe oluşturarak onaylarınıza sunduk. Bu ek bütçemizle beraber 2023 yılı bütçemiz 9 milyon 400 bin liraya çıktı. Ek bütçemizin odamıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AYDIN “KOBİ KREDİLERİNDE YAŞANAN DARALMA SEKTÖRLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Başkan Aydın, “KOBİ kredilerinde yaşanan daralma zincirleme etkiyle ülkenin ve sektörlerimizin tamamına olumsuz yansımaktadır. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye'nin önceliklerinden biri de mevcut üretim kapasitesini korumak olmalı. Ticari krediler aniden ve çok sert bir şekilde kesilmemeli. Reel sektörün finansmana erişim talepleri göz ardı edilmemelidir. Uzun vadeli yatırım finansman imkânlarının çoğaltılması gerekmektedir” dedi.

AYDIN “KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞVURULARI BAŞLADI”

4 yılda bir genç ve kadın girişimciler kurullarının seçimlerinin yapıldığını belirten Başkan Aydın, “Bu hususta TOBB’dan gelen talimat doğrultusunda genç ve kadın girişimciler kurullarımızda yer almak isteyen kişiler ile ilgili başvuruları almaya başladık. Başvurular Ağustos ayı boyunca devam edecek. Kadın ve  Genç Girişimci kurullarımızın; Yönetim Kurulumuz ve TOBB onayından sonra 19 Ekimde temsilcilerinin seçimlerini gerçekleştireceğiz. Kadın ve genç girişimciler kurullarımızda yer almak isteyen üyelerimizin taleplerini bekliyoruz” dedi.

AYDIN “5 YILDIZLI AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET VERİYORUZ”

TUTSO’nun, TOBB 5 Yıldızlı Akredite Oda olarak verdiği hizmetler kapsamında bu hafta içerisinde denetleneceğini belirten başkan Aydın, “Kalite yönetim sistemi ve müşteri memnuniyet sistemimizin denetimleri gerçekleşecek. Kaliteden taviz vermeden sistemsel çalışmayı ilke edindik bildiğiniz gibi odamız sistemsel çalışmaları nedeni ile her yıl TSE tarafından; akreditasyon sistemi nedeni ile TOBB tarafından yetkilendirilen Türk Loydu tarafından bağımsız denetçiler tarafından denetlenmektedir. Odamız TOBB akreditasyon sistemi içerisinde 5 yıldızlı Avrupa standartlarında hizmet veren bir oda konumunda ve bu konumunu her yıl geliştirme faaliyetlerine devam ediyor” dedi.